Gebruikerslogin

Akkerweetje 27/8: Opendeurdag zaterdag 31/8 11-17u!

TIP: Onze pakketklanten leggen wij op de opendeurdag extra in de watten!

Breng de bon mee die bij het papieren akkerweetje van deze week zat en pluk je eigen boeketje bloemen.

Met de hulp van Rijkbos bloemen boering Marieke, geniet je van de bloemenpracht!


Enkel voor pakketklanten, op vertoon van de bon en zolang de voorraad strek.

 


Nieuws

Liefste klanten,

Ook dit jaar ben je welkom op onze opendeurdag.

Beleef net wat meer van de boerderij dan alleen de groenten. Ontdek waar je groenten vandaan komen, wie ze teelt en wie er jouw pakketten vult. Snuif de sfeer op en geniet van onze bloemenpracht.

Onze opendeurdag start om 11u tot 17u.


Veggie lunch: 15 euro (7.5 euro voor kinderen tot 12j)
Wanneer: 12u-14u
Onze eigen hoevekokkin Leen Verwimp kookt met veel liefde een prachtige lunch voor jullie (met inspiratie van koksmeester Peter Vandermeersch van de Zonnekeuken)

Voor de lunch vragen we om te reserveren, zodat er zeker genoeg is voor iedereen: https://www.kollebloem.be/reserveer-lunch

Programma
– De Kollebloem van de toekomst: Hoe ziet De Kollebloem eruit in de toekomst? Een boerderij op vrije grond, we zijn er bijna.
– Wandeling op de boerderij: de koeien zijn ontsnapt! Volg hun wandeling over de boerderij, los het raadsel op en verdien een lekkere beloning.
–   Rondleidingen: met boeren Manuel, Arne en Antoine kom je alles te weten over onze groenten
– Bloemen: pluk zelf je boeket, onder begeleiding van onze bloemenverzorgers Stephanie en Raymond én professioneel bloementeler Marieke. Onze bloemenzaadjes zijn te koop voor in je eigen tuin.
–   Bar met taart en ijsjes

Graag tot dan,

Het Kollebloem team

Aankondigingen

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem.  21 september – 14 december 2019 –  14 maart 2020    - telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Onze pakketten zijn allemaal de deur uit. Wel hebben we nog bio gehakt aan 14,5 euro/kg.

Hooi te koop: 2.5euro per kleine bot, wil je er graag eentje? Mail naar Lindsay@kollebloem.be of vraag Shari er naar in de winkel.

Opendeurdag: Op zaterdag 31 augustus open wij onze deuren voor jou! Welkom van 11-17u voor een dag vol lekkers, leuks en moois!

Opendeurdag Veggie lunch: Onze biokokin Leen leeft zich uit in de keuken, proeven van haar talent kan aan 15 euro per persoon (7,5 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar), vooraf reserveren via  https://www.kollebloem.be/reserveer-lunch

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Eikebladsla, Koolrabi van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Tomaat van Bio Brugs Ommeland, Chinese kool van Groenlof


Tussen pakket: Eikebladsla,n Koolrabi, Stengelui, Suikermais van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Tomaat van Bio Brugs Ommeland, Chinese kool van Groenlof


Groot Pakket: Eikebladsla, Koolrabi, Stengelui, Suikermais van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Tomaat van Bio Brugs Ommeland, Chinese kool van Groenlof


Borstvoedingspakket: Zomerpostelein, Eikebladsla, Hertshoornweegbree, Pompoen Oranje, Suikermais van De Kollebloem (VROENTE), Wortelen van De Zonnekouter (VROENTE), Tomaat van Bio Brugs Ommeland


Gemengd pakket: Eikebladsla, Koolrabi van De Kollebloem (VROENTE), appels van Billens, Frambozen van Daniël Vandevoorde, Tomaat van Bio Brugs Ommeland


Fruitpakket: Frambozen van Daniël Vandevoorde, bananen, druiven wit en peren van Biofresh

Recepten

Koolrabi: Koolrabi is een typische seizoensgroente. Je kunt het zowel rauw als gekookt eten. Rauw smaakt het als radijs, licht pittig, met een iets zoetige hint van selderij. De textuur is fris, eveneens radijsachtig, bijna als van een appel. Gekookt doet koolrabi eerder denken aan bloemkool, maar dan iets pittiger, met de structuur van de steel van bloemkool of broccoli. Het een goede bron van onder meer voedingsvezel, magnesium, calcium en vitamine C. Ook is het een uitstekende bron van kalium. Koolrabi is dus met recht erg gezond te noemen.

Gewokte koolrabi:
Ingrediënten: 130 g biologische Volkoren basmatirijst, 400 g Wortels, 1 st Koolrabi, 2 st  Knoflookteen,
0,5ui, 180 g Tofu wokblokjes, 2 el Bakolie, 1 el Citroensap, Peper naar smaak

Bereiding: Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij. Schil de wortels en koolrabi en snijd klein. Pel de knoflook. Was de ui en snijd in kleine ringetjes (bewaar wat ui om het gerecht mee te garneren). Verhit bakolie in een wok of koekenpan. Roerbak de koolrabi en wortels op een matig vuur in 3-5 minuten goudbruin. Voeg de tofu wokblokjes toe en bak al omscheppend in 10 minuten beetgaar. Voeg de ui en citroensap toe. Pers de knoflook erboven uit. Roerbak nog enkele minuten. Breng eventueel extra op smaak met peper. Serveer de volkoren basmatirijst met de roerbakgroenten ernaast.
Tip: Ook erg lekker met een verse rode peper en koriander.