Gebruikerslogin

Akkerweetje 29/09/2020 - OOGSTDAG UITGESTELD

Oogstdag 03/10 uitgesteld

Vanwege het slechte weer is de oogstdag uitgesteld. Het land ligt er te nat bij. We communiceren binnenkort de nieuwe datum.


NIEUWS

Beste klanten,

volgende week zal ons pakkettensysteem een grote update krijgen. Na meer dan 5 jaar dienst is ons vorige systeem toe aan zijn pensioen. De web ontwikkelaars van Startx hebben voor ons een nieuw online systeem gemaakt. Voor de geïnteresseerden, het is gemaakt in een Open Source systeem (Drupal), wat je met een beetje goede wil ook wel het ‘bio’ alternatief van de software wereld kan noemen.

Concreet zijn er 3 belangrijke verbeteringen:

1) Klantenportaal

Elke klant krijgt toegang tot het klantenportaal. Daar kan je zelf wijzigingen doorgeven aan je abonnement: bvb een vakantie of een tijdelijke wijziging van het afhaalpunt. Wanneer is het volgende aardappelpakket? Hoeveel tegoed heb ik staan na een vakantie? Je vindt het in het klantenportaal.

2) Geen maandbedragen meer

De berekening van het abonnement verandert. Ipv een vast maandbedrag zal het bedrag elke maand berekend worden op basis van het aantal weken. In een maand met 5 weken worden 5 pakketten gerekend, in een maand met 4 weken maar 4 pakketten. Dat maakt de boekhouding voor ons veel eenvoudiger, en voor jou als klant veel transparanter. De vaste opdracht verdwijnt daardoor, maar in de plaats komt de mogelijkheid om te betalen met online bancontact. Verder blijft het wel zo dat het abonnement aan het begin van de maand betaald wordt. Volgende week wordt de eerste keer met het nieuwe systeem afgerekend voor de maand oktober.

3) Bijbestellingen

Langverwacht maar binnenkort kan het: bijbestellen bij het groentepakket. Onze online webshop wordt beschikbaar voor de abonnees. Wil je graag extra bij bestellen van een Kollebloem groente? Of pasta, rijst, confituur en een fruitsapje? Het kan binnenkort mee geleverd worden met je pakket. Niet op afhaalpunten die zelf een winkel hebben uiteraard. Maar bij de andere afhaalpunten gaan we dit stapsgewijs introduceren vanaf november.

We werken nog even naarstig verder, vanaf volgende week vind je alvast nieuwe aftekenlijsten. En zo gaan we stap voor stap overschakelen op het nieuwe systeem.

Groeten, Ruben

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Rammenas, Bosbiet Rood, Romanesco van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie, Eikebladsla van De Zonnekouter (VROENTE)

Tussen pakket:  Rammenas, Bosbiet Rood, Eikebladsla, platte peterselie van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie van De Zonnekouter (VROENTE), Tomaat, Komkommer, Courgetten Groen van Sinature

Groot Pakket:  Rammenas, Bosbiet Rood, platte peterselie van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie, Eikebladsla van De Zonnekouter (VROENTE), Tomaat, Courgetten Groen van Sinature

Borstvoedingspakket: Rammenas, Bosbiet Rood, Eikebladsla van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie van De Zonnekouter (VROENTE), Tomaat, Komkommer, Courgetten Groen van Sinature

Gemengd pakket: Rammenas, Bosbiet Rood van De Kollebloem (VROENTE), Andijvie van De Zonnekouter (VROENTE), appels, peren conference van Billens

Fruitpakket: appels, peren conference van Billens, bananen van Sinature, mango van Biofresh

Recepten

Rammenas is een bijzondere groente. Het is als een zwarte radijs, maar dan groter en in de winter ipv in de zomer. Rammenas kan je rauw gebruiken of in een stoofpotje. De oude Egyptenaren zouden al een bedje rammenas gezet hebben in hun vruchtbare nijlvallei, want ze is te zien op Egyptische wandschilderlingen. Ook Jeroen Meus heeft tips voor rammenas: “Rammenas zou ik klaarmaken zoals raapjes: gestoofd in blokjes, geglaceerd of in een hutsepot. Je kunt het ook mee roosteren met andere harde groenten, zoals wortelen en pastinaak.” (http://www.vraaghetaanjeroenmeus.be/)

Rammenas tegen hoest en griep (tip van een biodynamische boerin op rust)

Elke week 1 a 2 keer een beetje rammenas salade of plakje rammenas op boterham met kaas helpt je beter de winter door! Je kan er ook hoestdrank mee maken: maak een holletje in de rammenas, vul dit met honing en lepel dit gedurende de dag leeg. Maak het holletje groter en vul dit opnieuw, en ga zo door, tot er alleen de schil over is en de hoest verdwenen.

Pappardelle met andijvie, gekarameliseerde rode ui en hazelnoten

Ingrediënten: 3 rode uien (in stukjes gesneden), halve eetlepel balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie, 300 gram pappardelle (pasta), 75 gram hazelnoten, 400 gram gesneden andijvie, 1 mespunt nootmuskaat

Bereiding: Hiervoor gebruiken we de grill in de oven. Verwarm die alvast voor. Schep in een ovenschaal de ui om met de azijn, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout. Zet de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in ca. 15 – 20 minuten bruin en gaar. Schep regelmatig om.

Rooster de hazelnoten in een koekenpan. Laat even afkoelen en hak ze dan grof.

Kook – als de ui al ruim 10 minuten onder de grill staat – de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een wok en roerbak de andijvie in 3 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Giet de pappardelle af en schep door de andijvie. Schep de pasta en andijvie op de borden en verdeel er de geroosterde ui en hazelnoten over.