Afbeelding
gras

De week raase voorbij

Akkerweetje 7 juni

Beste klanten,

de week raasde verder als een sneltrein: een nieuwe planting kolen kwam toe, tomaten en paprika's werden verzorgd en hazen dartelden vrolijk over het veld - en daardoor sneuvelt er af en toe wel eens een gewas. Maar met de neus richting de zomer planten en schoffelen we voort en verder. Het resultaat hiervan zijn proper geschoffelde akkers, volle tunnels en nieuwe groenten in ons aanbod.

Deze week willen we jullie graag de slaatjes aanprijzen, een vaste waarde van de Kollebloem: mosterdblad blond en rood, asian salad, raapstelen, wasabino en red russian kale. Deze slaatjes zijn tijdens het seizoen bijna permanent in onze hoevewinkel te verkrijgen en regelmatig in de pakketten. We zaaien deze om de 2 weken om te voldoen aan de vraag. We willen deze jong en knapperig oogsten, dus moeten we ze ook tijdig verkopen. Deze week staat onze planting van 4 weken geleden er prachtig bij, ideaal voor een zomers fris slaatje met verrassende smaken.

Daarnaast is onze koolrabi, de witte en rode variant, uitbundig aanwezig op onze velden en wacht om verwerkt te worden in lekkere zomerse groentegerechten. De rode zit deze week in jullie pakketten.

En nog eentje in jullie pakket deze week: Warmoes groen. Dit teeltjaar kiezen we voor 3 soorten warmoes, groene, witte en regenboog. De groene gaat vandaag in het pakket.

In onze hoevewinkel vinden jullie sinds kort 5 soorten sla. Romeinse sla, cerbiata, batavia, eikenblad rood en eikenblad groen. De Romeinse  en Cerbiata sla zijn nieuw sinds dit jaar. Ook voor het eerst: Bosui, jonge uitjes gebusseld, met het groene loof eraan.

Verder groeien onze vruchtgewassen naarstig verder, zodat we je in de vroege zomer van heerlijke tomaten, aubergines, paprika's en courgettes kunnen voorzien. Ook de nodige voorbereiding voor de herfstgroenten werden getroffen: knolselders en en pompoenen, wortels en bieten zullen in het najaar op de menu staan.

Fijne groeten,

Veel liefs,
De boeren, Evelyn, Manuel en Litrik