Afbeelding
fresh and veggie aanbod

Pajottenlander

Pajottenlander

In onze winkel vind je een mooi assortiment sappen, frisrank en melk van Pajottenlander. In dit winkelnieuwtje laten we jullie graag kennismaken met deze producent.

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Passie voor ecologie, voor biologische landbouw en hoogstamboomgaarden vormen de wortels van Pajottenlander.

In 1987 gestart met fruitteelt, begon Pajottenlander al spoedig met de verwerking van de overvloedige oogstopbrengst tot fruitsappen en andere fruitbereidingen. Tot heden kent het bedrijf een organische groei.

Al onze producten zijn gemaakt op basis van 100% puur en vers sap, nooit van concentraten en bevatten ook geen additieven.

Het bedrijf is gevestigd in het Pajottenland, een vruchtbare streek in Zuid-West Brabant, bekend om haar met meidoornhagen omzoomde hoogstamboomgaarden en haar glooiende landschap.

In 2021 werd de fakkel overgedragen van de oprichter Peter Vandendaele naar Camille Depuydt:

Ik groeide op op het platteland, met een tuin vol biologische groenten en fruit, en ben van kinds af aan gepassioneerd door natuurlijke voeding. Die passie en mijn zin voor ondernemen bracht me bij Pajottenlander. Ik vind het waanzinnig leuk om deel uit te maken van de biosector met stuk voor stuk gepassioneerde mensen die duurzaam ondernemen” – Camille

Afbeelding
pajottenlander camille

Onze producenten

hinkelspel

Hinkelspel

Samenvatting

We laten jullie kennismaken met de kaasmakerij het Hinkelspel. ‘Give real cheese a chance’ lezen we op de website. Dat maakt ons nieuwgierig: wat is voor het Hinkelspel échte kaas?

hannes en betse

De Daalkouter

Samenvatting

Misschien hebben sommigen onder jullie het goede nieuws al gehoord: vanaf deze maand bieden wij in onze winkel kakelverse eitjes aan van biologische kippen die zowaar op Herzeelse gronden rondscharrelen!

Mieke Lateir (foto Astrid Agemans)

Mieke Lateir

Samenvatting

Heel graag zetten we Mieke Lateir dit keer in de kijker. Ze is misschien geen echte ‘producent’, maar speelt wel een belangrijke rol in het Biodynamische traject dat De Kollebloem aflegt.

de zonnekouter arne

De Zonnekouter

Samenvatting

Toen de dieren nog spraken, verwoestte orkaan Daria (155km/u!) het dak van de boer-loze boerderij, waar nu de Zonnekouter in leeft. In 2001 trotseerden An en Walter de enorme uitdaging om de ruïne nieuw leven in te blazen.

ourobouros

Ourobouros

Samenvatting

Klanten die nieuwsgierig zijn naar de herkomst van de groenten in onze winkel, hebben zeker al Ourobouros en De Zonnekouter  op de labels zien staan. Wist je dat De Kollebloem zijn krachten verenigt met deze 2 boerderijen, in de coöperatieve De Vroente?