Afbeelding
koken

Welkom in onze hoevewinkel

Groenten, fruit, brood, zuivel en droogwaren

Afbeelding
courgettebloem

Welkom in onze hoevewinkel

Groenten, fruit, brood, zuivel en droogwaren

Afbeelding
aubergineschijven

Welkom in onze hoevewinkel

Groenten, fruit, brood, zuivel en droogwaren

winkel

ONZE WINKEL

Groenten en veel meer...
 • Biodynamische groenten en fruit
 • Kazen van het Hinkelspel, De Volle Maan, De Schapenboerderij
 • Brood:
  • Dinsdag: Feelkeshof
  • Donderdag: De Trog
  • Zaterdag: De Trog
 • Ruim assortiment droogwaren, sappen, bieren en wijnen, ...
 • Cadeaumanden op bestelling
 • Betalen kan contactloos met bancontact of payconiq.

 

Check onze maandelijkse winkelnieuwtjes.

Winkelnieuws

JUNI = ZOMERMAAND

Liefste klanten,


Snuf snuf … Ruiken jullie het ook? De zomer hangt in de lucht! De voorzichtigheid waarmee de lente zijn eerste groene blaadjes laat verschijnen, is intussen uitgegroeid tot de uitbundigheid en overvloed van het volgende seizoen. Al dat groen, al dat lekkers, en het zalig gevoel van die zon op je smoel. Heerlijk!

Ja, u hebt het intussen wel begrepen: wij zijn dol op de zomer! Deze maand bieden wij jullie een hele resem nieuwe en eenmalige producten om zowel je huid als je smaakpapillen te verwennen.

 

zomermaand

ZONNECREME

De huid is ons grootste orgaan. Het absorbeert alles wat je erop smeert, en dat komt in ons lichaam terecht. Daarom kiezen wij voor verzorgingsproducten zonder kleur-, geur- en bewaarmiddelen. 100% natuurlijk, biologisch gecertificeerd, diervriendelijk en CO2-neutraal!

In de aanbieding: SPF 50+ voor baby en kids; SPF 20 voor de gevoelige huid; en SPF 50 voor wie graag een hoge beschermingsfactor wil. Ook aftersun zit deze maand in ons assortiment. Ben je geen zonneklopper maar wel fan van een zomers kleurtje? Goed nieuws: er is ook zelfbruiner...

Al eens gedacht aan plantaardige oliën als huidverzorging? In ons vast aanbod hebben wij maceraten van vanille, calendula, amandel, arnica en zelf wortel (om het bruinen te versnellen).

zonnecreme

Cadeaumanden voor Vaderdag

Cadeaumanden voor Vaderdag zijn hier te bestellen of kom gewoon langs in de winkel. En uiteraard kan je ook zelf iets samenstellen in de winkel!

Onze winkeliers stelden alvast 2 manden samen om onze vaders te vieren.

 • Cadeaumand 1 is eerder zoet en alcoholvrij (€26,50)
 • Cadeaumand 2 is eerder hartig, met een tweetal biertjes en verzorgingsproducten (€35,50)
 • vaderdag cadeaumand 1

  Cadeaumand 26.50 euro

  € 26,50
  Variaties
 • vaderdag cadeaumand 2

  Cadeaumand 35.50 euro

  € 35,50
  Variaties

Nieuws van de bakker

Wie op dinsdag naar de winkel komt, heeft dit pareltje misschien al ontdekt: onze bakker Hans van het FeelkesHof heeft sinds kort brioches aan zijn assortiment toegevoegd. Heerlijke kleine ronde suisses die bijna smelten in je mond.

En nog meer goed nieuws van diezelfde bakker Hans: vanaf de maand juni bieden wij eveneens zijn honingdesem-brood aan. Neen, dit is geen mierenzoet cakeje; wel een vrij wit brood met een fijn kruim dat iets “flan-achtigs” heeft. Het brood is gemaakt van 100% biologische ingrediënten: 90% spelt, 10% tarwe-rogge, en honingdesem als enige rijsagent. FeelkesHof staat erom gekend met veel liefde, toewijding en kennis van zaken hun eigen desems te maken, en dat is hier opnieuw het geval. Voor mensen met een tarwe-gevoeligheid is dit meestal ook goed verteerbaar. Kom dat proeven!

