Gebruikerslogin

Week 3: en de jonge boeren verkopen hun waar

Datum: 
dinsdag, 16 mei, 2017
donderdag, 18 mei, 2017
Blogbericht: 

De derde week wordt het thema winkel geintroduceerd.

De kinderen gaan zelf shoppen in de winkel van onze Kollebloem met een boodschappenlijstje. En dat doen zij zeer graag, zo blijkt.

De winkel wordt meteen bewonderd en ze zoeken gretig naar de ingredienten op hun lijstjes, de leerkrachten en begeleidsters zorgen er voor dat alles in goede banen wordt geleid en de winkel proper wordt achtergelaten, een hele klus toch met al die enthousiaste kinderen in onze kleine winkelruimte. 

Zo leren zij enkele van de biologische produkten beter kennen en leren zij zelf omgaan met goederen en geld, en dit schijnt de meesten heel goed te lukken. Ze maken per groepje een bereiding, van koekjes tot  een groenten en fruit banket en een heerlijk fris lente drankje op basis van munt en citroen. Iedereen werkt vrolijk mee en ook de leerkrachten genieten mee van dit gebeuren.

Het is echt genieten hen aan het werk te zien en hun enthousiasme is niet te houden als zij zelf hun bereidingen mogen verkopen aan elkaar in hun door henzelf versierde kraampjes buiten in de tuin, met steentjes als centen, ieder zes steentjes, om uit te geven in de verschillende kraampjes.

Er wordt waarlijk onderhandeld en eerlijk verkocht en gekocht, wel, bijna eerlijk, want hier en daar wordt er toch eentje betrapt met wat te veel steentjes in zijn zakken en zo leren we eerlijk handel drijven he… 

We ronden wij deze dag af met ons zadenlied , dat de kinderen voor de eerste keer samen zingen, er is nog wat werk aan de winkel om een harmonieus geheel van stemmen te bekomen maar daar zullen we de komende weken ons werk van maken.

Fotos dinsdag: