Gebruikerslogin

Akkerweetje 23/04/2018 - Tweedehandsverkoop zaterdag 5 mei 2018

"Geloof het of niet, maar een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.” Marie Kondo.

Dit was de inspiratiebron voor Leen om samen met enkele mensen een tweedehandsverkoop te organiseren op De Kollebloem.

Zaterdag 5 mei ben je welkom op De Kollebloem in onze B&B van 9u - 15u.

Wie zin heeft mag meedoen, op eigen verantwoordelijkheid en ook zelf verkopen.
Intussen hebben al enkele mensen zich gemeld, waardoor meerdere verschillende maten en vormen te koop zijn, mooie vormen!

Meer info --> https://www.kollebloem.be/agenda/2018/tweedehands-verkoop


Nieuws

Beste klanten,
het is weer eens tijd voor een update van de kabouters. Vorige keer vertelde ik al dat er een parking aangelegd is, een pad getimmerd werd en de kippenren verplaatst is.

De kaboutertjes hebben ondanks de koude niet stil gezeten, en nu de zon daar is zien we hun werk des te beter. 

Antoine heeft zijn pad voltooid. Vele paaltjes werden in de grond geslagen, schroeven aangevezen en de waterpas heeft zijn werk gedaan. De toegang tot de schuur werd zelfs even versperd door een grote berg zaagsel. Er waren heel wat plankjes nodig voor dat pad.

De kabouters zorgden er samen met hun trouwe helpers Arne, Manuel en Dirk voor dat onze koeien zonder veel problemen in de weide kunnen grazen. Vanop het pad kan je binnenkort een gezellig gesprekje voeren met onze dames.

Na al dat timmeren en zagen was Antoine pas goed op dreef. In de vorm van zijn leven, schoot hij in gang met een klein terras voor de winkel. Wie hier af en toe langs komt zag een mooi platform verrijzen. Shari plantte daar alvast een gezellig tafeltje en een parasol neer. Nu de zon erop schijnt, is het quasi onweerstaanbaar uitnodigend. Vraag gerust een frisse limonade aan onze winkeltoog!

Wie nu denkt, Antoine zal wel moe zijn, vergist zich. Kaboutertjes zijn ook erg goeie fluisteraars. ‘s Nachts sluipen ze naar de woonwagen, boren een gaatje in de vloer en kruipen er met hun pinnemuts door. De zaligste dromen vinden hun weg naar het oor van Leen en  Antoine, en daartussen verstoppen ze de beste tips voor de boerderij. Met het ochtendgloren en een heerlijk ontbijt schiet Antoine uit z’n sloffen en begint te spitten, want een terras zonder bloementuin is geen terras (zo dachten die kabouters).

Tot zover het nieuws van de kabouters.

Gegroet,
Ruben
PS: hou je van verhalen over De Kollebloem? Check dan zeker eens ons Kollebloem boekproject via –-> https://nl.ulule.com/kollebloemboek/

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 1: 6-10 augustus. Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-1
Ayurvedische Massages: Een ontspannen massage op het domein van de Kollebloem? Het kan op dinsdag, woensdag of zaterdag na afspraak met Claudia of Kim op nummer 0479/18 65 56.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Prei, Raapstelen, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Paksoi van De Zonnekouter (VROENTE), Witloof van Vanderhauwert.
Tussen pakket: Rode Biet, Rucola, Peterselie Krul, Prei van De Kollebloem (VROENTE), Paksoi van De Zonnekouter (VROENTE), Witloof van Vanderhauwert, Knolselder van De Lochting, Wortelen van Biofresh.
Groot Pakket: Mosterdblad blond, Peterselie Krul, Prei, Rode Bietvan De Kollebloem (VROENTE), Paksoi van De Zonnekouter (VROENTE), Witloof van Vanderhauwert, Knolselder van De Lochting, Wortelen van Biofresh.
Borstvoedingspakket: Mosterdblad blond, Peterselie Krul, Prei, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Paksoi van De Zonnekouter (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Knolselder van De Lochting, Wortelen van Biofresh.
Gemengd pakket: Mosterdblad blond, Prei, Rode Biet van De Kollebloem (VROENTE), Appels, Sinaas gewoon van Biofresh.
Fruitpakket:  Appels, Sinaas gewoon, Avocado, Clementines van Biofresh.

Recepten

Roerbak Paksoi (AH recepten) 4 personen
Ingrediënten: 1 paksoi, 2 tenen knoflook, 2 cm verse gemberwortel, 1 el traditionele olijfolie, 100 ml groentebouillontabletten, 1 tl maizena, 1 el kraanwater, ½ el sesamolie
Bereiding: Was de paksoi en snijd de bladeren en stelen in plakjes van 2 cm. Houd het groen en de stelen apart. Pers de knoflook, schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een wok. Roerbak de knoflook, gember en paksoistelen 5 min. Roerbak het paksoigroen 3 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer de maizena los en schep met het water door de paksoi. Roer tot het vocht licht is gebonden. Druppel de sesamolie erover. Lekker met stukjes tofu en gebakken rijst.

Vegetarische witloofgratin met aardappel, krulpeterselie en verse nootmuskaat (Ons kookboek) (3-4 personen)
Ingrediënten: 500gr aardappelen, 1Ui, 4 stronkjes Witloof,1Nootmuskaat, 6 takjes Verse krulpeterselie, 2 eieren, 200 mlroom, 50 Geraspte belegen komijnekaas (of andere kaas).
Bereiding: Verwarm de oven voor op 210 graden en breng in een pan met deksel water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de harde onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof vervolgens in repen. Rasp met een fijne rasp 1 tl nootmuskaat per persoon. Snijd de krulpeterselie fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui en witlof 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig door en breng op smaak met de geraspte nootmuskaat, peper en zout. Kluts de eieren met een vork in een kom. Meng met de kookroom en de helft van de kaas. Roer de krulpeterselie erdoor, maar houd een klein beetje apart ter garnering. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met de overige roomboter. Doe de ui en witlof in een ovenschaal en bedek dakpansgewijs met de aardappelen. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met de overige kaas. Bak 16 - 18 minuten in de oven of totdat het eimengsel stevig is geworden.