Herlees hier ons portret van deze bezielde bakker: FEELKESHOF

 

De laatste Basta Sia Buono

Helaas… Basta Sia Buono, producent van onze overheerlijke veganistische koekjes, sluit (voorlopig) de deuren. Voor de allerlaatste keer in ons aanbod: anijskoekjes, ginger-lime, amaretti, chia choc, occhio d’ amore, en zelfs een nieuwtje: rusette (een romig zand koekje met een subtiele citrustoets).

Herlees hier ons portret van deze bevlogen koekjesbakster: BASTA SIA BUONO

 

koekjes

Producent in de kijker

De Daalkouter

Misschien hebben sommigen onder jullie het goede nieuws al gehoord: vanaf deze maand bieden wij in onze winkel kakelverse eitjes aan van biologische kippen die zowaar op Herzeelse gronden rondscharrelen! En neen, het is niét op Kollebloem-grond… In dit winkelnieuwtje laten we jullie graag kennismaken met de collega-boeren van de Daalkouter.

Langs de ietwat eentonige baan die van Herzele naar Sint-Lievens-Houtem leidt, springt ons opeens een verrassend pareltje in het oog. Het is De Daalkouter, een (zelfpluk) fruitboerderij die “uit de grond gestampt” werd door Hannes en Betse. Een jong, ondernemend, sympathiek koppel met een prachtige droom, die zich beetje bij beetje aan het verwezenlijken is. Hannes en Betse komen uit het Gentse en waren (aspirerende) boeren zonder grond. Na o.a. de opleiding Biodynamische landbouw bij Landwijzer en werkervaring bij verschillende biologische telers, kregen ze de kans om 2 hectare akkerland te pachten. Zo‘n kans laat je niet schieten, ook al brengt dat een verhuis vanuit Gent met zich mee. Intussen zijn ze al toe aan hun derde seizoen op de Daalkouter. En elk jaar worden ze een beetje groter. Wat begon als uitsluitend frambozen, breidde zich uit tot ook aardbeien, verschillende soorten bessen, appels, peren, pruimen, bloemen, en nu dus ook eieren.

De Daalkouter is een biologisch bedrijf maar je kan gerust zeggen dat ze een stapje verder (of dieper) gaan dan de vereisten om het biologisch keurmerk te krijgen. Dat merk je in hun visie, hun woorden en hun daden. Elke keuze die ze maken is heel bewust, met het oog op het groter geheel: de boerderij die ingebed is in de omgeving, waar landbouw en natuur nauw verbonden zijn, en in balans.

Zo houden ze bijvoorbeeld ook bijen op de Daalkouter. Niet om honing te oogsten (hoewel dit in de toekomst wel een fijn extraatje zou kunnen zijn) maar uit zorg en liefde voor de bijenpopulatie, omdat ze een cruciale rol spelen in het ecosysteem. En vandaar ook de keuze om eitjes te gaan produceren. Fruit en eieren lijkt misschien op het eerste zicht een vreemde combinatie, maar dat is het helemaal niet. Kippen zijn zeer nuttige helpers: ze ruimen onkruid en ongedierte op en bemesten de bodem. Ook hier staat het welzijn van het dier zelf centraal: om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan het natuurlijk gedrag van kippen, werkt de Daalkouter met een mobiele stal die wekelijks verplaatst wordt. Zo krijgen de kippen elke week een nieuw vers en gevarieerd aanbod gras, kruiden en insecten. Leuk weetje: in een vorig leven was deze stal ooit een caravan; nu huisvest het 75 kippen!

Het staat vast dat de kipjes onder de zorgzame hoede van Hannes en Betse welgezind en welgevoed zijn. En dat proef je aan de eitjes. Laat het smaken!

Hannes en betse
 

Producenten in de kijker

Mieke Lateir (foto Astrid Agemans)

Mieke Lateir

Samenvatting

Heel graag zetten we Mieke Lateir dit keer in de kijker. Ze is misschien geen echte ‘producent’, maar speelt wel een belangrijke rol in het Biodynamische traject dat De Kollebloem aflegt.

de zonnekouter arne

De Zonnekouter

Samenvatting

Toen de dieren nog spraken, verwoestte orkaan Daria (155km/u!) het dak van de boer-loze boerderij, waar nu de Zonnekouter in leeft. In 2001 trotseerden An en Walter de enorme uitdaging om de ruïne nieuw leven in te blazen.

ourobouros

Ourobouros

Samenvatting

Klanten die nieuwsgierig zijn naar de herkomst van de groenten in onze winkel, hebben zeker al Ourobouros en De Zonnekouter  op de labels zien staan. Wist je dat De Kollebloem zijn krachten verenigt met deze 2 boerderijen, in de coöperatieve De Vroente?