Gebruikerslogin

Akkerweetje 21/08/2018 - Maak kennis met jouw bio boer!

Wil je weten waar jouw sla op het veld stond? Hoeveel aubergines we nu nog hebben of wat er binnenkort in je pakket zal zitten?
Kom dan zeker langs op zondag 26 augustus en maak kennis met onze boederij.
Leer de boeren kennen die jouw groenten met plezier verzorgen van plant tot oogst en geniet van de gezellige sfeer op onze opendeurdag.
Breng gerust vrienden en familie mee, voor de lunch (reservatie verplicht) of voor een hapje en drankje. Misschien raken zij ook gebeten door het bio virus!
Laat je niet afschrikken door de weersvoorspellingen, zondag blijft het droog en op De Kollebloem schijnt de zon altijd!

Tot dan!
Meer info over onze opendeurdag en wat er allemaal te beleven valt via: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/open-deur-dag
Meer info over de lucn en reservatie: https://www.kollebloem.be/reserveer-lunch


Nieuws

Beste klanten,

We zouden het vandaag kunnen hebben over de boerderij, het weer,…
Maar als het me toegestaan is, zou ik het eens over een andere boeg willen gooien.

Mijn naam is Mario, sinds een maand of zes ben ik vrijwilliger op De Kollebloem. Ik ben hier gekomen met een heel belangrijke rede. Ik heb in mijn leven namelijk al heel wat meegemaakt. Wat ik van kleinsaf meemaakte, wens ik zelfs mijn ergste vijand niet toe. Niet dat ik die heb trouwens. Doordat de problemen doorheen mijn leven bleven opstapelen, dacht ik de pijn te verzachten met drank. Maar van het ene kwam het andere en al snel werd ik verslaafd. 20 jaar lang was ik verslaafd aan alcohol.

Op Nieuwjaardag 2017 heb ik geprobeerd een einde te maken aan mijn leven. Maar ook dat lukte niet, dus besloot ik om op eigen houtje te stoppen met drinken. Drie dagen heb ik heel hard afgezien. Maar het is me gelukt. Een paar maand nadat dit me was gelukt, ben ik in contact gekomen met Antoine. Hij vroeg me of ik interesse had om op de boerderij te komen werken.

Gedurende de 20 jaar voordien ben ik heel wat kwijt geraakt. Mijn eigen kinderen wilden niet samen wonen met een alcoholist,...
Ik ben nu ongeveer 6 maand aan de slag op de boerderij en ik ben Antione, Leen en iedereen hier zeer dankbaar omdat ze me deze kans aanboden.

Ik kan nu in alle eerlijkheid zeggen dat ik nog altijd droog sta. Dat wil dus zeggen dat ik al 1,5 jaar niet meer heb gedronken. Dit mede dankzij de boerderij en de grote familie hier waar ik niet liever ben.

Ik wil me excuseren voor wat ik hier allemaal schreef. Ik hoop dat jullie er begrip voor kunnen opbrengen.
Ik wou op deze manier tonen wat deze bioboerderij voor mij betekent. Ik hoop hier nog veel te kunnen komen.

Met vriendelijke groeten,
Mario

Aankondigingen

OPEN DEUR DAG: 26/08/2018. Dit jaar kan je opnieuw genieten van een heerlijke lunch (vooraf reserveren is noodzakelijk). We pakken daarnaast uit met een Kollebloemwandeling en fotozoektocht! Verder zal je kunnen genieten van een massage in de yurt (betalend) of kan je snuisteren tussen kwaliteitsvolle tweedehandskledij. Wil je zelf plaats maken in je kast? Dat kan ook. Meer info en reserveren van je standje via Lindsay@kollebloem.be.  Wil je graag gezellig iets komen drinken en genieten van onze live band ‘Silkene Pajamas’, dat kan natuurlijk ook.   
Allen welkom van 11-18u. Meer info: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/open-deur-dag

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Spitskool, Eikebladsla, Aubergine  van De Kollebloem (VROENTE), Tomaat, Paprika Rood van De Zonnekouter (VROENTE)
Tussen pakket:  Spitskool, Eikebladsla, Aubergine, Peterselie krul van De Kollebloem (VROENTE), Tomaat, Paprika Rood, Wortel van De Zonnekouter (VROENTE)
Groot Pakket:  Spitskool, Eikebladsla, Aubergine, Peterselie krul van De Kollebloem (VROENTE), Tomaat, Paprika Rood, Wortel van De Zonnekouter (VROENTE)
Borstvoedingspakket:  Eikebladsla, Aubergine, Peterselie krul van De Kollebloem (VROENTE), Wortel, Tomaat ,Paprika Rood van De Zonnekouter (VROENTE), Groene Selder van Bio Brugs Ommeland
Gemengd pakket:  Spitskool, Eikebladsla, Aubergine zwart van De Kollebloem (VROENTE), Appels van Billens, Frambozen van Daniël Vandevoorde
Fruitpakket: Frambozen en rode bes van Daniël Vandevoorde, Appels van Billens,  Bananen van Biofresh

Recepten

Spitskool met feta, zonnebloempitjes en koriander (www.odin.nl)
Ingrediënten: ½ spitskool, 150 g feta, 50 g zonnebloempitjes, ½ bosje verse koriander of peterselie, klein scheutje ketjap manis, olijfolie
Bereiding: Spitskool in smalle reepjes snijden en in ongeveer 10' gaar stoven in olie en een klein scheutje water. Zonnebloempitjes roosteren in een droge koekenpan. Koriander fijn hakken.    Feta in kleine blokjes snijden en samen met de koriander door de spitskool roeren.    Zonnebloempitjes afblussen met ketjap en over de groente strooien. Lekker met rijst en een wortelsalade.

Crumble van appel, framboos en rode besjes met rozemarijn (VTM koken)
Ingrediënten: 2 appels,100 g frambozen,100 g rode besjes,1 takje rozemarijn,boter, 2 eetlepels rietsuiker,100 g havermout, 50 g bloem,50 g bruine suiker, zout,50 g koude boter
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de appels, de frambozen en de rode besjes zorgvuldig. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in stukjes. Ris de rode besjes van de takjes. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn. Bestrijk een ovenschaal met boter. Meng het fruit met de rietsuiker en de rozemarijn en verdeel het over de ovenschaal. Meng de havermout met de bloem, de bruine suiker en een snuifje zout. Wrijf met je vingers de boter door het havermoutmengsel en verdeel het over het fruit. Zet de crumble 45 minuten in de oven. Dien de crumble warm op.