Gebruikerslogin

Akkerweetje 31/07/2018 - De Kollebloem opendeurt op 26 augustus!

TIP: De Kollebloem opendeurt op 26 augustus!


Welkom van 11u tot 18u. Je kan genieten van een lekkere lunch (vooraf reserveren noodzakelijk), een wandeling op De Kollebloem of meedoen aan een fotozoektocht (leuke prijzen).  Verder voorzien wij jullie van een lekker hapje, drankje, een massage en een streepje muziek! De winkel is open die dag en onze boeren leiden jullie graag rond op het land.
Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/open-deur-dag

Die dag zal er op de binnenkoer een verkoop van kwaliteitsvolle tweedehandskleding doorgaan. Wil je graag kledij aanbieden op eigen verantwoordelijkheid? Dat kan, mail naar Lindsay@kollebloem.be voor meer info en reservatie van je plekje.


Nieuws

Dag iedereen,

Door de droogte van de laatste weken, ben ik reeds bezig met het oogsten van mijn bloemenzaden. Iets vroeger dan andere jaren.
De opbrengst zal veel minder zijn, vele bloemensoorten zijn er met dit weer ook niet doorgekomen. Daar kunnen we dus niet van oogsten. Maar klagen helpt het weer niet vooruit, dus doe ik dat liever niet.

Wat ik heb van mijn zaden, zal ik met hetzelfde respect als anders behandelen. En volgend jaar met veel liefde opnieuw planten.

Volgend jaar gaan wij onze bloemen en plantentuin helemaal anders aanpakken. Hoe precies, weet ik nog niet. Dat is iets om de komende maanden te bekijken.

In elk geval gaan we er voor zorgen dat onze tuin de trots van De Kollebloem blijft.
Net zoals onze boeren trots zijn op hun werk op het land, ben ik dat op het werk in de tuin.

Groene groetjes,

Raymond.

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus.
Boerderijkamp 2: 13-17 augustus. NOg een paar plaatsjes vrij!  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-2
OPEN DEUR DAG: 26/08/2018. Dit jaar kan je opnieuw genieten van een heerlijke lunch (vooraf reserveren). We pakken daarnaast uit met een Kollebloemwandeling en fotozoektocht! Allen welkom van 11-18u. Meer info:       https://www.kollebloem.be/agenda/2018/open-deur-dag
Exclusief diner op De Kollebloem: Wil je graag onze groentjes eens proeven in een verrassende bereiding? Topchef Tina van het Lepelblad komt op 5 augustus 2018 koken op De Kollebloem. Er zijn nog 5 duo’s die kunnen inschrijven voor deze tongstrelende ervaring. Kostprijs is 200 euro voor 2 personen, en elke cent waard. Meer info en inschrijving via Lindsay@kollebloem.be.
Voorstelling ‘Kollebloemboek’: Op 30 september stellen we ons Kollebloem boek voor in de mooiste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel, de Wattenfabriek in Herzele (Solleveld 35). Het programma volgt nog, maar je kan alvast een plekje en een boek reserveren via deze link: https://www.kollebloem.be/reserveer-het-kollebloem-boek

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Aubergine, Courgetten, Eikebladsla, Paprika van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel en Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE).
Tussen pakket:   Aubergine, Courgetten, Princesseboontjes , Eikebladsla, Paprika en  Komkommer (Kort) van De Kollebloem (VROENTE) Wortel Bussel De Zonnekouter (VROENTE),
Groot Pakket:  Aubergine, Princesseboontjes, Courgette, Eikebladsla en Paprika van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE).
Borstvoedingspakket:   Aubergine, Courgette, Eikebladsla, Paprika, Komkommer, Snijboontjes van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE)
Gemengd pakket: Aubergine, Courgetten, Eikebladsla van De Kollebloem (VROENTE), rode bessen van Daniël Vandevoorde, Watermeloen van Biofresh.
Fruitpakket:  Rode bessen van Daniël Vandevoorde, Druiven, Perzik, en Watermeloen van Biofresh

Recepten

Boontjes met verse tomaat en basilicum (recepten 4 seizoenen).
Ingrediënten:  500 g verse boontjes, 4 tomaten, 1 lookteentje, 1 sjalot, Verse rozemarijn, ½ bosje basilicum, 1 handjevol parmezaanschilfers, Olijfolie, Zout, Peper 
Bereiding: De tomaten wassen en in blokjes snijden, de sjalot schillen en hakken, de look schillen en hakken, olijfolie in een kookpan opwarmen, de sjalot toevoegen en laten glazen, er de tomaten, de look, het takje rozemarijn, de peper en het zout aan toevoegen. Gedurende 20 tot 30 minuten onder deksel laten stoven. Ondertussen de bonen wassen en er de uiteinden vanaf snijden. Gedurende 5 minuten in gezouten heet water onderdompelen. Afgieten en gedurende 10 minuten verder laten koken in de tomatencoulis. Verse basilicum en eventueel parmezaanschilfers over de bereiding heen strooien.

Courgettes met ricotta (Libelle lekker) 4 personen.
Ingrediënten: courgettes, rode ui, knoflook teentje, ricotta500 g, ei1, geraspte parmezaan3 el, pijnboompitten3 el, basilicum (gesnipperd)¼ bosje, olijfolie
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes, snij in twee en haal er het vruchtvlees uit. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel en snipper de ui en de knoflook.Meng de ricotta met het ei, de ui, de knoflook, de pijnboompitten, de munt en de parmezaan. Vul de courgettes met het mengsel en zet tweede deel er weer op.  Beboter een ovenschaal. Schik er de gevulde courgettes in en schuif ze 30 minuten in de oven.