Afbeelding
slider evelien

Akkerweetje 25 januari: Aardpeer-dialogen.


Deze week vind je aardperen terug in je pakket. Om zo'n aardpeer uit de grond te krijgen wordt er gespit, gewroet en uiteindelijk met de handen uit de aarde getrokken. vervolgens worden de bakken van zo'n 15 kg over het veld gedragen, en nadien met kar of tractor naar de spoelplek gebracht.

Naast noeste arbeid gebeurt er soms meer op het veld. Er wordt gemijmerd, gepeinsd, geanalyseerd en er worden conclusies getrokken.

Tijdens het bovenhalen van jouw aardperen werd het thema "gelukkig zijn" aangesneden. Een thema waar menig over struikelt tijdens de gure grijze maand januari. Boer Manuel haalde volgende definitie van gelukkig zijn aan: "Als je plezier kan vinden in je dagdagelijkse taken & bezigheden, dan ben je gelukkig".

Plezier vinden in het wroeten & ploeteren. Ikzelf kan me wel vinden in deze definitie, maar zou er aan toevoegen dat men naast plezier vinden in de dagdagelijkse taken ook 'zichzelf' met alle fouten en gebreken moet accepteren om gelukkig te zijn. En na enkele uren verschillende visies en voorbeelden over gelukkig zijn bovengehaald te hebben, zo ook waren er kilo's en kilo's aardperen uit de grond gehaald.

Ik hoop dat je ook deze week veel plezier en contentement mag voelen bij het klaarmaken van de groenten in het pakket, het opeten ervan én de afwas achteraf.

groeten,


Evelyn