Gebruikerslogin

Akkerweetje 26/11/2019


Nieuws

Lieve mensen,

Voor mij is dit een heel speciaal akkerweetje. Het is namelijk mijn laatste. Mijn tijd in De Kollebloem zit er op. 

Het afscheid van de collega's was mooi maar lastig. Met dit akkerweetje wil ik ook afscheid nemen van jullie, onze klanten. Hoewel ik jullie niet allemaal persoonlijk ken, voel ik me op een manier wel verbonden met jullie. 

In dit akkerweetje wil ook graag even terugblikken op mijn tijd op de boerderij. Bijna twee jaar geleden begon het hier voor mij. Ik kwam voordien al als klant en had me altijd goed gevoeld op deze plek. Op een koude winterdag kwam ik hier voor het eerst werken. Mijn herinnering aan die dag is vooral een lange tafel met vrolijke mensen en heerlijk eten. Eerst kwam ik een dag per maand, maar al snel drie dagen per week. Op mijn bureautje boven de winkel leerde ik wat het is om een bedrijf te helpen groeien. Na een donkere periode in mijn leven kwam deze job als geroepen. Ik bloeide hier dan ook open. 

De fijne collega's kreeg ik er zomaar bij. In de loop van de tijd werden we zelfs vrienden. Onze trip naar het Zwitserse Dornach voelde daarom bij momenten als een uitstap onder kameraden. De enkele keren meehelpen op het veld, waren voor mij pure ervaringen. Ik weet daarom zeker dat De Kollebloem nooit volledig uit mijn leven kan verdwijnen. Ik ben dankbaar voor de fijne verbintenissen met de mensen hier. Ik hoop dat we elkaar nog regelmatig tegen het lijf lopen en contact houden. 

Voor jullie als klanten zal er niet veel veranderen. Er wordt gezorgd voor goede opvolging. 

Zeker is dat jullie me nog zullen zien op de jaarlijkse fuif, tijdens een van de activiteiten op de boerderij of tijdens het ophalen van mijn pakket. 

Ik koester en onthou de vele mooie momenten hier. Het zal voor altijd een bijzondere levenservaring blijven. Bij deze, op naar een nieuwe ervaring. 

Ik wens De Kollebloem niets dan goeds en de Kollebloemen veel succes in het helpen groeien en bloeien! 

Vele groetjes! 

Lindsay

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Rode Biet, Winterpostelein, Boerenkool, Knolselder van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert

Tussen pakket:  Boerenkool, Knolselder, Rammenas, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Puntpaprika geel van Ourobouros (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Wortelen van Biofresh

Groot Pakket:  Boerenkool, Knolselder, Rammenas, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Puntpaprika geel van Ourobouros (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Wortelen van Biofresh

Borstvoedingspakket:  Rode Biet, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Puntpaprika geel van Ourobouros (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Snijselder van Groenlof, Champ Portobello, Wortelen van Biofresh

Gemengd pakket: Boerenkool, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, appels, peren van Billens, 

Fruitpakket:  peren, appels van Billens, bananen, clementines, sinaasappels van Biofresh

Recepten

Penne met boerenkool en Parmezaan (uitpaulineskeuken.nl)

Ingrediënten: 300 gr penne, 250 gr gesneden boerenkool, 1 ui, 1 teentje knoflook, Halve rode peper, 150 ml kookroom, Rasp en sap van een halve citroen, Parmezaan, Peper en zout, Olijfolie

Bereiding: Kook de penne gaar in ruim water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af, voeg een scheutje olijfolie toe en zet apart. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de gesneden boerenkool toe en bak dit mee. Het is lekker als de boerenkool nog een beetje bite houdt. Voeg de kookroom toe. Breng de room op smaak met peper en zout en het sap en de rasp van een halve citroen (wel even goed wassen). Laat de saus iets inkoken. Giet de gekookte penne bij de citroensaus. Breng het gerecht eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout. Garneer de penne met boerenkool met lekker veel Parmezaan.

Gepofte bieten met ricotta en witlof (De Hippe Vegetariër)

Ingrediënten: 4 middelgrote bieten, 4 stronkjes witlof, 1 venkel, 1 citroen, het sap, 2 el olijfolie + beetje extra 8 tl rode wijn azijn, 200g ricotta,  Zout en peper

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180⁰C. Leg een biet op een vierkant stuk aluminium folie. Snijd een kruis in de biet, sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi met zout en peper en wikkel in de folie. Herhaal dit met de rest van de bieten en pof ze in 1 uur gaar in de oven. Breek de witlof blaadjes af en was ze. Plaats de witlofblaadjes in een schaal. Bestrooi met zout en peper en meng met de citroensap en olijfolie. Laat de groenten marineren terwijl de bieten poffen. Leg de bieten zodra ze klaar zijn op de borden en breek ze open. Kruimel de ricotta over de bieten, bedruppel met azijn en olijfolie en strooi er zout en peper over. Verdeel de venkel-lof salade over de borden en serveer direct.

Knolseldersoep met geroosterde amandelen (Eva vzw)

Ingrediënten: 750 g knolselder, 3 ajuinen, 2 - 3 teentjes knoflook, olijfolie, 1 l groentebouillon, witte peper, zout, tijm, 1 brikje haverroom of sojaroom, 1 tl citroensap, amandelschilfers, bladpeterselie of enkele blaadjes verse tijm

Bereiding: Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Snipper de uien en pel de look. Verhit de olie in een grote pot en bak de uien met de look tot ze lichtjes bruin worden. Voeg het water met de bouillon toe. Zet een deksel op de pot en laat 20 tot 30 minuten zachtjes koken, tot de knolselder gaar is. Mix de massa tot ze romig en gelijkmatig zacht is. Kruid met witte peper, tijm en zout. Voeg de haverroom toe met het citroensap, roer goed en kruid bij naar smaak met peper en zout. Rooster de amandelschilfers in een droge pan tot ze licht kleuren. Garneer elk bord met een handjevol amandelschilfers en een takje peterselie of tijm.