Gebruikerslogin

Akkerweetje 9/7/2019 - Reserveer je lunch op onze opendeurdag!

TIP: op zaterdag 31 augustus zetten we onze deuren weer open.

Beleef onze boerderij ten volle. Ontdek waar je groenten vandaan komen, wie ze teelt en wie er jouw pakketten vult. Snuif de sfeer op en geniet van onze bloemenpracht.

Check het programma en reserveer je lunch
-->  https://www.kollebloem.be/agenda/2019/opendeurdag-31-08-2019

Tot binnenkort, het Kollebloem TEAM!


Nieuws

Beste klanten,

Ondertussen ben ik reeds 3 maanden aan het werk op de Kollebloem en begin ik hier wel mijn draai te vinden. Het feit dat ik tijdens de zomer op zo ’n idyllische plek in de natuur kan werken, maakt me blij en dankbaar. Niet alleen omdat het hier zo mooi en rustgevend is maar ook omdat het gewoon aangenaam samenwerken is met zo ‘n team.

Mijn taak bestaat er voornamelijk in om Raymond te helpen in de bloementuin. Op enkele na staan onze bloemen volop in bloei en het resultaat mag er best wel zijn. Wat een prachtig kleurenpalet.

Daarnaast ben ik ook te vinden in de keuken als sous-chef. Een keukenprinses kan je mij zeker niet noemen maar ondertussen weet ik wel al hoe je een verrukkelijke ovenschotel moet klaarmaken.

Deze week ontbreekt het hier zeker niet aan volk. Gisteren is het eerste boerderijkamp van start gegaan. Dit belooft heel wat extra leven op de boerderij. Ik ben alvast benieuwd naar al die helpende handen.

Nog een wist-je-datje om af te sluiten: een zonnebloem draait mee met de zon, vandaar de Franse benaming “tournesol”.


Tot de volgende!

Stéphanie

PS: op onze opendeurdag op 31 augustus doen we een speciale actie met onze bloemen. Meer info volgt!

Aankondigingen

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem.  21 september – 14 december 2019 –  14 maart 2020    - telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Kollebloem boek: Nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Onze pakketten zijn allemaal de deur uit. Wel hebben we nog bio gehakt aan 14,5 euro/kg.

Hooi te koop: 2.5euro per kleine bot, wil je er graag eentje? Mail naar Lindsay@kollebloem.be of vraag Shari er naar in de winkel.

Opendeurdag: Op zaterdag 31 augustus open wij onze deuren voor jou! Welkom van 11-15u voor een dag vol lekkers, leuks en moois!

Opendeurdag Veggie lunch: Onze biokokin Leen leeft zich uit in de keuken, proeven van haar talent kan aan 15 euro per persoon, vooraf reserveren via Lindsay@kollebloem.be

Opendeurdag helpers gezocht: Zin om zelf je handen uit de mouwen te steken tijdens onze opendeurdag en ons op die manier te steunen? Dan krijgen we graag een mailtje van jou via Lindsay@kollebloem.be

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Bosbiet Rood, Eikebladsla van De Kollebloem (VROENTE), Snijboontjes van De Zonnekouter (VROENTE), Warmoes Gekleurd van Ourobouros (VROENTE), Rucola van De Zaailing (in omschakeling)

Tussen pakket: Bosbiet Rood, Eikebladsla, Stengelui van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel (kg), Snijboontjes van De Zonnekouter (VROENTE), Roodlof lang van Groenlof, Rucola van De Zaailing (in omschakeling)

Groot Pakket:  Bosbiet Rood, Eikebladsla, Stengelui van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel (kg), Snijboontjes van De Zonnekouter (VROENTE), Roodlof rond van Groenlof

Borstvoedingspakket:  Snijselder, tuinbonen, Bosbiet Rood, Eikebladsla van De Kollebloem (VROENTE), Snijboontjes, Knolvenkel (kg) van De Zonnekouter (VROENTE), Roodlof lang van Groenlof

Gemengd pakket: Bosbiet Rood, Eikebladsla van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof De Zonnekouter (VROENTE), Aardbeien 250 gr van Daniël Vandevoorde, appels van Biofresh

Fruitpakket: Aardbeien 250 gr van Daniël Vandevoorde, appels, bananen, nectarines van Biofresh

Recepten

Snijbonen
Deze platte bonen wassen en aan beide kanten de puntjes eraf snijden of breken. Je kunt ze koken, roerbakken, stomen of blancheren. Ze kunnen in een salade, maar je moet ze eerst bereiden en nadien laten afkoelen, niet rauw gebruiken.

Bosbieten met geitenkaas en hazelnoten (www.kievitamines.nl)

Ingrediënten: 1 bos bieten; 2 tl honing; 2 el rode wijnazijn; 4 el olijfolie; 30 g hazelnoten; 125 g verse geitenkaas; 2-3 takjes basilicum; peper en zout.

Bereiding: Was de bosbietjes goed en snijd het loof eraf. Was ook het loof en snijd in stukjes, probeer steeltjes en blad apart van elkaar te houden. Van de bietjes snijd je wortelaanzet en schil je de bobbelige delen, de dunne huid van verse bietjes hoef je niet te schillen. Snijd daarna in kleine blokjes.
Verwarm 1 el olie in een ruime pan, en bak de bietjes 10 min., schep af en toe om. Giet er een half kopje water op en doe de steeltjes van de bieten toe.
Stoof weer 5 min. en voeg tot slot het bietenblad toe en wat peper en zout. Stoof tot het blad gaar genoeg is. (Je kan ook de bietjes koken als je gewend bent, en het loof apart stoven en erbij eten, of bewaren voor een soep of salade.)
Roer een dressing van de olie, azijn en honing en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit over de bietjes, warm of koud. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak grof. Verbrokkel de kaas en hak de basilicum. Bestrooi de bieten met kaas, noten en basilicum.