Gebruikerslogin

Akkerweetje 4/12/2018 - Cadeautjes tijd!

Cadeautjes tijd!

De Sint is nog maar net uit het land en we denken al aan de gezellige tijd van Kerst en Nieuw.
Wil je dit jaar graag een origineel bio cadeautje geven, dan zetten wij graag even volgende tips op een rijtje voor jou!

Een cadeaumand ter waarde van zelf te bepalen bedrag vol lekkers vanuit onze bio hoevewinkel.https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/cadeaumand

Een werk en tuinagenda, zodat je in het nieuwe jaar weet wanneer je best plant of oogst.https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/werkagenda-guurtje-kieft

Een Kollebloem boek voor uren lees, kijk en kook plezier. https://www.kollebloem.be/boek

Of nog zoveel meer zelf uit te kiezen in onze hoevewinkel.
Let wel op, doe je Kerst inkopen ten laatste op 22/12 want wij sluiten tot 5/1 onze deuren om zelf te genieten van het einde van het jaar.


Nieuws

Beste klanten,

Als kind woonde in mijn hoofd en hart het circusachtige, magische beeld van de Sint op zijn paard dat samen met de piet over onze daken gaat en allerlei lekkers en pakjes op de één of andere manier door de schoorsteen gegoocheld krijgt. Sinterklaas was een soort al-ziend-oog dat dwars door je heen kon kijken. Wanneer je het goede voor ogen bleef houden, werd je beloond met lekkers. MAAR, gelukkig was de Sint ook een goed en mild man, dus ook al deed je het soms eens iets minder goed, dan werd dat door de ogen gezien wanneer je dat van jezelf inzag en je herpakte.
Grappig eigenlijk dat de periode van de Sint, voor mij als kind dan ook steeds een periode was waarin ik bezig was met hoe ik handelde. Goed versus slecht.

December.
De winter voor de deur. 
Een tijd van naar binnen gaan en  ‘evalueren’ wat was, en welke richting je uit wil.
Eigenlijk is Sinterklaas, als ik het zo bekijk, een manier om het natuurlijke proces dat zich in die periode voltrekt, verhalende wijs op kindermaat te brengen.

Jaren later wordt jammer genoeg  het magische van de Sint eerder vervangen door het iets aardsere beeld van een man die ooit met het WEL-ZIJN  van kinderen bezig was en uitgegroeid is tot de Heilige Sint-Nicolaas, beschermheilige van de kinderen. En samen met deze verandering merk ik op dat ook de essentie (die er nu al schrijvende in ontdekte)  er voor mij uit weggevallen is.
In het soms overdadige pakjesfeest is het soms moeilijk om nog de essentie te zien.  Er is vaak de neiging om te zeggen; “Daar doe ik niet aan mee”.  Maar hoe mooi is het om aan dit feest terug een diepere essentie te geven, ook al kunnen de interpretaties van die essentie uiteenlopen.
Via de Steinerschool bvb. leerde ik dat Sint en Piet daar uitgebreider worden besproken en dat er nog een ander personage bijkomt; nl. de duivel. De piet wordt geassocieerd met  het opgroeiende kind dat moet kiezen tussen het goede (De Sint) en de verleidingen van het kwade (De Duivel).

Er zijn zoveel manieren om naar dit feest te kijken.
Zelfs voor wie het feest enkel een pakjes of chocoladefeest is, blijft er nog steeds het mooie, maar vaak onzichtbare gebaar van ‘schenken” in zitten. Iets geven, schenken, is eigenlijk een manier om te zeggen “ik zie je staan”. Dat schenken hoeft niet persé iets groots of zelfs iets fysieks te zijn, het kan zelfs gerust een compliment zijn. Want wetende dat er iets (bvb. een onbekende magische Sintfiguur) of iemand (ouders, werkgever, ... bvb.) in je gelooft, je ziet staan, geeft kracht en energie.

