
't Bioschuurke
In onze winkel kan je fruit en confituur van ‘t Bioschuurke kopen. In dit winkelnieuwtje laten we jullie kennismaken met deze producent.
Het fruitbedrijf is gelegen in het mooie Oetingen. Hier teelt Bioboer Danny Billens sinds 1990 verschillende soorten appelen, peren, kersen, abrikozen, pruimen, nachiperen, kweeperen,… op biologische wijze.
“Danny werd één van de biopioniers.
Nu 30 jaar laten doet hij dit nog altijd met volle overgave!”
Waarom kiezen zij voor bio?
Een beetje geschiedenis.
Toen Danny eind jaren 80 de bakkerij omruilde voor het fruitbedrijf van zijn ouders, had hij geen flauw benul wat hem allemaal te wachten stond. Tot hij begon met het sproeien van chemische middelen en meteen wist dat hij het op deze manier niet wou/kon verder zetten.

Dus begon zijn zoektocht naar een ‘andere’ manier van telen. Deze zoektocht was eind jaren 80 niet vanzelfsprekend. Maar wie zoekt die vindt! Hij kwam uiteindelijk in Nederland terecht waar ze toen al een stapje verder stonden.
Uiteindelijk werd hij één van de pioniers in het telen van bio-fruit en kregen zij in 1990 hun biolabel
Ze dragen al meer dan 30 jaar het het gecertificeerde biologische label van een erkende en onafhankelijke controleorganisatie. Makkelijk te herkennen aan het Europees biolabel.
Nieuwe generatie
Ondertussen is ook de nieuwe generatie al flink aan zet. In het verwerkings-atelier van ‘t Bioschuurken maakt Marlies, de dochter van Danny Billens, verschillende soorten confituren, compotes, gesteriliseerde producten en siropen.
Haar confituren zijn heerlijk en de appelmoes wordt nog steeds ambachtelijk gemaakt met de hulp van de hele familie. Te koop in onze hoevewinkel en webshop.