Afbeelding
bloemen prei

OPENDEUR met Boerenpsalm

Een geslaagde opendeurdag

wij hadden dit weekend een prachtige opendeurdag. De regengoden hebben ons gespaard. De hele dag mooi weer, met een klein buitje tussendoor. De meer dan 60 gereserveerde lasagnes werden er 100. Onze excuses voor de extra wachttijd, we gaan dat volgend jaar beter organiseren. Ook onze twee rondleidingen waren goed gevuld. We hadden we Litrik, Evelyn, Manuel én Antoine nodig om die grote groep te woord te staan, wel 4 boer(i)(e)n(nen) tegelijk. Het was ook druk aan de infostand. Onze toekomstplannen overtuigden al onmiddellijk één nieuwe aandeelhouder.

Om het toch nog spannend te maken werd tijdens de theatervoorstelling een flinke plensbui voorspeld. Die leek te beginnen om 16u, maar de acteurs bliezen de koude en nattigheid weg met hun spel. Nadien deden onze BIO bar vrijwilligers nog één keer stevig hun best om iedereen van drankjes te voorzien. Onze nieuwe Fruji limonades van Pajottenlander hadden veel succes. Die zijn sinds zaterdag ook in de winkel verkrijgbaar en binnenkort in de webshop.

Bedankt aan alle bezoekers, maar zeker ook de vele vrijwilligers. Zonder jullie was het niet gelukt.

Bedankt ook aan de fotograaf: Claude Descamps.

OPENDEUR met theater: Boerenpsalm

Zaterdag 10 september 2022

We nodigen iedereen graag uit op onze opendeurdag voor een ontmoeting op biodynamische boerderij De Kollebloem. We maken er een bijzonder editie van met een extra mooi programma.

 • Hoevewinkel open van 9u - 16u.
 • Rondleidingen: om 11u en 14u30
 • Lunch: Kollebloem lasagne van 12u - 14u30
 • Theatervoorstelling Boerenpsalm: 16u - 17u30
 • Doorlopend van 10u-18u: BIO BAR met bio drankjes en cake van Raymond
media content

BOERENPSALM

Theater op het veld

Afbeelding
boerenpsalm

Trots dat we deze voorstelling op De Kollebloem mogen verwelkomen.. Na Theater Aan Zee ook Theater Te Velde op onze boerderij.

Een voorstelling van Martha Balthazar, Barbara T’Jonck, Mats Vandroogenbroeck & Jana De Kockere

De voorstelling ‘Boerenpsalm’ is een beurtzang, een compositie van stemmen uit de landbouwsector.

Aan een lange tafel vinden gesprekken plaats tussen landbouwers en beleidsmakers, beleidsmakers en theatermakers, theatermakers en zaden-veredelaars. Er wordt druk naar elkaar gewezen en gesproken over een sector die het steeds benauwder krijgt, tussen eeuwige groei en de grenzen van de aarde.

Martha Balthazar trok naar buiten op zoek naar de ploegende mens, de bio-controleur, de minister van landbouw, de erfenis van Cyriel Buysse en de geschiedenis van de honger. Samen met Mats Vandroogenbroeck, Barbara T’Jonck en Jana De Kockere doorploegde ze dertig uren aan interviews.

Ze componeren deze stemmen tot een nieuw verhaal, een modern boerendrama.

 • Tijd: 16u-17u30
 • Locatie: op de Kollebloem velden
 • Vanaf 12 jaar
 • Tickets: € 10
 • Reserveren via deze link: RESERVATIE TICKETS
boerenpsalm
opendeur terras

Kollebloem Groentelasagne

Naar een recept van Peter Vandermeersch van De Zonnekeuken creeërde onze hoevekokkin Leen een fantastische groentenlasagne. Schijnbaar onverkoopbare groenten tovert ze om tot verrukkelijke gerechten.

Het aantal plaatsen is beperkt, reserveren is nodig.

 • € 15 voor volwassenen
 • € 7 voor kinderen jonger dan 12

 

RESERVEER LASAGNE

Hoevewinkel

Onze hoevewinkel is open tijdens de opendeurdag van 9u tot 16u. Ontdek het ruime assortiment met zowel vers- als droogwaren.

Verse biodynamische groenten en fruit zijn onze trots, maar we hebben ook heerlijke kazen, verrassende drankjes, vers brood en tal van droogwaren. Zowel biologische als biodynamische.

Meer info over de hoevewinkel vind je op de hoevewinkel pagina

winkel vooraan
opendeur rondleidingen

Rondleidingen

Onze boeren en boerinnen leiden je rond over onze akkers en langs onze serres. Ze tonen fier ons werk en de rijkdom die een biodynamische boerderij te bieden heeft.

We eindigen in de schuur met een toelichting over onze toekomstplannen.

Er zijn 2 rondleidingen voorzien, om 11u en om 14u30. Je kan inschrijven via onderstaand formulier.

Inschrijving Rondleiding

Statusbericht

Sorry… This form is closed to new submissions.

Nieuws