Gebruikerslogin

Akkerweetje 26/06/2018


Nieuws

Beste klanten,

Graag neem ik jullie even mee in mijn planning voor de komende week op het veld.

Een goede planning is dan ook de helft van het werk.

We starten zoals altijd op maandag met de oogst voor de pakketten en de Vroente. Hierbij blijft over het algemeen weinig ruimte over om nog andere dingen te doen. 

Dinsdag word een plantdagje, er staat namelijk een nieuwe lading plantgoed klaar van plantenkwekerij De Koster. Koolsoorten zoals spitskool, koolrabi en andijvie gaan de grond in.

En ook maar eerst eens kijken voor de selder die we vorige week geplant hebben even wat water te geven, want deze zou wel eens kunnen verloren gaan door deze droge periode.

Verder in de week gaan we een nieuwe planting prei aan leggen voor oogst in de herfst.

Uiteraard moet er ook nog volop gewied en geschoffeld worden voor die planten die toevallig net op de verkeerde plaats staan, dit noemt men onkruid.

Het schoffel en wiedwerk hebben we nu wel goed onder controle door deze droge periode 

Zo heeft dit ook wel nog zijn voordeel.

Daarnaast hebben we nog oogstmomenten op woensdag en vrijdag voormiddag.

Dit is zo ongeveer in grote lijnen wat er volgende week op de planning staat.

En zo is de week rond.

Smakelijk 

En tot de volgende keer, 

Manuel

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 1: 6-10 augustus. 
Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-1

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:Koolrabi, Kropsla en Tuinbonen van De Kollebloem (Vroente), Broccoli van Koen Wyers, Komkommer van Bio Brugs Ommeland.
Tussen pakket:Koolrabi, Kropsla en Tuinbonen van De Kollebloem (Vroente), Spinazie van De Zonnekouter (Vroente), Broccoli en Selder van Koen Wyers, Komkommer van Bio Brugs Ommeland.
Groot Pakket:Koolrabi, Kropsla en Tuinbonen van De Kollebloem (Vroente), Spinazie van De Zonnekouter (Vroente), Broccoli en Selder van Koen Wyers, Komkommer van Bio Brugs Ommeland.
Borstvoedingspakket: Courgetten Groen, Kropsla groen, Spinazie, Tuinbonen van De Kollebloem (VROENTE), Chrysanthemo van Ourobouros (VROENTE), Komkommer (Lang) van Bio Brugs Ommeland, Broccoli van Koen Wyers.
Gemengd pakket:Koolrabi en Kropsla van De Kollebloem (VROENTE), Rode bessen van Daniël Vandevoorde, Broccoli van Koen Wyers, Bananen van Biofresh.
Fruitpakket:  Abrikozen en Bananen van Biofresh, Rode bessen en stekelbes van Daniël Vandevoorde.

Recepten

Pastasalade met koolrabi en tomaatjes. (4 personen) simoneskitchen.nl
Ingrediënten: 100 gram rode linzenpasta of gewone pasta, 150 gr kerstomaatjes, 1 koolrabi, flinke hand basilicum, gesneden, 50 gr geitenkaas, geraspte kaas (optioneel), peper, zout
Dressing: (Vegan) mayonaise, 1 el tomaatazijn, sap van 1/2 citroen, 1 flinke tl gedroogde italiaanse kruiden, peper, zout
Bereiding: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
Schil de koolrabi en snij vervolgens in dunne reepjes. Raspen kan ook. Was de tomaatjes en snij in twee of in vier. Doe alles bij elkaar in een grote kom en hussel even door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de basilicum toe. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade en schep in kommen of op borden. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi desgewenst met nog wat extra geraspte kaas.

Groententaart (4 personen) evavzw.be
Ingrediënten: 250 g vaste tofu, 375 ml ongezoete sojamelk, 1 el arrowroot (of maizena), 4 el witte miso, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 ajuin (versnipperd), 0.5 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde oregano, 1 el fijne havervlokken, 1 zoete aardappel (bataat), 1 broccoli (in roosjes), 1 pak bladerdeeg, peper en zout.
Bereiding:  Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de tofu, de sojamelk, de arrowroot en de witte miso tot een glad mengsel in de keukenmachine. breng op smaak met peper en zout. Verwarm 2 el olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en knoflook. Strooi er de gedroogde oregano, tijm en een flinke snuf zeezout overheen en voeg de zoete aardappel en de broccoliroosjes toe, die je in zo’n 5 minuten beetgaar bakt. Neem de pan van het vuur. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Strooi er 1 el fijne havervlokken over om het vocht uit het mengsel op te nemen zodat het deeg niet nat wordt. Vermeng het tofumengsel met de groenten en stort het in de bakvorm. Laat de taart 25 minuten bakken en daarna afkoelen.