Gebruikerslogin

Akkerweetje 26/02/2019 - Tombola - Frivool & Tasty - DJ Nicky op ons Dansfeest 02/03

TIP: Wij zitten met ons hoofd al helemaal bij het dansfeest van komende zaterdag!

Wist je dat wij tijdens ons dansfeest een heuse tombola voorzien? Herzeelse sponsors waren gul met prijzen waardoor jullie heel wat pareltjes kunnen winnen, en dit voor maar 5 euro per lotje!
Deelnemen = winnen, want elk lotje heeft prijs. Een greep uit onze prijzenpot: bonnen van Herzeelse handelaars (5, 10, 15 en 20 euro), lekkere biertjes, leuke hebbedingen...

Nog niet helemaal overtuigd? Ook je buikje zal blij knorren bij het zien van onze Frivool and Tasty bar. (Groente)Frietjes, balletjes in tomatensaus, kaasjes en taco's.
Exclusief krachtvoer om te kunnen dansen op de tonen van onze DJ Nicky die voor de gelegenheid helemaal in een fantastisch boerendecor zal vertoeven!

Tot zaterdag 2 maart vanaf 20u in de Wattenfabriek Herzele.

Tickets --> https://www.kollebloem.be/dansfeest-2019

Facebook --> https://www.facebook.com/events/2364753040437333/


Nieuws

Huppekée,

de zon is aangekomen van haar lange verre winterreis. Het is nog geen Lente, maar ze brengt wel al dat echte bruisende Lentegevoel naar boven. En uit de wind is het al echt warm!
T’is alsof ze alles loskriebelt.
Het is een beetje zoals de koeien van onze buur schuinover. Wanneer de poort van hun stal opengaat, springen ze letterlijk naar buiten waarna ze nog enkele minuten lang letterlijk als een wildebras van links naar rechts racen en terug, geen blijf wetende met hun lijf en hun plezier om buiten te mogen.
Bij onze winkelklanten zie ik hetzelfde gebeuren.. niet dat ze binnen springen zoals de koeien, maar ik zie wel het bruisend enthousiasme van de zon. De korte broeken komen buiten, de fiets wordt terug iets meer dan de auto bovengehaald en het is alsof iedereen een stukje van de zon heeft opgegeten wanneer ze vrolijk, blij en energiek met blosjes op de wangen de winkel binnenwandelen.

Ook op de boerderij wordt er al gedacht aan hoe en wat met de bloementuin, wat het echte zomers genot is. Buiten wordt alles klaargemaakt en klaargezet voor een nieuw ‘seizoen’. Het zonne-terras bij de winkel heeft er zijn eerste winkeldag op zitten en popelt om de eerste terrasbezoekers te ontvangen. In het bloemveld rond het zonne-terras kon ik ook al de vele nieuwe scheutjes beloftevolle bloemenschoonheid ontdekken. Wel-is-waar nog voorzichtig wrijven ze de laatste slaapbeestjes uit hun ogen en komen ze boven hun lekker-warme aarde-donsdeken piepen, klaar om hun opmars te maken.

Met andere woorden…het lijkt alsof we door het zonnige voorproefje van de voorbije dagen, nog amper kunnen wachten op meer van dat.
En dat kan kloppen, want na een meer naar binnen gekeerde energie van de winter, moet uiteindelijk ook die omgekeerde beweging komen. Het naar buiten brengen van het ver’innerlijkte’ in ons kan amper wachten..
En voor wie met al die energie geen blijf weet, letterlijk op mieren zit of gewoon geen stilzittend lijf heeft, hebben wij een feestje georganiseerd.
Op zaterdag 2 maart dansen we de beentjes en al de rest los. Maar ook indien je je in niets van dit alles herkent en je gewoon zin hebt in een gezellig samenzijn, muziek, dansen, of wat dan ook… ben je heel erg welkom op ons dansfeest!

Graag tot binnenkort!
Zonne-huppel, Shari

Oproep: We zijn op zoek naar een poetshulp die 4 uur per week kan helpen om De Kollebloem te doen blinken. Voel jij je geroepen om ons team te vervoegen? Meer info: info@kollebloem.be.                                            
Omdat wij een bedrijf zijn, kunnen we jammer genoeg niet werken met dienstencheques.

