Afbeelding
slider_groep_spring

Over Ons

media content

Een kleine geschiedenis

Begin jaren ‘80 begon Antoine op 1 ha grond met de bioteelt van vollegrondsgroenten op het ouderlijk bedrijf te Sint-Lievens-Esse, gelegen in de heuvelachtige uitlopers van de Vlaamse Ardennen.

Tien jaar later leerde hij Leen kennen en sindsdien komen ze samen tot rust in het werken met hun handen, in volle verbondenheid met de aarde en met de natuur.

Die verbondenheid bewust voelen en beleven is voor hen een bron van vreugde en energie, inspirerende kracht die elke dag opnieuw duidelijker richting geeft voor de doelen die ze willen bereiken.

Zo verdrievoudigde de grond waarop ze werken op een tiental jaren en werd de keuze voor afzet ook doelbewuster gekozen.

Afbeelding
cover kollebloemboek

Het Kollebloem Boek

Biografie van een biodynamische boerderij

De Kollebloem in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Esse (Herzele) is een biodynamische boerderij waar landbouw wordt bedreven op mensenmaat. Een voedende landbouw, gericht op de productie van eerlijk voedsel in evenwicht met de natuur.

Dit boek is een biografie, niet van de oprichters, maar van het wonderlijke levende wezen dat deze boerderij is.

Het begon bij Leen en Antoine, wiens liefde voor elkaar de motor was voor de ontwikkeling van De Kollebloem. Vele mensen ontmoetten elkaar hier, dromers, durvers, doeners, maar ook zorggasten, klanten en koks.

Het levensverhaal van deze boerderij is echter niet ten einde. Met dit boek werken we aan de toekomst, waarin we alle grond van de boerderij willen vrijkopen. Je leest wat dat betekent en waarom we dit zo belangrijk vinden.

Prijs: € 24.95 (ten voordele van de vrije grond)

BESTELLEN