Gebruikerslogin

Akkerweetje 2/4/2019 - Gastentafels 18 mei en 29 juni

TIP: Gastentafels op de Kollebloem

Op 18 mei en 29 juni leeft biokokin Leen zich uit in de keuken van De Kollebloem. Zij zal jullie verrassen met een uitgebreid menu op basis van seizoensgebonden biologische en vegetarische ingrediënten van topkwaliteit.
Zoveel mogelijk van eigen boerderij of van onze biologische collega's. 


We presenteren jullie een menu met aperitief en hapje, soep, hoofdschotel en dessert voor 45 euro per persoon.
Wil je er graag bij zijn? Neem dan snel een kijkje op onze site https://www.kollebloem.be/hoevetoerisme/gastentafels-op-de-kollebloem of schrijf je in via lindsay@kollebloem.be


Nieuws

Beste klanten,

De voorbije week hebben we de eerste planting voor buiten afgewerkt.
Deze keer gebeurde dit onder perfecte omstandigheden.
Het stopte net op tijd met regenen waardoor de grond er goed bij lag.
Dat is toch altijd wat spannend zo vroeg op het jaar.

Spitskool, koolrabi en andijvie voor oogst in juni staan klaar in de tunnels.
Ook de serres staan goed vol. Met deze week 3 mooie producten in jullie pakket. Zo zullen jullie kunnen proeven van de eerste raapsteel, pijpajuin en warmoes.
Later deze week worden de tomaten verspeend. Dit jaar is het de eerste keer dat we ons eigen plantgoed opkweken. Plantjes die trouwens van ons eigen zaad komen. Spannend dus.

Groetjes,
Manuel

Aankondigingen

Lezing ‘Boeren voor de toekomst’: 2/05 De Krook in Gent, 9/05 De bib in Zottegem. Koen Dhoore, lesgever bij bio opleidingscentrum Landwijzer neemt jullie mee in een mogelijk toekomstverhaal voor een voedende landbouw voor iedereen. De Kollebloem boeren staan bij met praktijkervaringen. Meer info via Lindsay@kollebloem.be

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem. Eerste workshop op 13/4 van 9.30- 16.30u. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Kookworkshop 'Back to veggie basics': In deze boeiende reeks van 4 basiskooklessen laat Tine Tomme u kennis maken met verrassende granengerechten, aantrekkelijke groentebereidingen en heerlijke vleesvervangers. Lessen gaan door in de Kollebloem op dinsdagen 30/4- 14/5- 28/5- 11/6 dit van 19-21.30u. 180 euro voor lessenreeks. Les gaat door na inschrijving van minimum 10 personen. Info en inschrijving via: Lindsay@kollebloem.be- https://www.kollebloem.be/agenda/2019/kookworkshop-back-veggie-basics

Zomerkamp: Ook dit jaar kan jouw kroost van het echte leven op de boerderij proeven. Onze zomerkampjes gaan door van 8-12 juli en 12-16 augustus. Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://www.kollebloem.be//inschrijving-boerderijkamp

Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek

Bio Rundsvlees: Onze pakketten zijn allemaal de deur uit. Wel hebben we nog bio gehakt aan 14,5 euro/kg.

Courgette curry: Onze zelf ingemaakte courgetten curry potten vliegen de deur uit. Wil je er nog graag een paar? 3,6euro per pot, koop je er 2, dan krijg je de 3e gratis! Haast je naar de winkel, Shari helpt je verder.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Pijpajuin, raapsteel, Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Bloemkool van Biofresh

Tussen pakket: Pijpajuin, raapsteel en Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert,
Komkommer en Rode Biet van Bio Brugs Ommeland, Wortel Kleurmix van Groenlof, Bloemkool van Biofresh

Groot Pakket: Pijpajuin, raapsteel en Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert,
Komkommer en Rode Biet van Bio Brugs Ommeland, Wortel Kleurmix van Groenlof, Bloemkool van Biofresh

Borstvoedingspakket: Warmoes Groen, pijpajuin en raapsteel van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Rode Biet van Bio Brugs Ommeland, Wortel Kleurmix van Groenlof, Knolvenkel en Courgetten Groen van Biofresh

Gemengd pakket: Raapsteel en Warmoes Gekleurd van De Kollebloem (VROENTE), appels van Billens, witloof van Vanderhauwert, bananen van Biofresh

Fruitpakket: Appels van Billens, bananen, sinaas gewoon, kiwi en avocado van Biofresh

Recepten

Ovenschotel met raapsteel

Ingrediënten: 600 g aardappelen, zout, 750 g raapstelen, nootmuskaat, margarine, 100 g cottage cheese (Huttenkase)
75 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding: Kook de aardappelen in weinig water met zout in 15 minuten bijna gaar. Maak de raapstelen schoon door de lelijke bladeren en steeltjes te verwijderen en de wortels eraf te snijden. Breng de raapstelen op klein vuur aan de kook. Schep de groente af en toe om en laat hem slinken. Doe de raapstelen in een vergiet en laat de groente goed uitlekken. Meng er wat zout en nootmuskaat door. Snijd de aardappelen in dunne plakken. Bestrijk een ovenvaste schaal met wat margarine en schik de helft van de plakken aardappelen erin. Vermeng de cottage cheese met de geraspte kaas. Schep de raapstelen op de aardappelen met daarop de helft van het kaasmengsel. Dek dit af met de rest van de plakken aardappelen en verdeel de rest van de kaas erover. Laat het gerecht in een matig hete oven (175 °C) in 40 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.

Stoemp van warmoes

Ingrediënten: 1 bundel warmoes, stelen en bladeren in repen gesneden, 150 g aardappelen, gekookt, 1/4 dl melk, 50 g boter, peper en zout

Bereiding: Kook de warmoesstelen beetgaar in ruim water, blancheer ondertussen de bladreepjes, giet alles af, laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.  Prak de aardappelen met een vork fijn, doe er de melk bij en roer goed door. Voeg de boter toe en roer tot een smeuïge puree. Meng warmoes en spekjes onder de puree en kruid met peper en zout. Serveer de stoemp in de pot.