Aankondigingen

Kollebloem dansfeest: Op 2 maart gooien we opnieuw de beentjes los! Place to be: Wattenfabriek Herzele. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/dansfeest-2019

Film in de yurt: Na een eerste succesvolle editie, nodigen wij jullie graag uit voor een even fijne avond vol film en gezelligheid op vrijdag 15 maart. Als inkom kan u een kleine bijdrage doen voor de vrije grond. Wij zorgen voor popcorn! Inschrijven via lindsay@kollebloem.be

Lezing ‘Boeren voor de toekomst’: 28/3 De werf Aalst, 2/05 De Krook in Gent, 9/05 De bib in Zottegem. Koen Dhoore, lesgever bij bio opleidingscentrum Landwijzer neemt jullie mee in een mogelijk toekomstverhaal voor een voedende landbouw voor iedereen. De Kollebloem boeren staan bij met praktijkervaringen. Meer info via Lindsay@kollebloem.be

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Er zijn nog een aantal pakketten bio rundsvlees te verkrijgen. Pakketten van 5kg aan 72,5 euro.

Lezing ‘Transitie naar een nieuwe voedingscultuur’: Lezing door Peter Vermeersch waarin de nieuwe voedingscultuur in verband wordt gebracht met de mens. We bekijken hierbij de mens niet enkel op fysisch vlak maar ook als een wezen op zoek naar ontwikkeling, verbinding en perspectief. 18/3 van 19u30 tot 21u 30 in De Kollebloem. Deelnameprijs 12 euro.

Kookworkshop 'Back to veggie basics': In deze boeiende reeks van 4 basiskooklessen laat Tine Tomme u kennis maken met verrassende granengerechten, aantrekkelijke groentebereidingen en heerlijke vleesvervangers. Lessen gaan door in de Kollebloem op dinsdagen 30/4- 14/5- 28/5- 11/6 dit van 19-21.30u. 180 euro voor lessenreeks. Les gaat door na inschrijving van minimum 10 personen. Info en inschrijving via: Lindsay@kollebloem.be- https://www.kollebloem.be/agenda/2019/kookworkshop-back-veggie-basics

Zomerkamp: Ook dit jaar kan jouw kroost van het echte leven op de boerderij proeven. Onze zomerkampjes gaan door van 8-12 juli en 12-16 augustus. Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://www.kollebloem.be//inschrijving-boerderijkamp

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Aardpeer Geel van De Kollebloem (VROENTE), Pastinaak van De Wassende Maan, witloof van Vanderhauwert, Winterpostelein van Bio Brugs Ommeland, Wortelen van Bio Brugs Ommeland

Tussen pakket: Aardpeer Geel van De Kollebloem (VROENTE), Knolselder (stuk) van De Wassende Maan, Pastinaak van De Wassende Maan, witloof van Vanderhauwert, Wortelen en Winterpostelein van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool van Biofresh

Groot Pakket: Aardpeer Geel van De Kollebloem (VROENTE), Knolselder (stuk) van De Wassende Maan, Pastinaak van De Wassende Maan, witloof van Vanderhauwert, Winterpostelein en Wortelen van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool van Biofresh

Borstvoedingspakket: Landkers van Ourobouros (VROENTE),  Knolselder en Pastinaak van De Wassende Maan, witloof van Vanderhauwert, Winterpostelein en Wortelen van Bio Brugs Ommeland, Knolvenkel (kg) van Biofresh

Gemengd pakket: Aardpeer Geel van De Kollebloem (VROENTE), appels van Billens, witloof van Vanderhauwert, bananen en Bloemkool van Biofresh

Fruitpakket: Appels en peren van Billens, bananen, clementines en kiwi van Biofresh

Recepten

Aardperensoep met doperwtjes soep (Madam Zsa Zsa)
Ingrediënten: 1 kleine ui,  1 liter bouillon, 500 gr aardperen, 25 gr boter, 200gr doperwtjes, gehakte peterselie

Bereiding: Schil de aardperen en snijd ze in stukjes, Snijd het uitje fijn en smoor dat in de boter. Doe het zout, de aardperen en de erwtjes erbij, schenk de bouillon erover en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Mix de soep. Bestrooi met peterselie en versgemalen peper.

Bloemkoolpizza
Ingrediënten: 1/2 bloemkool, 1 ei, 50 gr geraspte kaas, Peper en zout+ Topping naar keuze (Tomatensaus, mozzarella, olijven, basilicum, oregano,...)

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine. Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron. Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk. Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken. Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Breng de tomatensaus en zelf gekozen toppings aan. Bak de bloemkoolpizza in 5 tot 10 minuten af. Strooi op het einde nog wat verse basilicum over de pizza.