Afbeelding
look

Akkerweetje 16 november: Eten met een gerust hart.

Beste klanten,

dit weekend kreeg ik een mail met de vraag of onze groenten en fruit behandeld zijn met chemicaliën. Het korte antwoord daarop is: nee. Maar er valt natuurlijk meer over te vertellen.

Onze groenten en fruit zijn 100% biologisch, gecontroleerd door een onafhankelijk controle organisme: Tüv Nord. Volgens de Europese bio normen, met daar bovenop de extra normen van het Belgische Biogarantielabel.

Dat is de basis, daar bovenop werken we ook biodynamisch en daarom mogen we ook het Demeter label gebruiken. Het label garandeert wereldwijd een levende bodem, vitale voeding, biodiversiteit, dierenwelzijn en een groot engagement voor de toekomst van onze landbouw. Dit wordt op 2 manieren gecontroleerd. Een keer per jaar door hetzelfde onafhankelijk controle organisme als het biolabel.

Daarnaast controleren de Demeter bedrijven elkaar in een 2 jaarlijkse collegiale toetsing (waarover Evelyn een paar weken geleden schreef). Omdat het in Vlaanderen een kleine niche is (er zijn maar 5 Demeter boerderijen), werken wij samen met de Nederlandse Stichting Demeter. Op hun website www.stichtingdemeter.nl kan je alle info vinden met per thema een video. Leuk weetje: Demeter was in het oude Griekenland de godin van groei en vruchtbaarheid. Dat laatst is op zichzelf al een Akkerweetje waard.

Los van de labels zet iedereen die hier werkt zich met hart en ziel in voor jullie groenten en fruit. Zowel op het veld, in het maken en transporteren van de pakketten, in de winkel, de B&B en ‘den bureau’. We kunnen bovendien teren op meer dan 30 jaar ervaring, maar ook op grond die al meer dan 30 jaar biologisch bewerkt wordt.

Om maar te zeggen, je kan met een héél gerust hart onze groenten en fruit eten. Ook in deze onzekere en bizarre tijden blijft dat alsmaar verder gaan. Seizoen in en seizoen uit.

Laat het jullie smaken,

Ruben

Nieuws