Gebruikerslogin

Akkerweetje 22/05/2018 - Gezocht: chauffeur pakketten + seizoensarbeider

Op De Kollebloem zoeken we versterking.

We zoeken een chauffeur voor onze groentepakketten. Elke dinsdag brengen we met onze mooie Kollebloem camionette onze groentepakketten naar onze afhaalpunten. Heb je een rijbewijs B, kan je makkelijk bakken heffen, ben je goed met orde en structuur en heb je elke dinsdag vrij? Neem dan zeker contact op met ruben@kollebloem.be voor meer info.

We zoeken ook een seizoensarbeider voor 3 dagen per week, waaronder zeker de maandag. Oogsten en onkruid wieden op professionele bioboerderijen heeft voor jou geen geheimen? Mail zeker je CV en motivatie naar ruben@kollebloem.be


Nieuws

Vorige week hadden we hier 2 stagiairs van de Steinerschool Gent op boerderijstage. Zij schreven het akkerweetje van deze week.

-----------------

Beste mensen,

Deze afgelopen week hebben wij meer gedaan dan enkel tuinieren. Wij hebben natuurlijk ook niet alles kunnen beleven op De Kollebloem. Er is hier namelijk zeer veel te doen. Groentenpaketten maken, groentenpaketten leveren, pijpajuin oogsten, maïs inzaaien, wieden en natuurlijk ook het daarbij komende opruimwerk. Daarentegen hebben we ook de hond uitgelaten, de koeien eten gegeven, de afwas gedaan en tafels ingeolied.

In De Kollebloem kan je altijd wat beleven. Er is geen moment waarbij ik me heb verveeld (behalve na zes uur aan een stuk pijpajuinen oogsten).

We hebben geslapen in een woonwagen naast de koeien.
Kort samengevat: het was zeer leuk.

Jullie zouden ook moeten weten, dat hier zeer veel werk in kruipt. Manuel rijdt hier nog tot 10 uur ’s avonds rond met de tractor. Shari is hier ook nog tot ’s avonds laat. 
Er hangt hier een toffe sfeer waar iedereen elkaar helpt en waar iedereen welkom is en zich welkom kan voelen. We hebben deze week een paar hele toffe mensen leren kennen.

Dit was zeker de moeite!

Vele groetjes van Novar en Tuur

KOLLEBLOEM BOEK

De crowdfunding slaat aan. In 1 week ontvingen we meer dan 1000 euro voor de crowdfunding.
Wil je 1 van de exclusieve rewards? Wees er op tijd bij. Je steunt namelijk niet alleen het Kollebloem Boek, maar je krijgt er etentjes in enkele toprestaurants gratis bij (Eat Love, Lepelblad, Foodstorms, Vijf Seizoenen).
Voor een kleiner bedrag meedoen? Het kan vanaf 5 euro, vanaf 35 euro krijg je het boek erbij. 
Wil je echt exclusief gaan? 
Voor 200 euro bereidt chef Tina van Lepelblad een uitgebreid en feestelijk diner voor 2 personen op De Kollebloem.
Doe mee via: https://nl.ulule.com/kollebloemboek/

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 1: 6-10 augustus. Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-1

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Radijs, Bosbiet Rood, Mosterdblad blond van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Prei van Bio Brugs Ommeland.
Tussen pakket: Hertshoornweegbree, Bosbiet Rood van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Bleekselder, Prei, Tomaat van Bio Brugs Ommeland, Courgette (serre) van Biofresh.
Groot Pakket: Mosterdblad blond, Bosbiet Rood van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Bleekselder, Prei, Tomaat van Bio Brugs Ommeland, Courgette (serre) van Biofresh.
Borstvoedingspakket: Bosbiet rood, Zomerpostelein van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Bleekselder, Prei, tomaten van Bio Brugs Ommeland, Courgette (serre) van Biofresh.
Gemengd pakket: Bosbiet rood van De Kollebloem (VROENTE), Aardbeien van Daniël Vandevoorde, tomaten van Bio Brugs Ommeland, sinaas, Courgette (serre) van Biofresh.
Fruitpakket: Aardbeien van Daniël Vandevoorde, abrikozen, appels, sinaas gewoon van Biofresh.

Recepten

Slaatje met rode biet, witlof en geitenkaas (De Standaard)
Ingrediënten: 2 verse rode bieten, 2 stronkjes witlof, mosterdblad of hertshoornweegbree, geitenkaas of feta, Zonnebloem- en pompoenpitten, Vinaigrette van ciderazijn, mosterd, notenolie, peper en zout.

Bereiding: Snij het witlof en de sla in fijne reepjes. Snij de bieten in dunne plakjes en bak ze in wat olijfolie tot ze lichtjes knapperig zijn. Snij de kaas in reepjes. Rooster de pitten in een pan. Dresseer. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette.
Stamppotje met courgette, tomaat en kaas
Ingrediënten: 1 kg bloemige aardappelen (bv Carolus), 1 courgette in plakjes, olijfolie, 2 tomaten, een bos lente-uitjes, boter, enkele blaadjes basilicum, 150 g oude kaas  verbrokkeld, peper, zout

Bereiding: Schil de aardappelen en kook ze gaar. Bestrijk de courgette met olijfolie en gril. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de lente-uitjes in ringen. Pureer de aardappelen, voeg een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette, de tomaten, de lente-uitjes en de basilicum toe. Werk af met de kaas.