Afbeelding
slider zaaddoos papaver

Schenk De Kollebloem Vrij

22.200 euro voor Vrije Grond
Hartelijk bedankt iedereen!

media content

antoine land in zicht paaltje

€ 22.200 voor de laatste 1.15 ha

Op De Kollebloem werden sinds 2009 al enkele hectare grond vrijgekocht met Stichting Land-In-Zicht. Van verschillende eigenaars werd grond gekocht die we al jarenlang pachtten. Een deel daarvan is ook nog eigendom van Leen en Antoine, oprichters van De Kollebloem.

Zij willen nu hun laatste percelen verkopen om de toekomstige generatie boeren werkelijk alle kansen te geven. Concreet gaat het om een oppervlakte van 1,15 ha.

De Kollebloem zoekt daarvoor 57.500 euro maar hoeft niet van 0 te beginnen. Jarenlang hebben verschillende sympathisanten en klanten geld geschonken voor vrije grond op De Kollebloem. Sommige met 25 euro per maand, andere met jaarlijkse schenkingen van 500 euro of eenmalige schenkingen. Daardoor is er al een reserve van 35.300 euro.

UPDATE 22 maart 2021: De Vrije Grond Is Rond

Campagne voor 22.200 euro is geslaagd
 
Onze campagne om 1,15 ha grond aan te kopen is vandaag voor 100% volbracht. We kregen grote en kleine schenkingen, enkele renteloze leningen, mensen schonken hun vakantietegoed en anderen kochten biodynamisch bloemenzaad.

Hartelijk bedankt aan iedereen die mee hielp. Ook aan zij die het doorstuurden, deelden of hun duim op staken. Allen hebben hier aan bijgedragen!

Wij gaan nu heel hard ons best doen,
om op deze grond heerlijke, pure en gezonde groenten te kweken.
Met veel zorg en liefde voor de bodem,
die vanaf nu voor altijd bio zal zijn.

Dankzij jullie!

Meer info over vrije grond?

 

Lees meer

Nieuws