Gebruikerslogin

Akkerweetje 24/03/2020: klanten laten zien wat ze doen

Deze week heeft iedereen bij ons zich dubbel geplooid om alle bestellingen rond te krijgen. Maar het is gelukt!

Heel wat klanten laten ons zien wat ze met onze producten doen via Instagram of mail. Dat is supertof om te zien! #doetdeugd
Volg ons: https://www.instagram.com/kollebloem/

De groentepakketten kennen een flinke groei. Welkom aan alle nieuwe pakket klanten! De inhoud van het pakket van volgende week komt wekelijks op donderdag op onze website.
Dit onder voorbehoud van wijzigingen (zeker in deze tijden).
https://www.kollebloem.be/groentepakketten/inhoud-pakket-week-14-31032020

Om alles beter te kunnen organiseren gaan we vanaf volgende week de winkelbestellingen groeperen op 2 dagen: woensdag en zaterdag.
Wie nog wil bestellen voor zaterdag: dat kan tot donderdagavond 24u.
We kunnen geen bestellingen aan de deur of per telefoon aannemen.
Bestellen werkt nog steeds via https://www.kollebloem.be/winkelbestelling


NIEUWS

Beste klanten,

van dag tot dag verandert er vanalles op de boerderij. Vorige week dinsdag was onze winkel nog gewoon open, vanaf woensdag gaat alles op bestelling. Plots hebben wij in de winkel heel veel werk met het verwerken van bestellingen. Plots komen er heel veel telefoons. Plots heeft ook iedereen die hier werkt vragen.

De voorbije week was zeer intens. Veel informatie om zelf te verwerken en veel organisatie om alles op een andere maar correcte manier te doen. We hebben gelukkig een team van alleen maar goeie mensen en goeie depothouders.

Wij blijven jullie allemaal samen voorzien van biologische voeding. Met pakketten in de afhaalpunten en bestellingen in onze hoevewinkel. We hebben ons op een paar dagen tijd heel hard moeten aanpassen, maar het lukt wonderwel. En buiten op het land gaat alles ondertussen ook verder.

We vragen wel jullie begrip voor een paar zaken:

  • in de pakketten kan er soms iets mankeren, de aanvoer is goed maar niet 100%. De bananen zijn bvb niet geleverd.
  • De hoevewinkel werkt enkel op bestelling. Afhalen kan tijdens de openingsuren, na ontvangst van de bevestingsmail. Betaling gaat online via bancontact.
  • Voor de hoevewinkel: gebruik het bestelformulier. Dan komen bestellingen gestructureerd binnen. Je vindt het via www.kollebloem.be en dan knop ‘winkelbestelling’ of via https://www.kollebloem.be/winkelbestelling
  • Heb geduld. Wij krijgen meer vragen en moeten ons aanpassen, dus het kan een beetje langer duren. Maar we verwerken alles wat binnenkomt.

Aan alle klanten met een nieuw pakket, welkom bij onze boerderij. Wij hebben heel wat lekkere groenten en fruit voor jullie in petto. Het loopt wat anders dan normaal maar het komt goed, als er iets is, gelieve te mailen naar pakketten@kollebloem.be

Hartelijke groet,
Ruben

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), radijzen van De Zonnekouter (VROENTE), Schorseneren van akelei, witloof van Vanderhauwert, Wortelen van Bio Brugs Ommeland
Tussen pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), Schorseneren van akelei, Raapsteel mizuna van Ourobouros (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Komkommer, Pastinaak, Wortelen van Bio Brugs Ommeland
Groot Pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), Schorseneren van akelei, radijzen van De Zonnekouter (VROENTE), Raapsteel mizuna van Ourobouros (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Komkommer, Pastinaak, Wortelen van Bio Brugs Ommeland
Borstvoedingspakket: Warmoes Wit, radijzen van De Zonnekouter (VROENTE), Raapsteel mizuna van Ourobouros (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Komkommer, Pastinaak, Wortelen van Bio Brugs Ommeland
Gemengd pakket: Prei van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, appels, peren, Wortelen van Bio Brugs Ommeland
Fruitpakket:  appels, peren van Bio Brugs Ommeland, avocado, pompelmoes van Biofresh

Recepten

Schorseneren schoonmaken, hoe doe je dat?
Doe keukenhandschoenen aan. Spoel de schorseneren grondig. Schil de schorseneren met een dunschiller van de onderkant naar de top en snijd het voetje en de top eraf. Borstel ze nog even schoon onder stromend water en leg ze onmiddellijk in water met wat azijn of melk. Laat ze 10 tot 15 minuten koken tot ze gaar zijn.

Geroosterde aardappeltjes met salie en venkelzaad en radijsjes
Ingrediënten: aardappelen in schijfjes, salie (blaadjes) 3 takjes, venkelzaad 1 el, olijfolie2 el zeezout 1 el, radijzen (gespoeld en in plakjes) 1 bosje, tuinkers (gespoeld)1 bakje
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Plet het venkelzaad en zeezout in een vijzel. Schik de aardappelschijfjes en salie op een bakplaat, druppel er de olijfolie over en strooi er het venkelzaadmengsel over. Laat 30 minuten in de oven roosteren tot de aardappeltjes goudbruin en gaar zijn. Werk af met de radijzen en de tuinkers.

Geglaceerd witloof
Ingrediënten : witloofstronkjes, citroensap3 el, boter 200 g, griessuiker 1 el, peper, zout
Bereiding: Maak het witloof schoon. Verwijder het bittere hart onderaan. Spoel de stronkjes onder de koudwaterkraan en dep ze goed droog met keukenpapier. Halveer ze in de lengte, of snij dikke exemplaren in de lengte in vier. Laat in een brede pot met dikke bodem de boter smelten. Leg er de witloofstronkjes bij in één enkele laag. Kruid ze met peper en zout. Dek voor drievierde af en zet 10 minuten op een zacht vuurtje.  Draai de stronkjes om. Strooi er de suiker op en besprenkel met het citroensap. Dek weer voor drievierde af en laat nog 10 minuten zacht stoven of tot het witloof gaar is.