Gebruikerslogin

Akkerweetje 2/7/2019 - 'Nieuw: logeer in De Kollebloem Studio'

TIP: Kom met je gezin of vrienden genieten van al wat De Kollebloem te bieden heeft.
Met zicht op het mooie landschap en de prachtige bloementuin, is onze studio dé plek om tot rust te komen!

Beschikbaar voor 2-4 personen, meer info en boeken via: https://www.kollebloem.be/hoevetoerisme/kouterkamer

 


Nieuws

‘Onze opgave is ons in dankbaarheid met het verleden te verbinden, en in vertrouwen met de toekomst.’
Rudolf Steiner

Dankbaar blik ik terug op de voorbije weken op de Kollebloem. Ondanks de hoge temperaturen, en de druk van het vele werk blijft iedereen  in een gezonde energie wieden, oogsten,  koken, pakketten maken, administratie doen, winkel verzorgen, rondrijden, enz.

Iedereen ondergaat  op zijn manier de ongemakken, maar er wordt niet geklaagd. De sfeer hier blijft positief, vreugdevol en er is een goeie werklust. Ook al is het flink lastig in de hitte onkruid wieden. Mekaar vastpakken, lekker eten en drinken, verzorgd  door Raymond en Stefanie, moedigt sterk aan. Chapeau  aan allen! Ik kijk met dankbare ogen naar het geheel.
Ook Ruben verdient een pluim, om de bijzondere zorg voor het geheel en het goed gevoel voor iedereen . Handje toesteken in de winkel bij Shari, dan weer op het veld,  dan weer op Lousbergmarkt of in de Vroentewerking, op den bureau. Hij is er waar nodig.  Altijd fris en goed geluimd,  in vertrouwen met de toekomst.  Het is een kunst. Onze ploeg  in zijn geheel is goed bezig.

Antoine is met trots, gefocust op de oogst van rode en  blauwe bessen, aardbeien, het maken van mooie bloemenboeketje. Raymond en Stefanie samen hebben  zo ‘n 63 soorten bloemen gezaaid, geplant en gewied, waardoor onze bloementuin nu pronkt in alle kleuren! Altijd weer wat nieuws, anders, verrassend mooi. Weelderige rijkdom! Te koop in onze winkel. Graag vooraf bestellen.
Zaterdag 22 juni vierden we St. Jansfeest op de boerderij. Het is een feest dat blij maakt en doet stilstaan bij de schoonheid en de vreugde van de zomer, de vruchtbaarheid, de rijkdom. Elk jaar ben ik blij deel te mogen nemen. Het dankbaarheidspreparaat van Hugo Erbe werd geroerd door zo’n veertig enthousiastelingen die al hun liefde en respect voor moederaarde  in die potten doorroerden. Het feest wordt afgerond met een rijkelijk gevulde pelgrimstafel  door velen geschonken.

Ik nodigde mijn gasten in hoevetoerisme uit om deel te nemen, het was hun mooiste beleving van hun driedaagse op de Kollebloem. Volgend jaar komen we terug… Klonk het met volle overtuiging.
Datzelfde weekend hadden we hier ook 4 gasten van Wales in hoevetoerisme, zo’n schatten van mensen .. jullie zien hen nog wel op foto’s verschijnen want Quinten nam foto’s van hen, voor Ruben die  werkt aan nieuwe website en promomateriaal voor hoevetoerisme en onze  studio.
Onze studio was tot voor kort 2 jaar verhuurd en is vanaf nu terug te huur , helemaal weer opnieuw opgefrist en geverfd, een plekje om te herbronnen, in stilte met jezelf te zijn voor korte tijd. In afwachting wordt die telkens voor een week verhuurd tijdens de zomer als vakantiewoning.
Vrijdag werden  grootse plannen gecreëerd voor onze opendeurdag zaterdag  31 augustus. Noteer deze dag nu al in jullie agenda, het wordt weer een bijzondere biobelevingsdag  om niet te missen.
Voel de afkoeling,  proef de lekkerste zomergroenten,  geniet de eerste vakantiedagen, luister naar de stilte, pak de  dankbaarheid vast. Heb Vertrouwen…het leven komt het ons allemaal schenken. De kracht van de zomer stroomt door het hele land, en verder…

Leen

Aankondigingen

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem.  21 september – 14 december 2019 –  14 maart 2020    - telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Onze pakketten zijn allemaal de deur uit. Wel hebben we nog bio gehakt aan 14,5 euro/kg.

