Gebruikerslogin

Akkerweetje 28/5/2019 - Bezoek ons zondag 2/6 op de opentuin dagen van Velt in Vollenzele!

TIP: Zondagvoormiddag 2/6 (10u-13u) staat De Kollebloem op de Velt vzw Open Tuindag bij Rik en Lut in Vollezele, Brabant, Belgium.

Hun prachtige plek op de Congoberg is ook een afhaalpunt van onze groente- en fruitpakketten.

Kom langs en ontdek ons aanbod.


Nieuws

Hallo iedereen,

Wij zijn twee studenten van de Steinerschool in Lier. Wij zijn hier een week op landbouwstage.

Samen verbleven we op de boerderij en beleefden vele toffe momenten.

We hebben de aardbeien planten schoon gezet, suikermaïs voorgezaaid, het kippenhok gekuist.
Het leukste vonden we de fruitpakketten. Die hebben we samen gemaakt en rondgebracht.
We hebben ook een uil gered die vast zat in een net. We vonden die, hielpen mee hem bevrijden en zagen hoe die weer naar het nest ging bij het andere jong. Voor ons de eerste keer dat we een uil zagen.

Het was een heel gevarieerde week waarin we vele nieuwe dingen hebben geleerd.
We hebben lieve mensen ontmoet en geweldig gegeten.


Bedankt voor deze unieke ervaring.

Groetjes
Linde en Eva Luna

Aankondigingen

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem. 15 juni  – 21 september – 14 december 2019 –  14 maart 2020    - telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Gastentafels: Laat je verwennen door de kookkunsten van biokokin Leen in het gezellige kader van De Kollebloem. Maaltijden zijn vegetarisch en worden met liefde klaargemaakt met producten van eigen boerderij of van bio boeren uit de omgeving. Reserveer snel je plaatsje aan onze gezellige tafel op 29 juni, deze keer met indonesische invloeden. Meer info via: https://www.kollebloem.be/hoevetoerisme/gastentafels-op-de-kollebloem

Zomerkamp: Ook dit jaar kan jouw kroost van het echte leven op de boerderij proeven. Onze zomerkampjes gaan door van 8-12 juli en 12-16 augustus. Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://www.kollebloem.be//inschrijving-boerderijkamp

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Onze pakketten zijn allemaal de deur uit. Wel hebben we nog bio gehakt aan 14,5 euro/kg.

Courgette curry: Onze zelf ingemaakte courgetten curry potten vliegen de deur uit. Wil je er nog graag een paar? 3,6euro per pot, koop je er 2, dan krijg je de 3e gratis! Haast je naar de winkel, Shari helpt je verder.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Bataviasla rood van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof van De Zonnekouter (VROENTE), Aubergine grafftii en champignons kastanje en Paksoi van Bio Brugs Ommeland Wortelen van Biofresh

Tussen pakket: Bataviasla rood van De Kollebloem (VROENTE), Raapjes van Ourobouros (VROENTE), Aubergine grafftii, Paksoi van Bio Brugs Ommeland, Rucola van Groenlof Courgette, Prei en Wortelen van Biofresh

Groot Pakket: Bataviasla rood van De Kollebloem (VROENTE), Aubergine grafftii, champignons kastanje en Paksoi van Bio Brugs Ommeland, Rucola van Groenlof Courgette en Wortelen van Biofresh

Borstvoedingspakket: Bataviasla rood en Bosbiet Rood van De Kollebloem (VROENTE), Aubergine graffti en champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland, Rucola en Radijs van Groenlof, Wortelen en Courgette (serre) van Biofresh

Gemengd pakket: Bataviasla rood van De Kollebloem (VROENTE), Aardbeien 250 gr van Daniël Vandevoorde, Paksoi van Bio Brugs Ommeland, appels en Wortelen van Biofresh

Fruitpakket: appels, bananen, peren en pompelmoes van Biofresh 

Recepten

Oosterse groentesoep met paksoi en shii-take (okokorecepten)

Ingrediënten: 3 cm verse gember, in kleine stukjes, 1 teentje knoflook, in kleine stukjes, ½ rood pepertje, in kleine stukjes, 2 groentebouillontabletten (of paddenstoelen),  ½ winterpeen, in luciferdunne reepjes, 1 stronk paksoi, in grove stukken, 50 g spaghetti, scheut wokolie of zonnebloemolie, 100 g verse shii-take, grote exemplaren gehalveerd, scheut sherry, 1 limoen, handje verse koriander

Bereiding: Doe de gember, knoflook en het pepertje in een pan met 1 liter koud water en de bouillontabletten en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de wortel en paksoi toe. Breek de spaghetti in stukjes van 2 cm erboven. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten heel zachtjes trekken op laag vuur. Let op: de groenten moeten nog iets knapperig blijven, laat dus niet te lang koken. Proef of er nog wat zout bij moet. Verhit intussen wat (wok)olie in een koekenpan en roerbak op hoog vuur de shii-take 1-2 minuten. Voeg de shii-take toe aan de soep, samen met een flinke scheut sherry. Verdeel de groentesoep over vier mooie (oosterse) kommen. Knijp boven elke kom wat limoensap en strooi er een handje verse koriander over.

Pittige aubergine-paprikadip (lekker van bij ons)

Ingrediënten: 2 aubergines, 2 paprika’s, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode chilipeper, 2 cm gember, 1/2 bosje koriander, 1 el maïs- of arachideolie, 1 zak tortillachips

Bereiding: Verwarm de oven voor op 220°C. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergines. Leg de aubergines en paprika’s op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg er de knoflook, nog in hun schilletje bij. Zet gedurende 50 min. in de voorverwarmde oven. Draai de groenten om het kwartier om met een knijptang. Laat de aubergines en paprika’s afkoelen. Halveer de aubergines en lepel het vruchtvlees eruit. Verwijder de stelen, schil en de zaadlijsten van de paprika’s. Duw de knoflook uit zijn jasje. Snipper de ui, chili (zonder de zaadjes) en gember fijn. Fruit aan in wat olie en voeg de paprika’s, knoflook en auberginepuree toe. Roerbak kort en breng verder op smaak met peper, zout en chilipoeder. Mix fijn met de staafmixer. Serveer met de koriander en de tortillachips.