Gebruikerslogin

Akkerweetje 9/06/2020 - Webshop | Kant en klaar maaltijden | Arne's Ronde

 

Webshop gecheckt?

Sinds een dikke week is onze webshop online. Al onze droogwaren zijn te bestellen via de webshop en af te halen in onze hoevewinkel.

Pasta nodig bij de groentjes? Een hapje voor de aperitief? Een drankje erbij? Of graag rijst, noten of koekjes uit onze bulk afdeling? Meer dan 800 producten staan online.

  • Maandag tot 24u bestellen = dinsdag of woensdag afhalen
  • Donderdag tot 24u bestellen = zaterdag afhalen 


Vanaf volgende week kan je ook kant en klaar maaltijden bestellen van de Avalonhoeve via onze webshop. 
Voor 15 euro kan je thuis genieten van Tine Tomme's keuken: veganistisch en bio.

  • Zondagavond bestellen = dinsdag afhalen in onze winkel.

Wekelijks komen er producten, foto's en info bij.

Hou het in de gaten: www.kollebloem.be/webshop


NIEUWS

Dag Lieve mensen,

Zullen we eens op wandel gaan...

Starten doen we aan onze bladvormige bloemenweide.
Ze staan er prachtig bij, mooi om te zien hoeveel leven dit aantrekt.

We komen aan ons kunsten en trucjes veld.
Hier proberen we nieuwe teelten uit. Ons speelveld! 
Nieuw voor ons dit jaar is de pimiento de padron, een klein zacht pepertje, delicatesse uit het noorden van Spanje.
Daarnaast zijn we ook uitgebreid met onze vele kruiden. We experimenteren met onze zonnedroger om er thee van te maken.

Dan komen we aan de tunnels,
waar de paprikas en aubergines klaar staan om uit te groeien tot volwassen planten; nog even geduld.
In de volgende tunnel staan onze bietjes en jonge preiplantjes.
We wandelen door de laatste tunnel die gevuld staat met peterselie en allerlei bladgewasjes zoals mosterdblad, raapsteel, asian salad, etc.

Achter de tunnels krijg je een mooi zicht over de velden, een plaatje dat elk seizoen wel zijn charme heeft. We zien in de verte het Aaigem van Jan De Wilde’s kleinkunst.
We wandelen rustig door …
Rechts zien we de patatjes en de pompoenen, links de jonge knolseder en prei.

Over het wegje komen we bij de bietjes en de pastinaak.
Ze houden wonderwel vol gezien de droogte die we hebben … Dappere plantjes.
We passeren langs de koetjes en keren terug richting boerderij.
Door de tunnel van tomaatjes met een vleugje basilicum hier en daar.

Zo dan kunnen we nu gezellig nog een theetje drinken en genieten van het uitzicht!

Arne

Akkerweetje van vorige week gemist? --> https://www.kollebloem.be/akkerweetje/akkerweetje-02062020

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  sla van De Kollebloem (VROENTE), busselwortel van De Zonnekouter (VROENTE), bosbiet van Groenlof, tomaten en courgetten van Sinature.

Tussen pakket:  sla, andijvie van De Kollebloem (VROENTE), groene selder van Groenlof, tomaten en courgetten van Sinature, champignons kastanje, komkommer, ajuin van BBO

Groot Pakket:   sla van De Kollebloem (VROENTE), bosbiet, groene selder van Groenlof, tomaten en courgetten van Sinature, champignons kastanje, komkommer, ajuin van BBO

Borstvoedingspakket:  sla, rucola, bosbiet van De Kollebloem (VROENTE), busselwortel van De Zonnekouter (VROENTE), komkommer van BBO, tomaten en courgette van Sinature

Gemengd pakket:  sla van De Kollebloem (VROENTE), spinazie van De Zonnekouter (VROENTE), tomaten, appels van BBO, bananen van Sinature

Fruitpakket:  appels van BBO, meloen Galia van Biofresh, bananen en sinaas van Sinature 

Broodpakket: Keltisch Volkoren Tarwe-Rogge 

Recepten

Bosbietjes

Van de bosbiet kan je de bietjes stoven of rauw (eventueel geraspt) in slaatjes gebruiken. Ook de bladeren en stengels kan je mee stoven. Zo kan je de bosbiet opeten van top tot teen.

Bosbiet met feta

Ingrediënten: 1 bos bieten met loof, 2 tenen knoflook, 200 gram fetakaas, krieltjes

Bereiding: Snijd van de bieten de steeltjes eraf. Kook eerst de bieten in ongeveer 15 minuten gaar. Niet te lang. Laat ze wat afkoelen. De bladeren en steeltjes wassen en in stukjes snijden. Maak de bieten schoon door het velletje eraf te halen. Snijd de bieten in stukjes en de feta in blokjes. Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook. Voeg de bladeren en steeltjes toe en laat het even smoren. Voeg de bieten en fetakaas toe en verwarm het geheel. Heerlijk met gebakken aardappeltjes.

Seldersoep

Het is plotseling weer soepweer.

Ingrediënten: een klont hoeveboter, 2 tot 3 witte ajuinen, enkele knoflookteentjes naar voorkeur, groene selder, kruidentuiltje (bijvoorbeeld van tijmtakjes, laurierbladeren en peterseliestengels), kruidenbuiltje of gewoon uit een potje met ook kruidnagel en steranijs. 100 ml droge, witte wijn, droge cider of witbier, 1 tot 3 liter bouillon: genoeg om de selder en de ajuin onder te zetten, peper en selderzout

Bereiding:

Stoof wat gepelde knoflookteentjes en 3 in stukken gesneden ajuinen aan in een grote soeppot waarin je eerst een klont boter in hebt gesmolten. Roer de ajuinen wat om zodat alle stukjes kunnen aanstoven. Was de selder zeer goed, verwijder de voet (maar gooi niet weg) en snijd de rest van de selderstengels in stukken en voeg toe aan de aanstovende ajuinen. Kruid met peper en selderzout. Neem de voeten en wortels van de selders: spoel al het zand eruit, snijd in 4, spoel nogmaals het eventuele zand eruit en voeg toe bij de soep. Roer door elkaar en laat goed stoven (een 10 tal minuten). Voeg er de extra kruiden en/of kruidentuiltje aan toe en blus al roerend met de wijn of het witbier. Voeg kokende bouillon toe, zoveel totdat de stukjes selder en ajuin goed onder staan. Zet een deksel op de pot en laat een half uurtje sudderen. Als de groenten gaar gekookt zijn, verwijder je het kruidentuiltje/builtje. Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng verder op smaak met peper en selderzout.