Afbeelding
slider evelien

Akkerweetje 1 maart

In het hart van elke winter, zit een trillende lente.” K. Gibran

En die lente voelen we allemaal trillen. Blij genieten we van de zon die ons  kracht en energie komt geven na een donkere en moeizame winter… eindelijk licht!

Nu even duimen dat er sterke kabouters gevonden worden om de plastic van onze grote tunnel te komen vernieuwen want spoedig komt er nieuw plantgoed en die kwetsbare plantjes hebben warmte nodig om te groeien.
Landbouw en storm blijft lastig en toch lopen we allemaal moedig verder. Het verleden leert me dat de kwetsbaarheid van de landbouw even groot is als de kracht. 1990 is er een koepel gaan vliegen en 2002 weer.  We kijken altijd machteloos toe, maar binnen de kortste tijd zit de pit er weer in. Het leert ons nederig te zijn en te luisteren naar wat komt.
En dan lees ik hier zo’n mooie zin van Mahatma Gadhi die me ook raakt: ‘Vergeten hoe je de aarde moet bewerken en de grond moet verzorgen staat gelijk aan jezelf vergeten.’  
Is ‘t dat, het geheim van echte boeren?

Wij prijzen ons dankbaar en gelukkig dat we hier op dit  prachtig plekje op aarde  mogen leven, werken en ouder worden. En zoals jullie misschien al gezien hebben, zijn de verbouwingswerken gestart. Oude zolders worden herbouwd tot woonruimte voor Antoine en mezelf.
Het hoevetoerisme krijgt nieuw leven, de tuinstoelen staan al buiten  en ik heb echt goesting om de gasten te ontvangen. En ja, minder stress, meer ruimte voor datgene wat ik nog lang hoop te mogen doen, mijn biografisch coachwerk.
Onze 5- daagse reis van Zelf- doen komt eraan, een workshop poppenmaken en een weekend autobiografisch schrijven. Zie www.biografiek.be. + flyers in pakket. Ik geniet daarvan.

Woensdag 9 maart start ons Kollebloemkoor terug met zingen in onze yurt,  Met krista de Kinder als dirigente. Een grandioze vrouw! We zingen en dansen alles los in ons lichaam en iedereen straalt. Als er nog mensen zin hebben om mee te doen, neem gerust contact op. Vooral tenoren en bassen zijn meer dan welkom.

Over 2 weken stappen we ook samen naar de notaris om de laatste landbouwgrond ‘vrij te kopen’.
Stap voor stap maar diep wortelt een nieuwe toekomst in de karaktervolle gronden op de Kollebloem.

En te midden een gruwel oorlog, in Oekraïne en de strijd voor boeren hier die genoodzaakt zijn om hun passie stop te zetten, boeren we met een nederig, maar verbonden medeleven, stilletjes voort.

Met heel mijn hart, Leen