Gebruikerslogin

Akkerweetje 26/3/2019 - Workshop Biografiek 13 april

TIP: Op 13 april 2019 kan je deelnemen aan een introductie workshop Biografiek.

Samen met Biografisch coach Leen ontdek je in kleine groepen verborgen levenskrachten bij jezelf.
Dit aan de hand van
creatieve oefeningen en speelse methodieken.

Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek


Nieuws

Beste klanten,

Hoera, lente! Eindelijk, echt en officieel! Voor mij de leukste tijd van het jaar. Alles komt tot leven. Er wordt volop gezaaid en geplant, er wordt uitgekeken naar dat streepje zon om even op te warmen en gezellig samen buiten te eten. De koeien doen hun eerste vreugdedans bij het zien van het malse gras en harten en gedachten keren weer meer naar buiten. Waar we in de wintertijd wat meer naar binnen gekeerd waren om bezig te zijn met bezinning en rust nemen voor onszelf, roept deze tijd van het jaar op om terug naar buiten te komen.

Shari en ik namen dat “naar buiten komen” vorige vrijdag heel letterlijk. Wie De Kollebloem volgt op Facebook of Instagram heeft het misschien al gezien. (Daar staat namelijk een mooi fotoverslag van onze uitstap.) Het idee van onze uitstap ontwikkelde zich in de weken na onze studiereis naar het Zwitserse Dornach. Daar leerden we dat het heel belangrijk is voor klanten om het gezicht achter het product te leren kennen. Zo kom je sneller tot een binding met het product dat je koopt, zie je wie het maakte/oogstte en kan je werkelijk beleven dat het product dat je koopt, lokaal, eerlijk en biologisch werd gemaakt.

Onze eerste stop was de Lousbergmarkt in Gent. Shari en ik  vonden het zo erg dat we daar nog nooit waren geweest! De eersten die we zagen waren geen producenten maar verkopers van onze producten. Op de Lousbergmarkt kan je als klant groenten aankopen van de drie VROENTE boerderijen samen. Rechtstreeks van het veld in de stad. Heel mooi om te zien. Toeval wil dat ik zoveel jaar geleden (in mijn hoofd nog niet zo lang geleden ;-)) op kot zat boven de hal waar de Lousbergmarkt zit. Heel leuk om daar nog eens terug te zijn. En zo blijkt, nog maar eens, dat er heel veel cirkeltjes rond zijn voor mij sinds ik hier werk. Op de Lousbergmarkt heb je niet enkel de winkel van De VROENTE, Het Hinkelspel, bakkerij Copain en De Bergen zitten onder het zelfde dak. Bij kaas man Filip van Het Hinkelspel moesten we niet ver zoeken naar de passie voor zijn product. Verkopen kon hij ook, we gingen buiten met een zakje vol lekkers.
Toeval wil dat we onze auto parkeerden aan Yugen. Het lekkere kombucha drankje vind je ook in onze winkel. We bezochten de inspirerende man achter het merk en dronken er zijn nieuwste creatie.

We vervolgden onze tocht en reden richting Daniel Van de Voorde en Koen en Stien van Groenlof. Zij zitten op dezelfde grond, twee bezoekjes in één klap dus. In de serre van Koen en Stien zie je de liefde. Liefde voor hun net aangeplante groeten en liefde voor elkaar. Als jong koppel sprongen zij twee jaar geleden met beide voeten in het bio avontuur.
Ervaren rot in het vak, Daniel Van De Voorde toonde ons wat verder zijn bessenstruiken waar de zoete smaak van het zomerfruit aan het kiemen is.

De laatste stop die dag was misschien wel diegene waar we het meest naar uitkeken. Onze collega’s van De Zonnekouter bezoeken op hun boerderij! We vonden er enthousiaste Jan die, toeval of niet, net onze Kollebloem tomatenplantjes aan het verzorgen was. Voor mij was het de eerste ontmoeting met de collega’s daar. Anders dan De Kollebloem besluit ik, maar zeker even mooi en begeesterend.

Nu vraag jij je af hoe jij, als klant, deze prachtige mensen kan leren kennen. Wacht maar af, Shari heeft een plan, … binnenkort meer daarover!

