Afbeelding
slider

Het Blauwe Huis

Het Blauwe Huis

Afbeelding
blauwe huis

 

Het Blauwe Huis is gespecialiseerd in het telen, drogen en selecteren van biologische en biodynamische kruiden sinds 1976. Ze malen en mengen alle kruiden zelf en verpakken het assortiment met de hand.

Kruidenteelt is voor hen een de manier om de wereld duurzamer en socialer te maken. Het team ontdekt nieuwe teeltwijzes en bijzondere
kruiden. Zelfstandige individuen, met passie voor kruidenteelt, voor de aarde en voor mensen, vormen het bedrijf. Economisch staan ze voor fair trade. Eerlijke prijzen voor werknemers leveranciers en consumenten, bínnen de mogelijkheden van de markt, zodat het systeem duurzaam en toekomstbestendig is.

Als we als maatschappij goed voor de bodem zorgen, kan die generaties lang voor ons zorgen. Goede grond levert niet alleen gezonde voeding. Goede grond draagt bij aan het milieu: het kan hemelwater opvangen, het bodemleven verrijken en CO2 opslaan.

Deze filosofie omarmen wij ook en geven we graag een plaats in de Kollebloem hoevewinkel.

Afbeelding
blauwe huis

Onze producenten

hinkelspel

Hinkelspel

Samenvatting

We laten jullie kennismaken met de kaasmakerij het Hinkelspel. ‘Give real cheese a chance’ lezen we op de website. Dat maakt ons nieuwgierig: wat is voor het Hinkelspel échte kaas?

hannes en betse

De Daalkouter

Samenvatting

Misschien hebben sommigen onder jullie het goede nieuws al gehoord: vanaf deze maand bieden wij in onze winkel kakelverse eitjes aan van biologische kippen die zowaar op Herzeelse gronden rondscharrelen!

Mieke Lateir (foto Astrid Agemans)

Mieke Lateir

Samenvatting

Heel graag zetten we Mieke Lateir dit keer in de kijker. Ze is misschien geen echte ‘producent’, maar speelt wel een belangrijke rol in het Biodynamische traject dat De Kollebloem aflegt.

de zonnekouter arne

De Zonnekouter

Samenvatting

Toen de dieren nog spraken, verwoestte orkaan Daria (155km/u!) het dak van de boer-loze boerderij, waar nu de Zonnekouter in leeft. In 2001 trotseerden An en Walter de enorme uitdaging om de ruïne nieuw leven in te blazen.

ourobouros

Ourobouros

Samenvatting

Klanten die nieuwsgierig zijn naar de herkomst van de groenten in onze winkel, hebben zeker al Ourobouros en De Zonnekouter  op de labels zien staan. Wist je dat De Kollebloem zijn krachten verenigt met deze 2 boerderijen, in de coöperatieve De Vroente?