Gebruikerslogin

Akkerweetje 23/07/2019: Extra courgettes in het aanbod!

Extra in ons aanbod: Courgettes!

Zoals elke zomer geven de courgetteplanten enorm veel vruchten. Wie graag extra courgettes bestelt om in te vriezen of te verwerken in soep of om ze op de BBQ te gooien, dat kan.

En wel met korting: 1,95 euro per kg ipv 2,40 euro.

Wil je graag een extra pakket courgettes bij je volgende levering?
Mail dan naar pakketten@kollebloem.be (minimumbestelling 1 kg).


Nieuws

Beste klanten,

de zomer is al goed gevorderd en heeft ons al veel verwend. Met veel zonovergoten dagen.
De vruchtgewassen beginnen nu volop vruchten te geven en het hooi is van het veld.
Waarschijnlijk nog een weekje voordat de spelt en de rogge klaar zijn om te oogsten.

Ondertussen krijgen de herfstteelten nog ellae zorg en aandacht om succesvol uit te groeien tot onder andere prachtige bussels boerenkool en palmkool.
Zo zaaide ik vorige week ook nog rammenas en boterraapjes.

Naast oogsten planten en zaaien blijven we nog heel moeidig schoffelen en wieden.
Al gaat het ons toch wel voor de wind in de onkruidbeheersing door al die zonnige dagen.

Boerse groet,

Manuel

Aankondigingen

Workshop biografiek: Ik- In mijn seizoenen. Creatieve introductie met biografiek door Leen in de yurt van de Kollebloem.  21 september – 14 december 2019 –  14 maart 2020    - telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Je kan inschrijven per workshop, of meteen voor de 4 verspreid over een heel jaar. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2019/workshop-biografiek

Hooi te koop: 2.5euro per kleine bot, wil je er graag eentje? Mail naar Lindsay@kollebloem.be of vraag Shari er naar in de winkel.

Opendeurdag: Op zaterdag 31 augustus open wij onze deuren voor jou! Welkom van 11-15u voor een dag vol lekkers, leuks en moois!

Opendeurdag Veggie lunch: Onze biokokin Leen leeft zich uit in de keuken, proeven van haar talent kan aan 15 euro per persoon (7,5 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar), vooraf reserveren via Lindsay@kollebloem.be

Opendeurdag helpers gezocht: Zin om zelf je handen uit de mouwen te steken tijdens onze opendeurdag en ons op die manier te steunen? Dan krijgen we graag een mailtje van jou via Lindsay@kollebloem.be

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Eikebladsla, Bosbiet Rood, Zomerpostelein, Paprika Groen van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel met loof, Tomaat van De Zonnekouter (VROENTE)
Tussen pakket: Eikebladsla, Bosbiet Rood, Zomerpostelein, Aubergines, Spitskool, kerstomaten van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel, Komkommer (Kort) van De Zonnekouter (VROENTE)
Groot Pakket: Spitskool, Eikebladsla, Bosbiet Geel, Zomerpostelein, Aubergine zwart, kerstomaat van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel, Komkommer (Kort) van De Zonnekouter (VROENTE)
Borstvoedingspakket:  Eikebladsla, Bosbiet Rood, Zomerpostelein, Peterselie krul, Dragon, kerstomaat van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel, Komkommer (Kort) van De Zonnekouter (VROENTE), Bleekselder van Groenlof
Gemengd pakket:  Eikebladsla, Bosbiet Rood van De Kollebloem (VROENTE), Knolvenkel van De Zonnekouter (VROENTE), appels, druiven van Biofresh
Fruitpakket:  cassis van De Kollebloem (VROENTE), appels, avocado, sinaas, meloen, citroen van Biofresh

Recepten

Groene paprika uit de oven (Italiaans recept)
Ingrediënten: groene paprika’s, olijfolie, vers gemalen peper, zeezout, verse peterselie
Bereiding: Verwijder de zaadjes en snij de groene paprika's in stukken. Leg de stukken groene paprika in een ovenschaal en besprenkel hier olijfolie overheen. Als de groene paprika overal met een dun laagje is bedekt, is dit voldoende. Strooi zeezout over de paprika's en maal er wat verse peper over. Zet de schaal met groene paprika nu in de oven voor 40 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal even kort uit de oven en hussel je de groene paprika 1x om. Zet de schaal direct weer in de oven voor de resterende bereidingstijd. Na 40 minuten is dit recept voor groene paprika uit de oven helemaal klaar. Strooi de verse peterselie over de paprika en aanvallen maar. Buon appetito!

Gegrilde aubergines (nog iets Italiaans, het zijn de temperaturen denk ik)
Ingrediënten: 1 aubergine, Zeezout, Olijfolie, 2 eetlepels balsamico
Bereiding: Snij de aubergine in de lengte in repen van ongeveer een halve centimeter. Verwarm de oven op 70 graden. Wrijf de aubergine in met zeezout. Laat de aubergine nu ongeveer 10 minuten staan in een vergiet met een bord er onder. De aubergine gaat nu zweten en raakt haar bittere smaak kwijt. Veeg het resterende zeezout met een stukje keukenrol van de plakken aubergines af. Verhit een bodempje olijfolie in een grillpan in. Zodra de olijfolie warm is, leg je de plakken aubergine in de pan. Grill deze plakken om beurten, maar behandel de plakken aubergine zeer voorzichtig tijdens het keren. Zorg ervoor dat de aubergines een mooie bruine kleur krijgen. Leg een laagje keukenpapier op een bord en leg hier de gegrilde aubergines op. Leg hier vervolgens nogmaals keukenpapier op en wederom de aubergines. Herhaal dit principe meerdere keren net zo lang tot dat alle aubergines op het bord liggen. Laat de aubergines ongeveer 10 minuten in de oven staan, zodat het overtollige vocht en vet eruit kan trekken. Haal de gegrilde aubergines uit de over, leg deze op een bord en besprenkel met een klein beetje balsamico,