Gebruikerslogin

Akkerweetje 28/07/2020: Heerlijk eten!


NIEUWS

Beste klanten,

we zijn midden in de zomer, en dat betekent hier op de boerderij: verjaardagen vieren! 

In juli vierden we al Marie, Elien, Arne, Koen en mezelf (Ruben). Volgende maand zijn Manuel en Shari aan de beurt. “Allemaal zomerkindjes” zei Koen vorige week. En er zal wel wat van waar zijn. 

Ondanks de onrustwekkende berichten in het nieuws blijft iedereen hier het beste van zichzelf geven. Naast alle maatregelen zoals mondmaskers, afstand houden, -tig keer handen wassen per dag, … is het vooral de constante aandacht voor Corona die weegt. Alweer nieuwe maatregelen, alweer extra opletten, … Wat gaat er volgende week komen? Niemand die het weet.

Daarom prijs ik me gelukkig met de inzet en het enthousiasme van iedereen die hier werkt. Voor mij als mens is het van belang om die positieve vibe te voelen om vol te houden. De stroom informatie die op ons afkwam was de laatste jaren al groot. Nu komt er nog meer informatie op ons af, én die informatie is vaak van levensbelang. Nieuwsbrieven over zorggasten en corona, hoevetoerisme en corona, winkels en corona, personeelsbeleid en corona, … Elke week belandt er wel 1 cruciale nieuwigheid in onze mailbox. Als je dan omringd bent met zomerse collega’s is dat toch allemaal wat beter verteerbaar.

En gelukkig kunnen wij altijd verder werken. Onze collega’s / klanten uit de horeca hebben het heel wat moeilijker. Zij kunnen alle steun gebruiken, dus als je de gelegenheid hebt om te gaan eten of te bestellen, check dan zeker eens ‘onze’ restaurants/cateraars. Met veel variatie: culinaire menu’s, zondige taarten, aan huis geleverde maaltijden, zalige pizza’s of een heerlijke lunch. Allemaal met Kollebloem groenten!

Alexandre (Steenhuize), De Bergen (Gent), De Sjampetter (Velzeke), De Vijf Seizoenen (Brakel), Eat Love (Gent), Homblé (Gent), In De Maeltydt (Aalst), Lepelblad (Gent), Wonderworld (Scheldewindeke)

Warm aanbevolen! Groetjes, Ruben

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Spitskool, Chioggia Biet, peterselie plat, Aubergine, Courgette van De Kollebloem (VROENTE)

Tussen pakket:  Spitskool, Chioggia Biet, peterselie plat, puntpaprika groen van De Kollebloem (VROENTE),  Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE), sla van Ourobouros (VROENTE), pijpajuin, Paksoi van Groenlof

Groot Pakket:  Spitskool, Chioggia Biet, peterselie plat, Princesseboontjes, puntpaprika groen van De Kollebloem (VROENTE), Tomaat, Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE), pijpajuin van Groenlof

Borstvoedingspakket:  Aubergine, Chioggia Biet, peterselie plat, Courgetten Geel, puntpaprika groen van De Kollebloem (VROENTE), Tomaat, Komkommer (Kort) van De Zonnekouter (VROENTE)

Gemengd pakket:  Spitskool, Chioggia Biet, Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE), Frambozen van Daniël Vandevoorde, appels van Sinature

Fruitpakket:  peren Guyot, druiven blauw, watermeloen mini van Biofresh, Frambozen van Daniël Vandevoorde

Recepten

Gemarineerde chioggiabiet met een pesto van dropplant of netel (uit: Onvergetelijke groenten) 

Ingrediënten (voor 4 personen): 2 chioggia bieten, 6 eetlepels witte balsamicoazijn, 2 eetlepels honing, 200 gram walnoten, 1 teen knoflook, 10 gram verse dropplant of netel, 2 dl extra vierge olijfolie (extra vierge), peper en zout 

Bereiding: Snijd de chioggia bieten in dunne plakjes. Roer de azijn en de honing door elkaar en marineer de biet hierin. Doe voor de pesto de knoflook met de walnoten en de dropplant of netel in de keukenmachine en maal alles fijn. Giet terwijl de machine maalt voorzichtig de olijfolie erbij tot er een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schik de plakken biet op een schaal en verdeel de pesto hierover. Combineer met sla en brood of rijst om er een lunch of avondmaaltijd van te maken. 

Met geitenkaas gevulde aubergine (uit vegetarisch genieten Mike Duerinck en Kristin Leybaert)

Ingrediënten: 2 aubergines, olijfolie, 1 ei, 250 g geitenkaas, peper en zout, 1eetlepel zonnebloempitjes

Bereiding: Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak een holte door de helft van het vruchtvlees weg te snijden. Bewaar het weggesneden vruchtvlees voor het bijgerecht. Bestrijk de aubergineholte met olijfolie. Meng het ei door de geitenkaas, kruid bij met peper en zout en vul de auberginehelften. Strooi de zonnebloempitjes erover.

Gratineer de aubergines gedurende een half uur in een voorverwarmde oven van 180 ° C.

We hebben bijna al het vruchtvlees uit de aubergine gehaald en zullen dus niet veel aubergine proeven, terwijl we die smaak zeker niet willen missen! We maken er dan ook een zuiders tomatenauberginestoofpotje met kikkererwten bij en serveren het gerecht met een gemengd groene salade en heerlijk krokante uienbeignets. Je kunt er ook couscous bij geven.