Gebruikerslogin

Akkerweetje 26/05/2020 - Winkelnieuws!

Vernieuwde hoevewinkel vanaf woensdag

Verswaren: bediening aan de toog

  • Onze winkel werd volledig heringericht. 100% veilig én vriendelijk.
  • Alle verse producten (groenten, fruit, zuivel, brood, burgers, ...) staan vanaf nu vooraan in de winkel.
  • 1 persoon tegelijk: U krijgt al onze aandacht!
  • Doordat we bedienen kan het ook vlot en snel gaan.
  • Betalen kan contactloos met bancontact of payconiq.
  • Woensdag 14u-18u: Shari kijkt er naar uit!

Droogwaren: online bestellen

  • Voor droogwaren blijven we werken op bestelling.
  • Uw bestelling zal klaar staan. Ook dat gaat dan vlot.
  • Nog even via het oude systeem, vanaf donderdag met de echte webshop.
  • Vandaag bestellen tot 24u = woensdag afhalen (opgelet: verswaren niet op bestelling).

Akkerweetjes: jullie hebben 2 pareltjes gemist,


NIEUWS

Beste klanten,

door de lockdown moesten we ons hoevetoerisme sluiten, waarschijnlijk nog tot 8 juni. Ook mijn coachwerk lag stil. Er kwamen gedachten, verlangens, plannen waar nooit tijd en ruimte voor is. Een hele waslijst, teveel om op te noemen.

Uiteindelijk heb ik nog maar weinig van mijn lijstje uitgevoerd. Het enige wat me aantrok was creatief bezig zijn. Sinds enkele weken werk ik dagelijks, samen met Piet en Jacqueline,  aan het opfrissen van onze boerderij aan de buitenkant.  Een heel groot werk, maar ik had er goesting in. Het was de juiste tijd ervoor. Een grote schoonmaak, zowel fysisch als psychisch,  kan deugd doen.  We naderen het einde en we zijn  trots op het resultaat. Het was een hele zoektocht naar de juiste kleur. Ik wou  rekening houden met de energie van de boerderij nu. Het gaat niet meer alleen om de keuze van Antoine en mij, we houden graag rekening met onze jonge gemeenschap die hier werkt en de  ontwikkeling van de boerderij zo gretig vastpakt. Jonge energie…  En ja…Het voelt goed én juist zo.  Ons hart is blij. Kom gerust eens een kijkje nemen. 

Ook in de winkel is het weer allemaal anders. Zaterdag hebben Shari, Ruben en Marie alles op zijn kop gezet om onze klanten zo veilig mogelijk te verzorgen.

Ze werken hier ongelooflijk hard aan het  altijd opnieuw uitzoeken van nieuwe vormen en systemen om  de veiligheid, de rendabiliteit en het goed gevoel voor iedereen, zowel klanten als onszelf, optimaal te doen werken. En het lukt  …Chapeau!

Dat is de reden waarom ik in deze bijzondere tijden, ook dagelijks mijn steentje bijdraag in het verzorgen van gezonde, creatieve lekkere maaltijden voor onze gemeenschap hier. Ze verdienen dat!

Antoine herleeft als boer. Ik heb hem nooit zo, vanuit een innerlijke rust zien genieten,  elke dag opnieuw van wieden, planten en zaaien van bloemen en kruiden in onze grote kruidentuin. Alles blinkt hier. Ook de bloemenboeketjes zijn weer gestart. Hoe hij ze maakt, ’t zijn pronkstukjes. En de boeren en boerinnen….die planten, zaaien, schoffelen, wieden en oogsten maar voort. ….

