Afbeelding
plantgoed lente

Akkerweetje 19 april

Liefste klanten,

Het is terug Pasen.

De tijd draaft voorbij, maar het is alsof ik ze niet kan vastpakken om het werkelijk te beleven. Zo snel gaat het.

Op de Kollebloem beweegt er zoveel dat het soms moeilijk is om alles wat bijeen te houden. Onze winkel wordt groot als ik vergelijk met toen ik bijna 7 jaar geleden hier startte.

Maar elk beleeft dat hier op zijn eigen domein van de Kollebloem.

En dit alles wordt verbonden door de landbouw en de maandelijkse Metaforums die ons samen rond de tafel brengen om  inhoudelijk het verhaal samen te houden.
In de maandelijkse Metaforums (die op dit moment over de compostpreparaten gaan), onderzoeken we  op dit moment op de Kollebloem het wezenlijke achter de planten die ons helpen om onze compost te verrijken. En dat mag breder gezien worden dan louter het verrijken met de elementen die ze bio-chemisch in zich dragen. Van daaruit kwam de vraag “Wie is de plant? Wat is ze als wezen?”. En dit is meteen een mooie vraag om door te trekken naar onszelf en de wereld. Wie ben jij? Wie zijn wij als mens? Of zelfs: Wie zijn wij als De Kollebloem? Of wie is de wereld?

Laten we met Pasen mee wakker worden.
Terug met het nieuwe bloeiseizoen stapje per stapje herontdekken wie we werkelijk zijn. Wie ben jij werkelijk?  En ons fris en pienter met de eerste lentebloesems mee laten openbloeien tot wat we werkelijk in ons dragen. Met de moed om dit te zijn en naar buiten te dragen.

Geen makkelijke vraag of oproep, maar o zo belangrijk op een moment waarbij de wereld dolgedraaid lijkt te zijn en al het leven erop haar essentie precies wat kwijt is.

Want waar begin je?

Ooit luidde een antwoord daarop; “Het koninkrijk God ligt in je.” Bij jezelf dus.

En zo komen we terug bij het Christelijke verhaal van Pasen.

Herrijs, hervind, herleef, beleef met deze Pasen de start van nieuw Leven met een grote L!

Ik wens jullie veel plezier op avontuur in jezelf en tot waar we elkaar mogen (her)ontmoeten.

Smakelijke Paasgroeten, Shari