Afbeelding
gras

Verse kruiden

Akkerweetje 14 juni

Beste klanten,

sinds vorige week is onze webshop continu open. Je kan dus heel makkelijk extra producten bestellen die we gratis meeleveren met het pakket op jouw afhaalpunt.

Op de webshop vind je heel wat droogwaren uit onze hoevewinkel. Wekelijks voegen we producten toe, waardoor nu bijna het volledige aanbod van de hoevewinkel online beschikbaar is. Maar behalve droogwaren zijn er ook allerlei extra’s van onze boerderij die je kan bijbestellen. Binnenkort vind je daar extra kerstomaten, courgettes, kleurige paprika’s of aubergines. Maar ook nu zijn er verse producten te vinden om je pakket aan te vullen.

Wist je bijvoorbeeld dat we op De Kollebloem een heel arsenaal aan kruiden telen? Een aantal courante, maar ook een aantal soorten die minder gangbaar zijn. Naast de medicinale werking van de kruiden geven ze ook heerlijke smaken aan tal van gerechten. Zowel kruiden voor hartige gerechten als frisse kruiden voor thee, icetea of zoete gerechten.

Citroenverbena
Een heerlijk kruid met een zachte citroenachtige geur. Je kan er heel lekkere verse thee van maken of verwerken in kombucha.

Hysop
Een zeer veelzijdig kruid met tal van medicinale werkingen. De bladeren en bloemen van hysop zijn eetbaar maar hebben een bittere, muntachtige smaak. Ze worden vers of gedroogd en fijn gehakt als gebruikt bij salades. Verse blaadjes zijn zalig in kwark, mayonaise of in kruidenboter. Ook in soepen of sauzen is het een welgekomen smaak.

Bonenkruid
De smaak van bonenkruid is overheersend, kruidig en peperachtig. De eenjarige soort is wat minder pikant. Bonenkruid geeft smaak aan – de naam zegt het al – bonengerechten. Verder wordt het in de keuken ook wel in soepen, goulash en komkommersalade gedaan. Men gebruikt het om forel, salami, mierikswortelsaus, en wijn smaak te geven. Het maakt ook deel uit van een Provençaalse  kruidenmix.

Daarnaast hebben we ook meer courantere kruiden zoals peterselie, oregano, dragon, dille, basilicum en nog veel meer. Of, je droogt ze allemaal samen voor een eigen fantastische kruidenzoutmengeling.

Groeten, Ruben en Evelyn