Leen

‘Het veld is in mijn gedachten geen reus, maar een reuzin, 
zo’n heel groot vrouwmens waar ’t einde aan verloren is. Haar gezicht is de lucht. Zij verlokt u.
Ge loopt over haar lijf, ge kruipt over haar lijf.
Natuurlijk ze werkt u tegen lijk alle vrouwen. Dat is ’t goed ervan. Ge fleemt en ge floddert haar.
Ge geeft niet op, en dan wordt ze mild en gedienstig, en ze geeft, ze geeft, daar is geen tegenhouden aan!’ 
(uit Boerenpsalm van Felix Timmermans)

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Bataviasla blond, Stengelui, Spinazie van De Kollebloem (VROENTE) , Knolvenkel met loof van De Zonnekouter (VROENTE) paksoy van Bio Brugs Ommeland 

Tussen pakket: Eikebladsla groen, Stengelui, Oregano van De Kollebloem (VROENTE) ,Knolvenkel met loof van De Zonnekouter (VROENTE) , paksoy van Bio Brugs Ommeland , Broccoli (kg), komkommer van Sinature 

Groot Pakket: Eikebladsla, Stengelui van De Kollebloem (VROENTE) , Knolvenkel met loof van De Zonnekouter (VROENTE) , paksoyvan Bio Brugs Ommeland, komkommer,  Broccoli (kg) van Sinature 

Borstvoedingspakket: sla, spinazie, Mosterdblad blond van De Kollebloem (VROENTE) , Knolvenkel met loof van De Zonnekouter (VROENTE) , Komkommer van Sinature, paksoy champignons kastanje, Wortelen van Bio Brugs Ommeland 

Gemengd pakket: sla van De Kollebloem (VROENTE) , Knolvenkel met loof van De Zonnekouter (VROENTE) , Komkommer, appels, sinaas van Sinature

Fruitpakket:  abrikozen van Biofresh, bananen, appels, sinaas van Sinature 

Broodpakket: BD Keltisch volkoren zonnepit van Zonnemaire

Recepten

Venkel- wortel- linzensoep ( Evavzw)

Ingrediënten:

2 tl venkelzaadjes (of eventueel wat loof van  venkel)  50 g verse gember geschild en grofgehakt of geraspt , 1 ajuin gesnipperd , 500 g wortelen schoongemaakt en grofgesneden , 2 dikke teentjes knoflook grofgehakt , 1 tl kurkumapoeder ,2 l kokend water , sap van 1/2 citroen , 150 g ongekookte, rode linzen , 4 el sojayoghurt (Alpro Greek Style is ideaal) , 4 tl sesamolie , chilivlokken, zeezout en peper

Bereidingswijze:

Rooster het venkelzaad 2 minuten, doe er olie bij en voeg de gember en de ui toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg de wortel toe en roerbak dit verder. Voeg nu de knoflook, het kurkumapoeder en en peper toe aan de pan en roer goed door. Schenk het kokende water erbij, breng het wortelmengsel aan de kook en laat 45 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken. Laat iets afkoelen en pureer. Breng op smaak met zout en peper en roer het citroensap erdoor. Zet de pan op middelhoog vuur en roer de rode linzen erdoor. Laat 30 tot 40 minuten onder af en toe roeren zachtjes koken, tot de linzen zacht zijn.

Couscous met paksoy, pijnboompitten en feta ( De wassende maan)

Ingrediënten: 250 g couscous 1 bussel paksoy , 200 g feta , 60 g rozijnen , 60 g pijnboompitten, geroosterd , 500 ml groentebouillon , 1 kl witte wijnazijn , 2 el olijfolie , 1 el komijn, peper en zout 

Bereidingswijze:

Doe de couscous en rozijnen in een kom en schenk er de groentebouillon bij. Laat de couscous 15 minuten wellen en roer dan los met een vork. Kruid met peper en zout. Snij de stengels van de paksoy in blokjes en snij de bladeren fijn. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de paksoystengels 3 minuten, voeg de komijn en bladeren toe en roerbak nog 1 minuut. Roer door de couscous. Werk de couscous af met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout. Roer er de pijnboompitten door. Verkruimel er de feta over en serveer.