Gebruikerslogin

Akkerweetje 30/01/2018 - Dansfeest - Speltbroodjes - Bloemenzaad

Kollebloem Dansfeest 14 april 2018 
met Live Bloom On The Rocks en DJ Nicky. Voor de honger hebben we verse bio snacks, gemaakt door ons frivool koksduo.

Ons Creative Strategic Department voegt daar aan toe:
een veiling voor de vrije grond!
Jullie brengen de spullen mee (leuk of praktisch of mooi maar vooral verkoopbaar). Onze veilingmeester verkoopt aan het publiek.

Raymond bakt ze bruin

Spelt pistolets van Raymond! Met eigen spelt en stukjes chocolade. De test vorige zaterdag in de winkel had succes, alles uitverkocht. We experimenteren verder!

Bloemenzaden in de winkel

Het zonnetje scheen, wij voelden de lentekriebels al komen. Onze zaadmeester heeft zijn bloemenzaden uitgestald in onze winkel.

www.kollebloem.be/hoevewinkel


Nieuws

Beste klanten,

wie regelmatig naar de winkel komt zal het al gezien hebben, er zijn kaboutertjes aan het werk.

In oktober legden ze een praktische parking aan, met dolomiet steentjes, keurig gelegd. Onze kleine vrienden voorzagen 5 plantgaten. Antoine begreep de hint onmiddellijk en zette er 5 notenbomen, prachtexemplaren.

Toen ontvoerden de kabouters ‘s avonds onze kippen en eenden. Gezellig warm in de lege serre vonden we ze de ochtend nadien terug. Dat hadden die kabouters goed gezien. De bodem van de serre werd omgewoeld, bemest en onze Indische loopeenden konden hun talent om slakken te vangen bewijzen: eenden – slakken: 1 – 0.

Vorige week werd de vroegere kippenren ontmanteld. De kabouters werden daarbij geholpen door Arne, Manuel en Dirk. Ze begonnen terstond aan de heropbouw van de omheining rond het kleine bosje aan de yurt. Daar voorzien de kabouters een luxe kippenverblijf met schaduw, scharrelplek en genoeg struiken om urenlang verstoppertje te spelen. 4 kloeke kabouterexemplaren versjouwden het hok en vrijdag kwam Frederik, ten slotte de enige die hiervoor echt opgeleid is, helpen om de laatste stukken omheining vast te maken. Onze gevederde vrienden zullen er binnenkort in alle rust hun eitjes kunnen leggen.

Zoveel bedrijvigheid te zien, bracht Antoine in vervoering. Zaterdag sleep hij zijn zaag, kalibreerde zijn waterpas en joeg de steunpaaltjes in de grond. De eerste 10 meter pad lagen er zo, mét de aan hem zo gewaardeerde flou artistique. Onze bezoekers zullen binnenkort dankzij Antoines noeste arbeid van de parking naar de yurt kunnen flaneren. 

Meer over de werkzaamheden der kabouters in een volgend akkerweetje!

Een warme oproep: schrijf terstond 14 april in uw agenda. Ons dansfeest komt met rasse schreden dichterbij. Flyers/affiches/kaarten, ze komen eraan. Live muziek, check! DJ, check! Bio snacks met frivool koksduo, check! Ons Creative Strategic Department voegt daar nog aan toe: een veiling voor de vrije grond! Jullie brengen de spullen mee (leuk of praktisch of mooi maar vooral verkoopbaar). We veilen de producten onder de aanwezigen, de opbrengst gaat naar de Vrije Grond. Veilingmeester(es) gevonden, check!

Tot volgende week, Ruben, Check!

chec·ken (checkte, heeft gecheckt): controleren, verifiëren, natrekken (Van Dale)

Aankondigingen

14 april: Dansfeest! In de Wattenfabriek. Met live Bloom on the rocks (Ierse folk met Patrick Gaublomme) en DJ Nicky. Feestbeest, maar geen danser? We zoeken nog vrijwilligers om te helpen aan de opruim, de bar, zaden stand en onze exclusieve hapjesbar. Wij verzorgen onze vrijwilligers met eten en drinken! Mail naar ruben@kollebloem.be!

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Boerenkooltoppen van ‘t Goed ter Heule, Prei van Bocarne, Raapjes van De Lochting

Tussen pakket: Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Boerenkooltoppen van ‘t Goed ter Heule, Prei van Bocarne, Raapjes van De Lochting, pastinaak van De Wassende Maan, zoete bataat van Biofresh

Groot Pakket: Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Boerenkooltoppen van ‘t Goed ter Heule, Prei van Bocarne, Raapjes van De Lochting, pastinaak van De Wassende Maan, zoete bataat van Biofresh

Borstvoedingspakket: Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, witloof van Vanderhauwert, Paarse wortel van De Lochting, Courgetten Groen, Knolvenkel,, zoete bataat van Biofresh

Gemengd pakket: Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), peren van Billens, Boerenkool ‘t Goed ter Heule, 

Prei van Bocarne, appels topaz van Biofresh

Fruitpakket: novemberperen van Billens, appels topaz, kiwi, pompelmoes roze van Biofresh

Aardappelpakket:  13/02/2018

Recepten

Russisch: Borsjtsj: rodebietensoep

Ingrediënten: 1 ui, laurierblad,4 takjes peterselie ,stengels voor het koken,groen gehakte, voor versieren. 2 eetlepels citroensap of rode wijnazijn, 500 g rode biet,geschild en in blokjes gesneden, 125 g knolselder, 125 g wortels, 200 g geschaafde witte kool, 200 g prei, 250 g ontvelde tomaten, 2 l groentenbouillon of zelfgemaakte runderbouillon.

Bereiding: Fruit ui met laurier en peterseliestengels in olie glazig,voeg de gesneden groenten een voor een erbij en laat geheel wat doorsudderen. Zout en versgemalen zwarte peper toevoegen en citroensap; Voeg bouillon bij tot de groenten bedekt zijn; 20 minuten zacht koken;mixen,tot gewenste dikte bouillon toevoegen.  Je kan er als afwerking een lepel zure room in lepelen en gehakte peterselie of dille;eventueel blokjes gekookt rundsvlees van de bouillon

Witlof in de oven

Stronkjes doormidden snijden in de pit verwijderen, in bodempje water + zout ong. 5 min. koken. Kook een dikke kaas saus van boter, bloem, bouillon en geraspte kaas.

Leg de uitgelekte witlof in een vuurvaste schotel , hierop de kaassaus en in een matig warme oven stand 3,5 of 175 graden. Laten doorgaren in ong. 30 tot 45 minuten. Eten met bijv. gekookte aardappelen of rijst of een ander graan.

Witlofsalade (van onze Nederlandse collega op rust)

Vele soorten sausjes zij er te maken om de smaak van rauwe witlof wat te verlevendigen, Bijvoorbeeld yoghurt met blokjes appel en gehakte noten. Of mayonaise met blokjes peer en blokjes kaas.