Gebruikerslogin

Hoevewinkel BESTELLINGEN + Akkerweetje 17/03/2020

Groenten en fruit: pakketten

Groenten en fruit zijn het beste via pakketvorm te bestellen. Zo bent u zeker van uw portie groenten en fruit, en zo vermijden we lege rekken in de winkel. Dit kan nog altijd via onze afhaalpunten of op de boerderij.

Bestel via: 
https://www.kollebloem.be/groentepakketten/bestel-hier-uw-groentepakket


Hoevewinkel: bestellingen via de website

Om iedereen beter te beschermen, inclusief onze winkeliers, bieden we de mogelijkheid aan om uw bestelling vooraf door te geven.

Dit betekent minder drukte in de winkel, minder risico voor onze winkeliers zodat we jullie zeker kunnen blijven bedienen.

Bestel via:
https://www.kollebloem.be/winkelbestelling


Brood: bestellingen

Wij verkopen op dinsdag bio brood van Zonnemaire en op zaterdag bio brood van De Trog. Het brood is steeds snel uitverkocht. Ook hier, bestel om zeker te zijn.

Bestel via:
https://www.kollebloem.be/winkelbestelling


NIEUWS

Vrijdagochtend zouden Antoine en ik, in de vroege ochtend vertrekken met de TGV naar Zuid Frankrijk, uitzonderlijk lang geleden. Maar donderdagavond om 22u30, na het horen van de maatregelen omrent het Coronavirus, beslisten we om onze valiezen weer uit te pakken en stilletjes te genieten van onzen hof. En ja, zo is het goed.

Zo gek wat dit allemaal met ons allemaal doet. Plots wordt het  stil in onze agenda, in onze gedachten,  in ons hart en komt er tijd om te wandelen, te lezen, stil te staan. We kunnen schuifjes openen die al zo lang  wachten om geopend te worden. En er is nog zoveel meer. De begrenzing nodigt ons uit om creatief, wakker en innovatief dingen te doen die anders zijn dan anders of gewoon niet gebeuren omdat er altijd haast is. 

Er is tijd om te  luisteren tot ver achter onze oren, en daar nog iets voorbij….

We denken veel na over wat deze ‘crisis  op wereldvlak’ ons komt leren. Ik geloof erin dat niets toeval is en alles een betekenis heeft in het leven. 

Een crisis dient om dingen te veranderen. De wereld is in transformatie. We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen t.o.v. elkaar en onszelf. En ….we kunnen veel zélf doen door onze verantwoordelijkheid te nemen, maar echt niet alles. 

Onze reis ging naar één van onze geestelijk leermeesters  in Zuid Frankrijk. Intussen stromen de teksten binnen met inspirerende openbaringen i.v.m. het Corana-virus. Ze doen een oproep om ons Gezond Verstand te verbinden met onze Hartkracht. Zelfzorg  is de beste bescherming die we onszelf kunnen geven nu. 

Zoveel mogelijk groenten en fruit, kiemen, zaden en pitten. Kook vers met aandacht en liefde. Neem genoeg rust en slaap. Drink genoeg zuiver water per dag. Bescherm jezelf van indrukken, stress. Mediteer of doe de zonnegroet elke ochtend. Neem voldoende buitenlucht, bouw weerstand op door zoveel mogelijk in  de bossen te wandelen.

Sinds de maatregelen van het ministerie bekend zijn, kunnen we het oogstwerk voor hier in de winkel en de Lousbergkaai niet bijhouden. Er wordt weer massaal gekookt in de keuken.

Shari, Ruben, Manuel, Lotte, Arne, Marie, Stephanie… Antoine en ikzelf … we staan allemaal vol gezonde goesting  klaar om voor jullie gezond voeding te zorgen. Elien en Raymond zijn helaas ziek, we wensen hen alle beterschap toe.

Het hoevetoerisme blijft open, een plek waar je welkom bent om in alle  rust te genieten,  bestel een biopakket en je kan zelf koken op een andere plek, of reserveer een diepvriesmaaltijd. Het is allemaal mogelijk, wees creatief. 

Dit is een periode van genoodzaakt afstand nemen  om later op een vernieuwende manier weer dichter bij elkaar te komen.

Een wereldgebeuren….  Laten we  onze krachten bundelen, en mekaar ‘geestelijk’  warm omarmen.

Leen

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: aardpeer, kervel, rode biet, winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), andijvie van De Zaailing (bio in omschakeling)

Tussen pakket: aardpeer, rode biet, winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), andijvie, snijbiet, kervel, wortelpeterselie van De Zaailing (bio in omschakeling), champignons kastanje, sjalot van Bio Brugs Ommeland

Groot Pakket: aardpeer, rode biet, winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), snijbiet, kervel, wortelpeterselie van De Zaailing (bio in omschakeling), champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland

Borstvoedingspakket: rode biet, kervel, hertshoornweegbree, winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), snijbiet,  wortelpeterselie van De Zaailing (bio in omschakeling), champignons kastanje, gele bietjes van Bio Brugs Ommeland

Gemengd pakket: aardpeer, kervel, rode biet, winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), appels, peren (bio in omschakeling) Bio Brugs Ommeland

Fruitpakket:  appels, peren van Bio Brugs Ommeland, persappelsien, clementine, kiwi van Biofresh

Recepten

Aardpeersoep met gemalen kaas en salie (Dagelijkse Kost)

Ingrediënten: 5 uien een klontje boter 1 stam prei 1 kg aardpeer 1 liter melk 1.5 liter kippen- of groentebouillon 1 bouquet garni (tijm, laurier, verse salie) een scheutje room peper zout nootmuskaat 2 grote aardappelen enkele blaadjes verse salie 100 g gemalen kaas

Bereiding: Pel de uien en snij ze grof. Zet een soepketel op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Stoof de uien in de hete boter, maar laat ze niet kleuren. Snij het wortelstuk en het donkerste loof van de prei. Snij de stam overlangs en spoel de groente onder stromend water. Snij de prei grof en laat ze meestoven met de uien. Roer regelmatig en zet het vuur dan zachter. Schil de aardperen. Snij de aardperen in grove stukken en doe ze in de soepketel. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en laat ze ook enkele minuten meestoven. Zet het vuur weer hoger en schenk de melk en de bouillon in de soepketel. Gebruik naar keuze kippenbouillon of groentebouillon.  Verzamel de blaadjes laurier en de takjes tijm. Doe er ook enkele blaadjes salie bij en bind alles samen tot een kruidentuiltje. Laat de soep een uur pruttelen op een zacht vuur. Verwijder het uitgekookte bouquet garni en mix de soep glad. Schenk er een scheutje room in, proef de soep en kruid ze naar smaak met peper, zout en muskaatnoot. Zet er nog kort even de mixer in tot je een dikke romige soep krijgt. 

Stamppot met gepocheerd ei  (biomijnnatuur.be)

Ingrediënten : 1 kg bloemige aardappelen, geschild en in stukken, 4 dl melk, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 150 g winterpostelein, snuifje nootmuskaat, peper en zout, 2 el geroosterde pijnboompitten, 4 eieren, azijn

Bereiding: Kook de aardappelen in melk gaar gedurende ong. 15 minuten. Pers de knoflook erbij, voeg olijfolie toe en stamp fijn. Schep het bladgroen beetje bij beetje door de hete puree. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij. Rooster de pijnboompitten. Zet opzij. Pocheer de eitjes in heet water met azijn net onder het kookpunt, gedurende 3-4 minuten. Serveer de puree met een eitje en garneer met de pijnboompitten.