Dus hoe elk er zijn interpretatie ook aan geeft. Geniet ervan!

En voor wie naar inspiratie zoekt om wat Bio-lekkers  of wat anders  te schenken, kom gerust eens  langs in onze hoevewinkel die volledig is gehuld in Sinterklaas-sfeer.

Shari

Aankondigingen

Werkkalender: De Werkkalender voor 2019 is vanaf nu te verkrijgen bij Shari in de winkel.

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek Of via mail naar lindsay@kollebloem.be

Kollebloemfuif: Op 2 maart gooien we opnieuw de beentjes los! Place to be: Wattenfabriek Herzele. Info en kaartenverkoop volgen later. Hou de datum alvast vrij in jullie agenda!

Kerst cadeaumand: Bestel vanaf nu je cadeaumand, kies zelf het gewenste bedrag en Shari zorgt voor een uniek bio  geschenk. https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/cadeaumand

Bio Rundsvlees: Bestel vanaf nu je pakket biorundsvlees, vacuüm verpakt en diepgevroren in samenwerking met slagerij De Boom. Af te halen op 22 december bij Shari in de winkel. Pakketten van 5 of 10kg, op voorhand te bestellen via: https://www.kollebloem.be/bestelformulier-vlees

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Rode Biet, Knolselder, Prei, Veldsla (serre) van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, Radicchio van Groenlof
Tussen pakket: Aardpeer, Bosbiet Chioggia, Knolselder, Prei, Veldsla (serre) van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, Rode Kool en Radicchio van Koen Wyers
Groot Pakket: Veldsla, Bosbiet Chioggia, Knolselder, Prei van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, Rode Kool en Stengelui van Koen Wyers
Borstvoedingspakket: Bosbiet Chioggia, Prei, Roodlof lang, Veldsla (serre) van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Wassende Maan, Spinazie,  Groene Selder en Minuza van Bio Brugs Ommeland
Gemengd pakket: Bosbiet Chioggia, Prei en Veldsla (serre) van De Kollebloem (VROENTE), appels en peren van Billens, clementines van Biofresh
Fruitpakket: Appels en peren van Billens, clementines, Kaki en sinaas gewoon van Biofresh
Aardappelpakket: Agria van De Speiboerderij

Recepten

Prei met spinazie en curry  (2 personen)
Ingrediënten: 2 preien, 100 g spinazie, 1 el zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 tl kerriepoeder, 200 ml kokosmelk, fleur de sel, zwarte peper, 50 g geroosterde cashewnoten
Bereiding: Was en snij de prei in plakjes van 1 cm. Doe de olie in een anti-aanbakpan en fruit er de look in op een matig vuurtje. Zorg ervoor dat de look niet bruin (en dus bitter) wordt. Doe er de gewassen prei bij en laat enkele minuutjes meestoven. Doe er de kerrie bij en laat nog eens een vijftal minuutjes meestoven tot hij beetgaar is. Doe er de spinazie bij en laat grotendeels 'smelten'. Doe er de kokosmelk bij en laat 2 minuutjes meekoken. Haal van het vuur. Strooi er de noten over en serveer meteen.Lekker met wat rijst ofpuree en een veggieburger.

Carpaccio van rode biet met sinaasappel, veldsla en feta (4 personen)
Ingrediënten: 2 rode bieten, gekookt en geschild, 75 g veldsla, 2 sinaasappels, geschild, 100 g cashewnoten, grof gehakt, 100 g feta, 6 el olijfolie, peper en zout
Bereiding: Snij de rode bieten en de sinaasappels in flinterdunne plakjes. Schik de plakjes rode biet over de borden en leg hierover de sinaasappels. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over en kruid bij met peper en zout. Meng 4 eetlepels olijfolie met de mosterd en kruid bij met peper en zout. Meng de veldsla hieronder. Verdeel de blaadjes veldsla over de borden en kruimel er de feta over.Werk af met de cashewnoten en serveer.