Gebruikerslogin

Akkerweetje 24/07/2018 - Opendeurdag op 26 augustus met lunch!

TIP: Kom op 26 augustus naar onze Kollebloem opendeur en geniet van een lekker lunch, concertje, drankje, wandeling en zoveel meer op de  boerderij.

Welkom vanaf 11u.
Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/open-deur-dag

Reserveren voor de lunch via Lindsay@kollebloem.be

 


Nieuws

Lieve mensen,

Een zomerse drukte hier op De Kollebloem. Alles loopt een beetje anders dan anders door de vakantie.

Shari heeft er een week verlof op zitten en komt vol nieuwe energie haar winkel opnieuw bemannen.
Ruben heeft betere plannen en start pas met zijn verlof. Hij koos er zonnige dagen uit!
Wij bereiden ons voor om binnenkort de kindjes te ontvangen die op boerderijkamp komen. Dat wordt een fijne tijd.

Voor de rest van De Kollebloemen is het puffen en zweten op het veld. Onze moedige groentjes groeien verder. Al hebben ze wel dringend nood aan een beetje water. Ze groeien nog, maar vele gewassen blijven door de droogte klein. In smaak valt dat niet te merken, al een geluk!
Een groot voordeel van de droogte is wel dat het onkruid niet groeit. In het wieden moeten we dus geen werk steken.
Verder hopen we op wat regen en laten we de natuur zijn werk doen.

Ik kijk deze week vooral uit naar de terugkeer van onze koeien. Die waren een paar weken ‘op reis’. Hun buitenverblijf wat verder in de straat beviel hen goed, maar het wordt tijd dat ook zij terugkeren uit vakantie. Ze hebben hier op De Kollebloem ook hun taak te vervullen.

Mijn vakantie zit er ook al even op. Maar ik merk dat vele onder onze klanten nog moeten starten met hun verlof. Ik krijg nog elke dag vakantiemeldingen binnen. Zo weten wij wanneer we jullie pakket niet moeten leveren én kan ik nog wat in vakantiesfeer blijven. Fijne vakantieplannen mogen jullie altijd met me delen!;-)       We wensen jullie allemaal een heel ontspannen periode toe.
De zon is alvast van de partij!

Zonnige groetjes

Lindsay

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus.
Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.      https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-2
OPEN DEUR DAG: 26/08/2018 meer info: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/open-deur-dag
Exclusief diner op De Kollebloem: Wil je graag onze groentjes eens proeven in een verrassende bereiding? Topchef Tina van het Lepelblad komt op 5 augustus 2018 koken op De Kollebloem. Er zijn nog 5 duo’s die kunnen inschrijven voor deze tongstrelende ervaring. Kostprijs is 200 euro voor 2 personen, en elke cent waard. Meer info en inschrijving via Lindsay@kollebloem.be.
Voorstelling ‘Kollebloemboek’: Op 30 september stellen we ons Kollebloem boek voor in de mooiste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel, de Wattenfabriek in Herzele (Solleveld 35). Het programma volgt nog, maar je kan alvast een plekje en een boek reserveren via deze link: https://www.kollebloem.be/reserveer-het-kollebloem-boek

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Aubergine, Courgetten, Eikebladsla, Kerstomaat rood van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel van De Zonnekouter (VROENTE).
Tussen pakket:   Aubergine, Courgetten, postelein van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel en Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE), Warmoes Gekleurd van Ourobouros (VROENTE), Champignons van Bio Brugs Ommeland.
Groot Pakket: Aubergine, Courgetten, Postelein van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel en Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE), Warmoes Gekleurd van Ourobouros (VROENTE), Champignons van Bio Brugs Ommeland
Borstvoedingspakket:  Aubergine, Courgetten, Postelein van De Kollebloem (VROENTE), Wortel Bussel en Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE), Warmoes Gekleurd van Ourobouros (VROENTE), Champignons van Bio Brugs Ommeland.
Gemengd pakket:  Aubergine, Courgetten, Postelein van De Kollebloem (VROENTE), Rabarber van De Kollebloem (VROENTE), Mandarijn van Biofresh.
Fruitpakket:  Rabarber van De Kollebloem (VROENTE), Rode bessen van Daniël Vandevoorde, Bananen en Mandarijn van Biofresh.

Recepten

Pittige aubergine- paprikadip (Aperitiefhapje) 2 personen (Lekker van bij ons)
Ingrediënten:  1 aubergine, 1 paprika, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 rode chilipeper, 1 cm gember,    1/2 bosje koriander, 1/2 el maïs- of arachideolie, 1 zak tortillachips.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 220°C. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergines. Leg de aubergines en paprika’s op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg er de knoflook, nog in hun schilletje bij. Zet gedurende 50 min. in de voorverwarmde oven. Draai de groenten om het kwartier om met een knijptang. Laat de aubergines en paprika’s afkoelen. Halveer de aubergines en lepel het vruchtvlees eruit. Verwijder de stelen, schil en de zaadlijsten van de paprika’s. Duw de knoflook uit zijn jasje. Snipper de ui, chili (zonder de zaadjes) en gember fijn. Fruit aan in wat olie en voeg de paprika’s, knoflook en auberginepuree toe. Roerbak kort en breng verder op smaak met peper, zout en chilipoeder. Mix fijn met de staafmixer. Serveer met de koriander en de tortillachips.

Quinoaburgers met courgette (Een lepeltje lekkers)
Ingrediënten: 100 g quinoa,1/2 courgette, enkele takjes oregano, basilicum en bieslook, fijngehakt
rasp van 1 citroen,1 ei, losgeklopt,100 g pecorino, geraspt, 50 g oud brood of crackers, fijngemalen
peper en zout, arachideolie
Bereiding: Maak de quinoa klaar volgens gebruiksaanwijzing. Laat volledig afkoelen. Was intussen de courgette, verwijder de zaadlijsten en rasp grof. Roer in een vergiet om met een beetje zout. Laat minstens 20 minuten uitlekken. Duw er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de quinoa met courgette, tuinkruiden, citroenzeste, ei, pecorino en oud brood. Kruid stevig met peper en zout. Meng met je handen tot een samenhangend geheel. Rol balletjes. Leg de burgers op een met plasticfolie bekleed bord. Zet 30 minuten in de koelkast. Verhit 1 cm arachide-olie in een pan met anti-aanbaklaag.
Bak de burgers goudbruin, aan beide zijden. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.