Courgette curry: Onze zelf ingemaakte courgetten curry potten vliegen de deur uit. Wil je er nog graag een paar? 3,6euro per pot, koop je er 2, dan krijg je de 3e gratis! Haast je naar de winkel, Shari helpt je verder.

Opendeurdag: Op zaterdag 31 augustus open wij onze deuren voor jou! Meer info volgt later.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Courgette, Eikebladsla, Koolrabi paars, Rode spitskool van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE), Komkommer (Lang) van De Zaailing (in omschakeling), champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland

Tussen pakket: Rode spitskool, Courgette, Eikebladsla, Koolrabi van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE), Komkommer (Lang) van De Zaailing (in omschakeling), Broccoli (kg) van De Wassende Maan, tomaten tros, champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland

Groot Pakket: Courgette, Eikebladsla, Koolrabi paars, Rode spitskool van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE), Komkommer (Lang) van De Zaailing (in omschakeling), Broccoli (kg) van De Wassende Maan, champignons kastanje en tomaten tros van Bio Brugs Ommeland

Borstvoedingspakket: Courgette (serre), Eikebladsla, Mosterdblad blond van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE), Komkommer (Lang) van De Zaailing (in omschakeling), champignons kastanje, paprika en tomaten tros van Bio Brugs Ommeland

Gemengd pakket: cassis van De Kollebloem (VROENTE), Courgette en Rode spitskool en tuinbonen van De Kollebloem (VROENTE), Komkommer (Lang) van De Zonnekouter (VROENTE) , appels van Biofresh

Fruitpakket: cassis van De Kollebloem (VROENTE), appels, druiven black magic en Sinaas pers van Biofresh

Recepten

Slasoep (Libelle lekker)

Ingrediënten: 1 krop sla, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), 0,75l kippenbouillon, boter, 100g kruidenkaas (verse)

Bereiding: Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers ’m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze. Smelt wat boter in een soeppan. Stoof er de ui en knoflook in glazig. Voeg de sla (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen.  Rol balletjes van de kruidenkaas. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Hou warm. Prik de kaasballetjes, op spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn. Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes.

Rode spitskool in de wok met sinaasappel en tijm (anjasfoodblog.nl)

Ingrediënten: Milde olijfolie, 1/2 rode spitskool, 1 rode ui, 1 sinaasappel, 1 tl tijm, peper en zout

Bereiding: Snijd de kool overlangs doormidden. Haal het buitenste blad weg. Heb je een keukenmachine die je kunt gebruiken om de kool te snijden, dan kun je het harde deel van de stronk weg snijden. Snijd de kool zo dun mogelijk. Gebruik je een mandoline, snijd de kool dan overlangs in vieren. Schaaf niet op de laagste stand, dan wordt het te fijn. Heb je geen van beide, dan komt het neer op het betere snijwerk. Gebruik een groot scherp mes en snijd de kool in fijne reepjes. Halveer de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de schil van de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd dan de sinaasappelpartjes los door ze met een scherp mes tussen de vliezen los te snijden. Vang het sap op in een kom, doe er ook de sinaasappelpartjes bij. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de rode kool met de tijm op hoog vuur al omscheppend gedurende 5 minuten. Voeg dan de ui toe en roerbak nog ca. 2 minuten tot de ui zacht is. Draai het vuur laag en voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Laat alles goed doorwarmen.