Afbeelding
een divers pakket

Gezond en gevarieerd eten met een wekelijks bio groentepakket

Bestel een proefpakket met verse bio groenten en fruit

Klant aan het woord

Jo en Annelies kiezen bio voor hun gezin

Elke donderdag of vrijdag surfen we naar www.kollebloem.be om er te ontdekken wat voor lekkers we de komende dinsdag in ons groentepakket zullen vinden. We zijn nu een dikke 6 jaar klant bij de Kollebloem en zijn echt tevreden: lekkere verse groenten en fruit, biologisch geteeld in de buurt, gevarieerd en ook tof voor onze kinderen: Floor (7) en Lars (4). Sinds 3 jaar is ons huis in Zottegem ook een Kollebloemafhaalpunt, waar wekelijks 12 klanten langskomen voor hun pakket.

In het begin was het wel wat zoeken hoe we met sommige groenten het best aan de slag gaan. Het wekelijkse Akkerweetje lezen helpt je met recepten. Een pompoen schillen lukt bijvoorbeeld veel beter als je die eerst in warm water legt en zacht laat worden. En: tuinbonen moet je twee keer doppen; zo zijn ze op hun lekkerst. Warmoes maak je klaar zoals spinazie, enzovoort.

Onze kinderen zijn vooral fan van de rauwe groenten: tomaten, sla, paprika's, wortels, radijsjes… Maar ook een lekker soepje gaat er wel in. Onze favorieten voor in de soep zijn pompoen, courgette, venkel en ook wel eens pastinaak. Moeilijker in de kindermond liggen de rode biet en rode kool, maar als mama of papa er hier een goeie portie appeltjes bijsnijdt, lukt het al beter.

Afhaalpunt

Op dinsdag komen elke week bij ons enkele Zottegemse abonnees hun Kollebloempakket afhalen. De bestelwagen komt tegen 10 uur 's ochtends aan en het gebeurt dat er dan wel al iemand staat te wachten op de oprit. Sommige klanten halen graag vroeg hun pakket af en doen daarna in de voormiddag verder boodschappen voor het menu van de komende dagen.

De hele dag door komen er dan nog mensen langs en er is echt een leuke interactie. Soms worden minder gegeerde groenten geruild met andere klanten en er worden vaak kooktips uitgewisseld. De laatste klanten komen soms nog tegen 8 uur 's avonds, na het werk… Als dat geen korte keten is: maandagochtend nog op het veld in Sint-Lievens-Esse en dinsdagavond al in de Zottegemse kookpot.

  • Soort pakket: Tussen groentepakket
  • Frequentie: wekelijks
  • Afhaalpunt: Strijpen (Jo en Annelies)
Afbeelding
afhaalpunt jo en annelies

Altijd welkom op de boerderij

Wat we nog zo leuk vinden aan de Kollebloem, is dat je op de boerderij altijd welkom bent. In de boerderijwinkel vind je altijd wel iets nieuws van een heerlijke theesoort over een nieuw kookboek tot een reep biochocolade. Wij proberen er ook af en toe deel te nemen aan activiteiten, met de kinderen erbij. Zo zijn we al een paar keer mee gaan helpen met de oogstdagen, bijvoorbeeld. Wij hebben zelf geen moestuin en zo kunnen onze kinderen en wij toch meer in contact komen met de natuur. Een dag bieten of knolselders oogsten en mee op de tractor zitten is toch een belevenis voor hen. Voor ons zijn zulke dagen ook deugddoend om gelijkgestemde mensen te ontmoeten die net als ons bewust voor gezonde voeding willen gaan.

De pakketten zijn voor ons ideaal om mee te leven met de seizoenen en te kunnen variëren in onze keuken. Mochten we onze aankopen hiervoor in de supermarkt doen, dan zouden we veel eentoniger eten. Nu worden we telkens weer uitgedaagd om creatief te koken met knollen, blaadjes en vruchten. En het is gewoon heerlijk om er daarna allemaal samen gezellig van te genieten.

Probeer het uit zonder zorgen

  • Het proefpakket eindigt na 2 weken, zonder verdere aankoopverplichting

  • Je rolt niet automatisch in een abonnement

  • Je kan Ruben steeds bereiken als je vragen hebt

  • Wij zijn geen groot bedrijf met agressieve verkopers, maar een klantgedragen dorpsboerderij met duidelijke waarden en normen

Bestel een proefpakket

Afbeelding
tussen pakket