Gebruikerslogin

Akkerweetje 28/08/2018 - De nieuwe aardappelen zijn er!

TIP: De nieuwe aardappelen zijn er! Bestel je maandelijks aardappelpakket en geniet mee van de oogst!

 


Nieuws

Beste klanten,

Wie dit akkerweetje wekelijks leest of ons volgt via verschillende media, digitaal of andere, kon er niet naast kijken. We hadden gisteren onze jaarlijkse opendeurdag. En wat een succes was dat!

Jullie kwamen met velen onze boerderij bezoeken, wandelden er op los en genoten van een drankje en een hapje.
De zon kwam af en toe piepen en de lichte regen op het einde maakte onze velden blij.

Wij waren vooral dankbaar voor de vele ontmoetingen die we die dag hadden. We zagen heel wat oude bekenden die even de rust van de boerderij kwamen opzoeken. Maar evengoed kwamen nieuwe mensen langs. Pakketklanten die benieuwd waren naar de oorsprong van hun groentjes, familie en vrienden die wel eens wilden zien waar het op De Kollebloem allemaal om draait,…
Kindjes vonden de fotozoektocht leuk en anderen genoten van de wandeling of de rondleiding door Antoine en Manuel. Heel mooi om te zien hoe levendig het er aan toe ging.

Ik denk dat we het er over eens zijn dat iedereen huiswaarts keerde met een fijn gevoel.

Voor mezelf was het de eerste opendeurdag als werkkracht in De Kollebloem. Vorig jaar zat ik op dezelfde opendeurdag nog met mijn gezin en vrienden te mijmeren over hoe leuk het zou zijn om hier te kunnen werken. Hoeveel liefde voor het vak hier heerst en welke positieve sfeer hier hangt. Gisteren was voor mij daarom ook een dag van terugblikken. Hoe je leven kan veranderen in één jaar tijd. Hoe andere keuzes maken, een pad kunnen belichten waar je vorig jaar het bestaan nog niet van kende. Zondag voelde ik me trots. Trots op de keuzes die ik maakte, de stappen die ik zette én trots om mijn zelfde gezin en vrienden hier te kunnen ontvangen. En ik zag dat het goed was. De vrienden bleven hangen en voelden zich thuis, mijn zoontje huppelde rond en ik kon met een glimlach alles zien.
Daarnaast leerde ik fijne nieuwe mensen kennen. Mensen die bij ons een wekelijks pakket hebben en zo blij waren om deze plek te bezoeken. Mensen die voorbij fietsten en toch even kwamen kijken wat er hier allemaal was, en dan ook bleven zitten…
Kortom, voor iedereen, denk ik, maar zeker ook voor mezelf een heel geslaagde zondag!

Hopelijk tot zeer snel,
Lindsay

Aankondigingen

Foto’s Opendeurdag: We namen er zelf te weinig tijd voor en hopen dat jullie dat wel deden. Heb je leuke foto’s van onze opendeurdag, mail ze dan zeker door naar Lindsay@kollebloem.be.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Courgetten Groen, Radijs, Suikermais, Warmoes, Chinese kool van De Kollebloem (VROENTE), pijpajuin van Koen Wyers
Tussen pakket:  Courgetten Groen,Radijs, Suikermais, Knolvenkel, Warmoes, Rode Biet, Chinese kool van De Kollebloem (VROENTE), Wortelpeterselie van Koen Wyers, Paksoi van Koen Wyers
Groot Pakket:  Radijs, Suikermais, Warmoes, Chinese kool, Courgetten Groen van De Kollebloem (VROENTE), Wortelpeterselie van Koen Wyers, Paksoi van Koen Wyers, pijpajuin van Koen Wyers
Borstvoedingspakket:  Courgetten Groen, Radijs, Suikermais, Knolvenkel, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), Rucola van De Zonnekouter (VROENTE), Wortelpeterselie en Paksoi van Koen Wyers
Gemengd pakket:   Courgetten, Suikermais, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), Frambozen van Daniël Vandevoorde Druiven Red Globe van Biofresh
Fruitpakket: kiwibes van De Bezegaard – O'Bio, Frambozen van Daniël Vandevoorde, Druiven Red Globe, Sinaas pers van Biofresh.

Recepten

Maïskolven puur (De Wassende Maan)
Ingrediënten: suikermaïs, boter, kruidenzout
Bereiding: Verwijder de buitenste schutbladeren om de maïskolf. Laat er enkele aan voor het koken, zo behoudt de maïs beter zijn smaak. Kook de maïskolven in 10-20 minuten gaar, laat uitlekken. Haal er dan de resterende schutbladeren en de draden af, snij de kolven eventueel dwars door in kleinere stukken, bestrijk de kolven met wat boter en bestrooi met een weinig kruidenzout, prik aan beide kanten een vork in de kolf en eet hem lekker op. Heerlijk bij sla, een stampot of gewoon zomaar.

Mie wokschotel met paksoi (4 personen) smulweb
Ingrediënten: 250 g Chinese eiermie, 1 struik paksoi, 1 rode paprika, 1 ui, 4 el zonnebloemolie, 180 g tofuroerbakreepjes pittig, 50 ml ketjap manis, 4 el seroendeng (kokos-pindamengsel)
Bereiding: Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en tofu 2 min.
Schep de paprika en paksoi door de tofu en bak 3 min. mee. Warm de ketjap 1 min. mee. Schep de mie door het groentemengsel en roerbak 1 min. Verdeel de mie over de borden en bestrooi met seroendeng.