Groetjes, Lindsay

Aankondigingen

Lezing ‘Boeren voor de toekomst’: 28/3 De werf Aalst, 2/05 De Krook in Gent, 9/05 De bib in Zottegem. Koen Dhoore, lesgever bij bio opleidingscentrum Landwijzer neemt jullie mee in een mogelijk toekomstverhaal voor een voedende landbouw voor iedereen. De Kollebloem boeren staan bij met praktijkervaringen. Meer info via Lindsay@kollebloem.be

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem. Eerste workshop op 13/4 van 9.30- 16.30u. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Kookworkshop 'Back to veggie basics': In deze boeiende reeks van 4 basiskooklessen laat Tine Tomme u kennis maken met verrassende granengerechten, aantrekkelijke groentebereidingen en heerlijke vleesvervangers. Lessen gaan door in de Kollebloem op dinsdagen 30/4- 14/5- 28/5- 11/6 dit van 19-21.30u. 180 euro voor lessenreeks. Les gaat door na inschrijving van minimum 10 personen. Info en inschrijving via: Lindsay@kollebloem.be- https://www.kollebloem.be/agenda/2019/kookworkshop-back-veggie-basics

Zomerkamp: Ook dit jaar kan jouw kroost van het echte leven op de boerderij proeven. Onze zomerkampjes gaan door van 8-12 juli en 12-16 augustus. Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://www.kollebloem.be//inschrijving-boerderijkamp

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Onze pakketten zijn allemaal de deur uit. Wel hebben we nog bio gehakt aan 14,5 euro/kg.

Courgette curry: Onze zelf ingemaakte courgetten curry potten vliegen de deur uit. Wil je er nog graag een paar? 3,6euro per pot, koop je er 2, dan krijg je de 3e gratis! Haast je naar de winkel, Shari helpt je verder.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), Winterpostelein, paksoy, Aubergine en Rode Biet van Bio Brugs Ommeland.

Tussen pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), Rode Kool, Aubergine, winterpostelein, paksoy en rucola van Bio Brugs Ommeland, Courgetten Groen van Biofresh

Groot Pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), Rode Kool, Aubergine, winterpostelein, paksoy en rucola van Bio Brugs Ommeland, Courgetten Groen van Biofresh

Borstvoedingspakket: Warmoes Gekleurd van De Zonnekouter (VROENTE), Aubergine, winterpostelein, rucola en Komkommer (Lang) van Bio Brugs Ommeland, Suikermais en zoete bataat van Biofresh

Gemengd pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), Aubergine en paksoy van Bio Brugs Ommeland, appels van Billens,   sinaas gewoon van Biofresh

Fruitpakket: appels van Billens, peren, bananen, clementines en sinaas gewoon van Biofresh 

Recepten

Pittige noodle salade (de groene meisjes)
Ingrediënten: 2 porties glutenvrije noodles, 1 komkommer, 1 paksoi, in stukjes gesneden, 200 gram peultjes, 2 lente-uitjes, 1/4 cup limoensap, 1/2 cup verse gehakte koriander, anderhalve eetlepel sambal oelek, 1 eetlepel tamari of sojasaus
Bereiding: Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, stoom de peultjes. Meng de sojasaus, limoensap en sambal tot een sausje/dressing. Mix alle ingrediënten in een grote kom, giet de saus erover en mix nog een keer goed. Top af met verse koriander.

Groentenpaté (EVA vzw)
Ingrediënten:  250 g tofu, 3.5 el olijfolie, 3.5 el sojasaus, 1 tl groentebouillon (poeder), 5 el water, 15 g pijnboompitten, 125 g preien (gewassen en fijngehakt, brunoise), 125 g wortels (geschild en fijngehakt, brunoise)
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tofu, olijfolie, sojasaus, groentebouillon, water en pijnboompitten in een blender en mix alles tot een gladde massa. Doe dit mengsel in een kom, voeg prei en wortel toe en meng goed. Doe de paté in een ingevette ovenschaal en zet hem in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt (35 à 45 minuten). Laat afkoelen. Serveer op toastjes of als broodbeleg.