Gebruikerslogin

Akkerweetje 30/06/2020 - Winkelweetjes

We zijn nu al even bezig met de combinatie webshop - versmarkt
Zolang de maatregelen rond Corona gelden, blijven we zo werken.
Ondertussen blijven we vernieuwen om jullie veilig en optimaal te bedienen.

Nog eens alles op een rijtje:

  • Droogwaren = webshop
    • alle vertrouwde bio producten & nieuwigheden
    • bestellen kan nu ook zonder account
    • direct online betalen via bancontact of IDEAL
    • www.kollebloem.be/webshop
  • Verswaren = hoevewinkel
    • groenten, fruit, brood, zuivel, broodbeleg, ...
    • een beperkt aantal droogwaren kan aan de toog (max 5 stuks)
    • dankzij de webshop hebben we een korte wachtrij
    • openingsuren:
      • dinsdag & woensdag: 14u-18u
      • zaterdag: 9u-14u

PS: dankzij de laatste update kan je direct online betalen in onze gepersonaliseerde en veilige betaalomgeving.


NIEUWS

Beste klanten,

ik kan alweer zeggen dat het geregend heeft, niet zo veel, maar toch. En we verwachten nog regen deze week. Het doet deugd voor boer en land, en haalt de stress er wat af.

In de serre zijn de eerste kerstomaatjes zichtbaar, Lotte heeft er al stiekem eentje geproefd (en ‘t was lekker!). In de andere serre hebben de aubergines en paprika’s nog wat tijd nodig om te groeien. Zij krijgen deze week wat extra aandacht van Arne. ‘Ons Marie’, stagiaire van Landwijzer, is even op welverdiende vakantie. Zij kon vanwege Corona een hele tijd niet bij haar familie in Frankrijk op bezoek. Wat was ze blij dat ze nog eens naar La Douce France kon vertrekken. De velden werden vorige week verder beplant met heel wat kolen, Manuel was van vroeg in de weer om alles op tijd klaar te leggen. 

In de winkel loopt het alsmaar vlotter. In de webshop kan je vanaf nu ook bestellen zonder account, betaling kan direct online met bancontact. Zo is het nog eenvoudiger om je droogwaren te bestellen. Elien houdt het aanbod en de stock bij, met af en toe een nieuw product. Freya belde vorige week enkele klanten, en kreeg veel positieve reacties. We vernieuwen de hele tijd, het is de moeite om af en toe te gaan kijken.

Onze ‘versmarkt’ loopt goed, Shari staat de klanten bij met raad en daad. Iedereen wordt vlot en goed bediend, zonder dat de wachtrij te lang wordt. Een beperkt aantal droogwaren (max 5) kan je ook gewoon aan de toog in de winkel vragen. Zo hoef je voor dat ene pak pasta geen online bestelling te plaatsen. En voor wie het nog niet wist, we zijn al een tijdje weer open op dinsdag. 

Als gevolg van Corona krijgen wij ook nog steeds heerlijke middagmaaltijden voorgeschoteld. Leen en Antoine ondersteunen alle harde werkers niet alleen met hun ‘superfoods’ maar ook met allerlei kleine en grote klussen. Zo werd ook de hoek waar we pauze nemen opgekuist en geschilderd in het nieuwe kleurenpallet van de boerderij. Een welgekomen verfrissing!

Laat het jullie smaken,

Ruben

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Warmoes Gekleurd,radijzen, Courgette, Koolrabi paars van De Kollebloem (VROENTE), Tuinboon van De Zonnekouter (VROENTE)

Tussen pakket:  Warmoes Gekleurd, Courgetten Groen van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof, Tuinboon van De Zonnekouter (VROENTE), Romanesco, Roodlof rond van Groenlof, kropsla van Sinature

Groot Pakket:  Warmoes Gekleurd, Courgetten van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof, Tuinboon van De Zonnekouter (VROENTE), Romanesco, Roodlof rond van Groenlof

Borstvoedingspakket:  Warmoes Gekleurd, Courgetten Groen van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof, Tuinboon van De Zonnekouter (VROENTE), Roodlof rond van Groenlof, Tomaat, kropsla van Sinature

Gemengd pakket:  Warmoes Gekleurd, Courgetten van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof van De Zonnekouter (VROENTE), appels, sinaas van Sinature

Fruitpakket:  watermeloen, druiven black magic van Biofresh, appels, sinaas van Sinature

Recepten

Koolrabi met venkel in de wok Receptje uit 'Grow eat share' van Avalon.

Ingrediënten: koolrabi (in dunne halve maantjes gesneden), loof van de koolrabi (in reepjes van 1 cm dik), venkel (in halve maantjes gesneden), 1 el olijfolie, 1 el fijngehakte verse tuinkruiden (oregano, tijm, salie, …), zeezout, gemalen zwarte peper

Bereiding: Zet een wok op het vuur en doe er de olie in. Stoof de venkel en doe er na 1 minuut de koolrabi, het zout en de peper bij. Voeg na 3 minuten ook het loof van de koolrabi toe. Wok op een hoog vuur terwijl je blijft omroeren. Beginnen de groenten aan te bakken, dan draai je het vuur wat zachter.

Als de groenten bijna beetgaar zijn, voeg je de kruiden toe. Roer het geheel nog eens goed om. 

Proef en kruid indien nodig bij. Klaar!

Ovenschotel van warmoes met aardappel Uit: Van eigen erf, biologisch boerenkookboek

Ingredienten:  400gr aardappelen, 1 dl melk, klontje boter, peper en zout, 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, een scheutje olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 bos warmoes, in repen gesneden, 1 beschuit of 4 eetlepels paneermeel, 2 eieren, 75 gr geraspte kaas, een bosje selderij of korianderblad

Bereiding: Verwarm de oven op 175 graden. Kook de aardappelen gaar en maak met melk, boter, peper, zout, mosterd en nootmuskaat een lekkere puree. Roerbak de ui in olie en voeg na een aantal minuten beetje bij beetje de warmoes toe. Maak de warmoes op smaak met een snufje peper en zout en roer er het paneermeel of beschuitkruim door. Vet een overnschaal in en schep de aardappelpuree op de bodem en tegen de kanten, zodat een dikke pureebekleding ontstaat. Schep de snijbiet in de schaal en verdeel het gelijkelijk. Klop de eieren los, meng er de geraspte kaas door en giet dit over het geheel. Zet de schotel ongeveer een half uur in de over tot de bovenkant mooi lichtbruin is.

Tip: lekker met komkommersalade. Of meng door de warmoes gebraden (vegetarisch) gehakt.