Afbeelding
fresh and veggie aanbod

Fresh & Veggie

Fresh & Veggie

Fresh & Veggie staat deze maand bij ons in de kijker. Een leverancier waar de Kollebloem al een lange geschiedenis mee deelt. Leen en Antoine vertelden zo nog over het feest in de yurt hier voor het pensioen van ‘Tuur’, de oprichter van toen nog Vers & Veggie. Waarop Raymond dan inspringt met lof over zijn geweldige Seitan! “Net échte stoverij, fantastisch.”
Dat brengt ons meteen bij de kern van hun visie:

“Ambachtelijk volwaardig vegetarisch, dat heerlijk smaakt, voor iedereen.”

fresh and veggie team

Het begon lang geleden in de natuurwinkel te Wetteren, waar Arthur Verheyden speelde met zijn eigenste vegetarisch broodbeleg. Als kippen was iedereen uit zijn hand aan het eten.
Hij waagde de sprong en richtte zijn atelier op in een rijhuisje in Balegem. Toen bio nog in zijn kinderschoenen stond. Een groot succes dat bleef groeien, en nog steeds groeit. Ondertussen zijn ze met 17 in hun atelier te Zottegem. Daar maken ze nog steeds hun broodbeleg, maar ook dagschotels, pizza's, burgers, pasteien, yoghurt en warme bereidingen. Uiteraard allemaal vers, veggie en bio.

Het begon lang geleden in de natuurwinkel te Wetteren, waar Arthur Verheyden speelde met zijn eigenste vegetarisch broodbeleg. Als kippen was iedereen uit zijn hand aan het eten.
Hij waagde de sprong en richtte zijn atelier op in een rijhuisje in Balegem. Toen bio nog in zijn kinderschoenen stond. Een groot succes dat bleef groeien, en nog steeds groeit. Ondertussen zijn ze met 17 in hun atelier te Zottegem. Daar maken ze nog steeds hun broodbeleg, maar ook dagschotels, pizza's, burgers, pasteien, yoghurt en warme bereidingen. Uiteraard allemaal vers, veggie en bio.

In 2009 ging Tuur met pensioen en gaf hij het roer over aan Katrien Schepers, tante van Jeremy en zijn zus Aurelie, die nu ook mee het schip navigeren. Zo werd het onopzettelijk een familiebedrijf. Dat familiale voel je doorstromen in hun principes en collegialiteit. Een vrij vlakke hiërarchie met meewerkende zaakvoerders zorgt er voor dat de werknemers zich snel thuis voelen en niet meer weg willen. ‘s Middags wordt er samen aan een grote tafel gegeten van de culinaire ontwerpen van de chefs, die blijven innoveren. Zo worden ook eventuele restjes weggewerkt. Iedereen heeft inspraak op de productie en de kwaliteit. Want kwaliteit en versheid staan echt wel centraal. Ik stond er zelf versteld van. Slimme gerechten, bij elke stap zo vers en hygiënisch dat ze geen bewaarmiddelen nodig hebben.

Hun ingrediënten komen rechtstreeks van bij lokale boeren en handelaars zoals de Kollebloem en ze verwerken alles nog zeer ambachtelijk, veel zelfs met de hand. Beginnen van nul af aan met het maken van hun pizzadeeg, bouillon, vegan-room, vervangkip van kikkererwten en knolselder, vegan pepperoni van rode bieten, yoghurt van gefermenteerde cashew noten tot zelfs hun eigen mozzarella vegan-kaas. Elke bereiding wordt op maat op smaak gebracht door hun chefs voor een gegarandeerde kwaliteit.

werk

Producenten in de kijker

hannes en betse

De Daalkouter

Samenvatting

Misschien hebben sommigen onder jullie het goede nieuws al gehoord: vanaf deze maand bieden wij in onze winkel kakelverse eitjes aan van biologische kippen die zowaar op Herzeelse gronden rondscharrelen!

Mieke Lateir (foto Astrid Agemans)

Mieke Lateir

Samenvatting

Heel graag zetten we Mieke Lateir dit keer in de kijker. Ze is misschien geen echte ‘producent’, maar speelt wel een belangrijke rol in het Biodynamische traject dat De Kollebloem aflegt.

de zonnekouter arne

De Zonnekouter

Samenvatting

Toen de dieren nog spraken, verwoestte orkaan Daria (155km/u!) het dak van de boer-loze boerderij, waar nu de Zonnekouter in leeft. In 2001 trotseerden An en Walter de enorme uitdaging om de ruïne nieuw leven in te blazen.

ourobouros

Ourobouros

Samenvatting

Klanten die nieuwsgierig zijn naar de herkomst van de groenten in onze winkel, hebben zeker al Ourobouros en De Zonnekouter  op de labels zien staan. Wist je dat De Kollebloem zijn krachten verenigt met deze 2 boerderijen, in de coöperatieve De Vroente?