Gebruikerslogin

Akkerweetje 30/10/2018- Infoavond 15/11 + 3/11 winkel gesloten.

TIP: We willen jullie graag warm oproepen voor onze infoavond 'Boeren voor de toekomst- voedende landbouw voor iedereen' op 15/11.

Inschrijven en meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/info-avond-boeren-voor-de-toekomst-voedende-landbouw-voor-iedereen

 

Daarnaast laten we weten dat zaterdag 3 november, de winkel nog een dagje gesloten is.

Vanaf dinsdag 6 november verwelkomt Shari jullie heel graag opnieuw!


Nieuws

Dag vrienden van De Kollebloem,

Zaterdag vierden wij de verjaardag van Leen. Het werd een prachtig feest, waar er veel werd gedanst en gevierd. Persoonlijk hou ik niet zo van de drukte van zo’n feesten, maar ik heb het deze keer wel lang kunnen volhouden. Achteraf bekeken was dit voor mij een grote overwinning. Het komt door jullie en iedereen van De Kollebloem dat ik mij heb kunnen laten gaan, op een nuchtere manier. Ik dank jullie daarvoor!

Hier op de boerderij verloopt alles normaal. De boeren zijn volop aan het oogsten voor jullie heerlijke groentepakketten. Smakelijk in elk geval!

De winter staat voor de deur, de avonden worden langer, donkerder en kouder. Voor mij zijn dit moeilijke momenten. De verveling slaat dan soms toe.
Ik heb mij daarom voorgenomen om opnieuw te gaan boetseren en schilderen.
Vorige week ben ik samen met Ruben op stap geweest en hebben we materiaal gekocht hiervoor. Ik kan er dus aan beginnen.

Misschien kunnen jullie me ook helpen? Mocht er iemand van jullie nog wat spullen hebben die toch maar in de weg liggen, ik wil er gerust wat voor betalen. Ik ben vooral op zoek naar verf, doeken, ander schildersmateriaal, tekengerief, klei,… Kortom alles om de lange avonden wat fijner te maken. En misschien laat ik jullie binnenkort één van mijn creaties zien!

Alvast heel er bedankt!

Vele warme groetjes,
Raymond

Aankondigingen

Werkkalender: De Werkkalender voor 2019 is vanaf nu te verkrijgen bij Shari in de winkel.
Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek Of via mail naar lindsay@kollebloem.be
Infoavond 15/11/2018: Boeren voor de toekomst – voedende landbouw voor iedereen? Infoavond met gastspreker Koen Dhoore. Meer info en inschrijven via: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/info-avond-boeren-voor-de-toekomst...

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Bosbiet Geel, Groenlof, Veldsla, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Bloemkool van Koen Wyers
Tussen pakket: Bosbiet Geel, Groenlof, Veldsla, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Ajuin geel, Knolvenkel (kg) van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool en Wortel Kleurmix van Koen Wyers
Groot Pakket: Bosbiet Geel, Groenlof, Veldsla, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel, Ajuin geel van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool en Wortel Kleurmix van Koen Wyers
Borstvoedingspakket: Bosbiet Geel, Groenlof, Veldsla, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel (kg) van Bio Brugs Ommeland, Puntpaprika en Wortel Kleurmix van Koen Wyers
Gemengd pakket: Bosbiet Geel, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Appels Natyra van Billens, Bloemkool van Koen Wyers,  Kiwi van Biofresh
Fruitpakket:  Appels Natyra en peren conference van Billens, Kiwi, Bananen, Druiven Red Globe van Biofresh

Recepten

Gestoofde bosbietjes
Ingrediënten:  2 bossen bieten met loof,     5 eetlepels olijfolie, 3 tenen knoflook, 3 eetlepels rode wijnazijn, zeezout, peper 
Bereiding: Snijd het loof van de bieten. En halveer de stelen op de grens naar het blad. Was de bladeren en de stelen even apart. Kook de bietjes in ruim water met zout in ca. 45 minuten gaar. Met een scherp aardappelschilmesje kun je checken of ze gaar zijn.
Verhit intussen de olie in een hapjespan, fruit de stelen en de knoflook op middelmatig hoog vuur een paar minuten aan. Blus de pan af met de azijn en voeg de bladeren met aanhangend water toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof de bladgroente in 15 minuten op laag vuur gaar. Giet de bieten af, laat ze iets afkoelen en verwijder de schil door met je vingers te wrijven of gebruik een scherp mesje. Snijd de bieten in partjes en voeg ze toe aan de gestoofde bladeren. Verwarm het geheel en serveer direct. Lekker met aardappelpurree.

Winterposteleinstampot (de hippe vegetariër)
Ingrediënten: winterpostelein, 600 gram aardappelen, scheutje halfvolle melk, 1 teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 1 eetlepel mosterd, groentenbouillonpoeder naar smaak, 40 gram Pittenmix (bijvoorbeeld pompoen- en pijnboompitten), 150 gram geraspte oude kaas
Bereiding: Was de winterpostelein. Kook de aardappels en stamp ze fijn met een stamper, voeg een scheutje halfvolle melk toe. Snijd de ui in kleine stukjes en bak totdat ze glazig worden. Voeg de knoflook toe en fruit de knoflook. Voeg hierna een eetlepel mosterd toe en breng op smaak met bouillonpoeder. Rooster de pittenmix in een pan en voeg dit toe aan het ui-knoflookmengsel. Doe het ui-knoflook-pittenmixmengsel door de puree en warm de puree even op. Voeg de winterpostelein toe en roer als laatste de geraspte kaas er doorheen.