Gebruikerslogin

Week 2: de lucht opgeklaard, de lente voelbaar

Datum: 
dinsdag, 9 mei, 2017
donderdag, 11 mei, 2017
Blogbericht: 

Week twee is de lucht helemaal opgeklaard en de lente voelbaar.

Zo komen de kinderen vrolijk en speels de Kollebloem binnen gewandeld. 

Wij vliegen er in met het maken van een gezellige lemen zaadbom die de kinderen nadien enthousiast  in hun eigen tuinen of tuinen van geliefden mogen gooien om een prachtig  kleuren en geuren pallet van bloemen , geoogst op de Kollebloem, uit het zaad te toveren.  Zaden van berenoor, papaver, stokroos en andere komen aan bod en de delen van de bloem worden uitgelegd aan de hand van een bloemetje dat zij zelf plukken in de weide. Ook wordt er een soepje gemaakt van de seizoensgroenten, spinazie met worteltjes en een beetje prei.

De kinderen genieten er van een eigen groentenpakket samen te stellen van seizoensgroenten helemaal zoals de boeren dit wekelijks doen waarbij zij  rekening houden met de soorten gewassen en al doende deze goed leren onderscheiden. Ook wordt er gesproken over het voordeel van groentenpaketten, samengesteld uit seizoensgroenten, voor ons milieu en blijken de meeste kinderen daar wel al iets over te weten. En dat is zeer goed!

Het is een fijne boeiende en leerrijke ervaring voor iedereen, het wegen op de weegschaal vinden zij fantastisch.

Het is een beetje zoeken naar de minder bekende groentensoorten, zoals mosterdblad, en koolrabi, namen waar de meesten nog nooit van gehoord hebben, en zo leren we weer wat bij over de wereld van de minder bekende maar zeer lekkere gewassen in ons land.

Fotos dinsdag: 
Fotos donderdag: