Afbeelding
slider jorn

Coöperatieve De Kollebloem

media content

INVESTEER IN BIODYNAMISCHE LANDBOUW

De Kollebloem is een coöperatieve biodynamische boerderij. Iedereen die onze visie deelt kan aandeelhouder worden van De Kollebloem.

Verbinding

Vanuit onze visie streven we naar een boerderij die niet alleen lokaal voedsel mogelijk maakt, maar ook verbindend werkt tussen klanten en boeren.

Een korte keten tussen financiering en bedrijf staat voor een duurzaam model in een zich vernieuwende economie.

De Kollebloem is een hiervoor erkend door de Nationale Raad van Coöperatieven, we dragen trots het label " Erkende Coöperatie (Erkende CV)".

Een investering in voedende landbouw

Een aandeel kopen van De Kollebloem is in de eerste plaats een investering in levend en (h)eerlijk voedsel, voor een betaalbare prijs, nu en in de toekomst.

Een aandeel kost 350 euro. Als aandeelhouder onderschrijf je onze doelstellingen en wordt je jaarlijks uitgenodigd op de Algemene Vergadering. Je wordt aandeelhouder voor minstens 4 jaar.

Wij beloven geen dividend of waardestijging. Investeren in aandelen blijft ook een risicobelegging. Je draagt een stukje risico van de boerderij, al is dat uiteraard beperkt tot je eigen aandelen.

Fiscaal interessante vriendenaandelen

We zoeken € 300.000 voor 31/10/2024. Hiervoor starten we een crowdfunding met fiscaal interessante vriendenaandelen

MEER INFO OVER HET VRIENDENAANDEEL

Lees onze visie: http://www.kollebloem.be/visie

 

Heb je toch nog enkele vragen? Neem contact op via cooperatie@kollebloem.be

 

Afbeelding
team de kollebloem

 

Afbeelding
koehoorn

Gefinancierd dankzij onze aandeelhouders:

2023: MECHANISATIE EN ZONNEPANELEN

  • Plantmachine
  • Wiedmachine
  • 30 zonnepanelen
  • Budget: € 27.500

 

Omschrijving

Het eerste is een plantmachine, waarmee we met ons vast team al onze grote teelten vlot geplant krijgen. Het tweede is een wiedeg, waarmee we nadien op die velden het onkruid de baas blijven. Onze groenten staan ook in frigo's. Voor die energievoorziening beginnen we met zonnepanelen.

Meer info

Afbeelding
zonnepanelen

2022: WATER

  • 800.000 liter regenwateropslag
  • Budget: € 25.000

 

Omschrijving

Vooraan in een stukje weide aan de parking. Iedereen die ons bezoekt kan zo zien van waar ons water komt. De grond die uit de vijver komt wordt op taluds gelegd langs een veldweg. Die worden beplant met hagen. Hagen en waterpartij brengen zo ook nieuw leven op de boerderij.

Meer info

Afbeelding
water