Gebruikerslogin

Akkerweetje 8/01/2018- Uitnodiging filmavond 18/1 'La vache et le prisonnier'

TIP: Op vrijdag 18 januari plannen wij een gezellige filmavond in de Kollebloem yurt. We kijken naar de grappige franse komedie 'La vache et le prisonnier' met, hoe kan het ook anders, een koe in de hoofdrol.
Breng een dekentje mee, wij zorgen voor een knabbel en drankje.

Al bijdrage kan je een vrije gift doen voor de vrije grond. We starten om 20u maar weten wel graag op hoeveel volk we kunnen rekenen, daarom graag een mailtje naar lindsay@kollebloem.be als je er bij wil zijn.
Tot dan!


Nieuws

Beste klanten,

Allereerst onze beste wensen voor 2019!
Wij hopen op een mooi teeltseizoen en een mooie samenwerking tussen boeren en klanten. We zijn benieuwd naar welke inspiratie de lente ons zal brengen op de boerderij. Maar we hebben vooral veel goesting om ook dit jaar weer prachtige groenten te telen.
De voorbije week kregen we op de boerderij een wel zeer bijzondere nieuwjaarsbrief, we willen deze toch graag met jullie delen. Daarnaast gaf onze Kollebloem huisdichter ook een passend antwoord. Lees en geniet...


“2018 bracht mijn vrouw darmproblemen 
Twas daarom tijd om eens iets nieuws te proberen.
Dan maar eens bio proeven,
en daar kwam Shari met haar troeven.
Vanaf het eerste bezoek,
hoefden wij niet langer op zoek.
Een goeie uitleg en ik vond mijn weg,
geen rottend fruit,
maar lekkere dingen waren mijn buit.
De groenten volgen er de seizoenen,
dus eerst de sla en dan de pompoenen.
Nu laten we graag ons maagje vullen,
en van jullie lekkere producten smullen.
Bedankt team Kollebloem voor het lekker uit 2018,
we kijken alvast hoopvol uit naar de oogst van 2019!”


“Wat een heerlijke nieuwjaarsbrief op rijm
beter kan een eerste werkdag alvast niet zijn.
Met open armen verwelkom ik jullie binnenkort heel graag
met allemaal lekkers voor darmen en maag.
Maar weet je wat er toch ook zeker bij moet
een welgemeende dank en groet.
Want zonder zo'n fantastische klanten zoals jullie zijn
is het voor ons ook niet fijn
ik wens jullie voor 2019
goede gezondheid en wel duizend vallende sterren aan de hemel te zien
een droom van een wereld maken we samen
dat kan elk beamen
en voor elke mens
een vallende ster met een mooie wens! “

Aankondigingen

Filmavond: Op vrijdag 18 januari komen wij gezellig samen in onze Yurt om te genieten van de grappige film ‘La vache et le prisonnier’. Toegang is gratis, vrije bijdrage mag, wij zorgen voor een knabbel en drankje. Breng gerust een dekentje mee. Inschrijven via Lindsay@kollebloem.be

Kollebloemfuif: Op 2 maart gooien we opnieuw de beentjes los! Place to be: Wattenfabriek Herzele. Info en kaartenverkoop volgen later. Hou de datum alvast vrij in jullie agenda!

Workshop ‘Ecologie op hoge hakken’: Op 16 maart van 10-12u leren we, onder leiding van Anne Drake, zelf verzorgingsproducten maken. Je gaat naar huis met 4 afgewerkte producten (douchegel, tandpasta, dag/nachtcreme en rozenscrub) in mooie verpakkingen. Leer hoe je zelf je ecologische voetafdruk kan verkleinen en schrijf je in! Kostprijs 80 euro, inschrijving via Lindsay@kollebloem.be

