Gebruikerslogin

Akkerweetje 25/6/2019 - Daar is de zomer!

Tip: Vakantietijd voor onze winkel. Kom je zomerse inkopen doen voor 22 juli.  Op dinsdag 6 augustus opnieuw klaar nieuw winkelplezier!

De pakketten kunnen tijdens die twee weken worden afgehaald in de buitenfrigo.

Heb je zelf je vakantieplanning nog niet doorgegeven, doe dat dan snel via: https://www.kollebloem.be/vakantie


Nieuws

RA RA
Raad je mee?
K'ben groen en rood en geen radijs.
Ik kom van China,
transmigrant op reis.

RA RA
Ben ik Groente of ben ik fruit?
Wat maakt het ook uit.
Ik verliet mijn paradijs,
voor een toekomst in het grijs.
Hier en daar tussen beton,
in het groen of bij de bron.

RA RA                              
Wie benne kik?                         
Van April tot juni,                     
geef ik het beste van mijzelf aan jullie.             
                              
Eet mij, verteer mij,                       
manifesteer mij
Ik ben mee met mijn tijd.                       
'K gooi mijn waarden in de strijd.                   
'K ben voor duurzaamheid
en voor verdraagzaamheid.                  
                               
Maak mij tot icoon,
van dit schouwspel,                      
dit vertoon.                          

Mijn engagement is  kort en krachtig,              
ik word twintig en geen tachtig.                   
                               
Draag mijn beeld op uw figuur.
Ieder zijn kracht!                          
Ieder zijn natuur!                      

Laat mij nu maar in mijn waarde,
ik keer terug naar moeder aarde.

Lieve moeder, breng mij groot 
Laat mij rusten in uw schoot.
Ik smeek je,
ik aanbid je,
ik blijf je trouw.
Moeder je bent een pracht van een vrouw.

Vandaag nog, ik zweer het,
ik geef je een stem!

RA RA
Raad je mee?

RA RA
Genoeg verteld.
Ra Ra
RABARBER
elke stem telt.

Liefs

De RABARBER.

Aankondigingen

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem.  21 september – 14 december 2019 –  14 maart 2020    - telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Onze pakketten zijn allemaal de deur uit. Wel hebben we nog bio gehakt aan 14,5 euro/kg.

Courgette curry: Onze zelf ingemaakte courgetten curry potten vliegen de deur uit. Wil je er nog graag een paar? 3,6euro per pot, koop je er 2, dan krijg je de 3e gratis! Haast je naar de winkel, Shari helpt je verder.

Opendeurdag: Op zaterdag 31 augustus open wij onze deuren voor jou! Meer info volgt later.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Kropsla groen en Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel en tuinbonen van De Zonnekouter (VROENTE), Bloemkool van Groenlof

Tussen pakket: Kropsla groen en Spinazie en eikebladsla gemengd van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel en tuinbonen van De Zonnekouter (VROENTE), Bloemkool van Groenlof, Groene Selder van Groenlof

Groot Pakket: Kropsla groen, Spinazie en eikebladsla gemengd van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel en tuinbonen van De Zonnekouter (VROENTE), Bloemkool en Bleekselder van Groenlof

Borstvoedingspakket: Kropsla groen, eikebladsla gemengd en Warmoes Gekleurd en Bosbiet Geel van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel en tuinbonen en Knolvenkel (kg) van De Zonnekouter (VROENTE), Bleekselder van Groenlof

Gemengd pakket: Kropsla groen van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE), Bloemkool van Groenlof, appels en bananen van Biofresh

Fruitpakket: Rabarber van De Kollebloem (VROENTE), stekelbes van De Kollebloem (VROENTE), avocado, bananen en appels van Biofresh

Recepten

Crumble van rabarber
Ingrediënten: 100 g suiker, 100 g boter, 2 stengels rabarber,  4 el bruine suiker, 100 g bloem, 1 tl kaneel

Bereiding: Meng bloem, suiker en boter samen tot een crumble. Snijd de rabarber in brunoise. Meng de fijngesneden rabarber met bruine suiker en een mespunt kaneel. Schik in een ovenvaste kommetjes en overstrooi met het crumblebeslag. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Tuinbonen met tomaat en feta
Ingrediënten: 150 gram feta, 2 teentjes knoflook, 7,5 gram munt, 1 eetlepel olijfolie, 1 beetje peper,  1 stuk rode ui,  4 stuks tomaten, 225 gram tuinbonen

Bereiding: Breng water aan de kook en voeg de tuinbonen toe. Kook de tuinbonen in 7-9 minuten beetgaar. Dit geldt voor de tuinbonen uit de vriezer. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper het uitje fijn. Hak de teentjes knoflook fijn.
Snijd de feta in blokjes. Doe wat olijfolie in een steelpannetje en fruit het uitje samen met de knoflook. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verwarm de tomaten kort. Giet de tuinbonen af en doe ze bij de tomaten. Voeg hier ook de blokjes feta aan toe. Pluk de muntblaadjes van de takjes en scheur de blaadjes in stukjes. Voeg deze toe aan de tuinbonen met tomaat en feta. Breng het geheel op smaak met wat peper. Hussel het geheel goed door elkaar. Klaar is het tuinbonen met tomaat en feta gerecht. Eet smakelijk!