Gebruikerslogin

Akkerweetje 4/6/2019 - 'Start de zomer' Actie! 29-30/6

TIP: 'Start de zomer' Actie!
Begin de vakantie ontspannen met een weekendje weg op De Kollebloem van zaterdag 29 tot zondag 30 juni.

Laat je helemaal onderdompelen in de bio ervaring met een diner op onze gastentafel op zaterdag 29 juni, gevolgd door een overnachting met bio ontbijt.
Speciale actie prijs voor dit weekend.

Kom je alleen dan betaal je 119 euro (ipv 145 euro)  kom je met twee genieten, dan betaal je 159 euro (ipv 190 euro) (diner, overnachting en ontbijt inbegrepen)
Reserveren via: lindsay@kollebloem.be


Nieuws

Beste klanten,

De zomer doet zijn intrede op de velden van De Kollebloem.
Een groot deel ervan is nu beplant en bezaaid.
Het onderhoud kan beginnen.

De onkruidbeheersing is altijd een grote uitdaging in de biologische landbouw.

Elke druppel regen die nu valt is goud waard. Het blijft toch spannend na de grote droogte van 2018 en de winter die het water tekort niet heeft kunnen wegwerken.

In de serres zijn de typische zomerteelten aangeplant. Zo kregen de paprika’s, aubergines en kerstomaten een mooi plaatsje.
Er staat ook al heel wat prei klaar om uitgeplant te worden.

Voor de komende week wordt het schoffelen, wieden en prei planten.
Dit met hopelijk af en toe wat regen en een streepje zon.

Groetjes
Manuel

Aankondigingen

Preparaat maken en uitstrooien: Altijd al eens willen zien hoe een koemestpreparaat wordt gemaakt en erna wordt uitgestrooid op het land? Je kan er bij zijn op donderdag 13/6 om 9u. Graag een mailtje naar Lindsay@kollebloem.be als je er graag bij bent.

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem. 15 juni  – 21 september – 14 december 2019 –  14 maart 2020    - telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Gastentafels: Laat je verwennen door de kookkunsten van biokokin Leen in het gezellige kader van De Kollebloem. Maaltijden zijn vegetarisch en worden met liefde klaargemaakt met producten van eigen boerderij of van bio boeren uit de omgeving. Reserveer snel je plaatsje aan onze gezellige tafel op 29 juni, deze keer met Indonesische invloeden. Meer info via: https://www.kollebloem.be/hoevetoerisme/gastentafels-op-de-kollebloem

'Start de zomer' Actie: Aanschuiven aan de gastentafel+ overnachting+ ontbijt op 29-30/6 aan speciale actieprijs (1 persoon: 119 euro ipv 145euro en 2 personen: 159 euro ipv 190 euro). Reserveren via Lindsay@kollebloem.be

Zomerkamp: Ook dit jaar kan jouw kroost van het echte leven op de boerderij proeven. Onze zomerkampjes gaan door van 8-12 juli en 12-16 augustus (VOLZET). Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://www.kollebloem.be//inschrijving-boerderijkamp

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Onze pakketten zijn allemaal de deur uit. Wel hebben we nog bio gehakt aan 14,5 euro/kg.

Courgette curry: Onze zelf ingemaakte courgetten curry potten vliegen de deur uit. Wil je er nog graag een paar? 3,6euro per pot, koop je er 2, dan krijg je de 3e gratis! Haast je naar de winkel, Shari helpt je verder.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Andijvie, Bataviasla en Koolrabi van De Kollebloem (VROENTE), Meiraap van Ourobouros (VROENTE), Warmoes van Groenlof

Tussen pakket: Koolrabi, Andijvie en Bataviasla blond van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel en champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland, Radijs van De Wassende Maan, Spitskool van Groenlof

Groot Pakket: Andijvie, Bataviasla en Koolrabi van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof van Bio Brugs Ommeland, Warmoes en Radijsvan De Wassende Maan

Borstvoedingspakket: Andijvie, Bataviasla en Peterselie krul van De Kollebloem (VROENTE), Wortel gewassen van Biofresh, Knolvenkel met loof van Bio Brugs Ommeland, Radijs van De Wassende Maan

Gemengd pakket: Andijvie en Koolrabi van De Kollebloem (VROENTE), appels en peren van Biofresh, Radijs van De Wassende Maan

Fruitpakket: Appels, meloen galia, peren en bosbes van Biofresh

Recepten

Spaghetti met andijvie, champignons en roomsaus (budgetkoken.be)
Ingrediënten: 500 gr spaghetti, 1 krop andijvie, 1 ajuin, fijngesnipperd, 250 gr champignons, in schijfjes, 20 gr boter, 50 cl room, 1 groentebouillonblokje, peper, 1 handvol peterselie, fijngesnipperd, geroosterde pijnboompitjes (facultatief)

Bereiding: Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren + de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof. Kook de andijvie ongeveer 10 min in kokend water. Giet het kookvocht af en laat de andijvie goed uitlekken. Laat de boter smelten en bak hierin de ajuinsnippers 5 min. Doe de champignons bij de ajuin en bak nog 5 min. Doe de andijvie erbij en overgiet met room. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje + peper + peterselie. Laat alles nog 3 min stoven op een zacht vuurtje. Meng de spaghetti met de groenten.

Koolrabi stamppot
Ingrediënten: Hoofdgerecht voor vier personen. Neem 400 g koolrabi, 900 g aardappelen, 150 ml melk en een klontje boter. Snijd en kook de aardappelen en koolrabi en maak er met de melk en boter puree van. Afkruiden met wat zout en nootmuskaat en serveren met bijvoorbeeld rookworst. Tip: de stamppot is zo al lekker, maar voor wat meer variatie en kleur kun je er ook nog enkele gekookte wortels aan toevoegen en meestampen. De smaak van wortel gaat namelijk goed samen met die van koolrabi. Of bak wat spekjes en ui en meng ze door de stamppot.