Lezing ‘Boeren voor de toekomst’: 28/3 De werf Aalst, 2/05 De Krook in Gent, 9/05 De bib in Zottegem. Koen Dhoore, lesgever bij bio opleidingscentrum Landwijzer neemt jullie mee in een mogelijk toekomstverhaal voor een voedende landbouw voor iedereen. De Kollebloem boeren staan bij met praktijkervaringen. Meer info via Lindsay@kollebloem.be

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek Of via mail naar lindsay@kollebloem.be

Bio Rundsvlees: Er zijn nog een aantal pakketten bio rundsvlees te verkrijgen. Pakketten van 5kg aan 72,5 euro , bestellen via: https://www.kollebloem.be/bestelformulier-vlees

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Aardpeer Geel,Veldsla (serre) van De Kollebloem (VROENTE),   zoete bataat en Wortelen van Bio Brugs Ommeland, Suikermais van Biofresh

Tussen pakket: Aardpeer Geel en Veldsla (serre) van De Kollebloem (VROENTE), Crysanthemo van Ourobouros (VROENTE), champignons kastanje, Wortelen en zoete bataat van Bio Brugs Ommeland, Suikermais van Biofresh

Groot Pakket: Aardpeer Geel en Veldsla (serre) van De Kollebloem (VROENTE), Crysanthemo van Ourobouros (VROENTE), champignons kastanje, Wortelen en zoete bataat van Bio Brugs Ommeland, Suikermais van Biofresh

Borstvoedingspakket: Veldsla (serre), Winterpostelein en Crysanthemo van Ourobouros (VROENTE), champignons kastanje, Wortelen en zoete bataat van Bio Brugs Ommeland, Suikermais van Biofresh

Gemengd pakket: Aardpeer Geel, Veldsla (serre) van De Kollebloem (VROENTE), appels prins jonagold en Novemberpeer van Billens, zoete bataat van Bio Brugs Ommeland

Fruitpakket: appels prins jonagold en Novemberpeer van Billens, bananen, Kaki en sinaas moro van Biofresh

Recepten:

Zoete aardappel gevuld met peer, geitenkaas en noten (2 personen, libelle lekker)
Ingrediënten: 2 zoete aardappelen, 1 geitenkaasjes, 1 peer, 40g walnoten (gehakt), 2el koriander, 2el bladpeterselie, 1 el tijm, 100g veldsla, 1 rode ui, balsamicoazijn, olijfolie, honing, peper en zout
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de zoete aardappelen, hol ze uit, maar laat ± 1 cm vruchtvlees zitten. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Spoel de peer, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Meng de zoete aardappel en peer met de helft van de geitenkaas en de kruiden. Kruid met peper en zout. Vul er de aardappelen mee en bestrooi met de rest van de geitenkaas en 3⁄4 van de gehakte walnoten. Leg in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Spoel de veldsla en meng met de rode ui en de rest van de noten. Maak een vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn. Breng op smaak met peper, zout en honing. Sprenkel over de sla.

Snelle pasta met aardpeer en tijm (2 personen, de hippe vegetariër)
Ingrediënten: 2eetlepels olijfolie, 150 gram Penne pasta, 750 gram aardperen, 1 teentje knoflook, 2 theelepels gedroogde tijm, verse peterselie naar smaak, 1.5 dl kookroom, peper, Parmezaanse kaas
Bereiding: Volg de instructies op de verpakking voor het bereiden van de penne pasta. Schil de aardpeer en snijd ze daarna in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en de teentjes knoflook in een pan en voeg de aardpeer hier aan toe, samen met de gedroogde tijm. Laat dit vijf minuten zacht stoven met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de kookroom toe en breng het geheel op smaak met peper. Laat het nog even zachtjes inkoken. Wanneer de saus te dik is kan je er nog voor kiezen om twee eetlepels kookvocht van de pasta aan de saus toe te voegen. Giet de pasta af. Roer de penne door de saus. Ter garnering voeg als laatste de peterselie toe en bestrooi het bord met Parmezaanse kaas.