Gebruikerslogin

Akkerweetje 21/04/2020 - Geert onze pakkettenman

Het blijft hier razend druk en er is alsmaar meer vraag naar de pakketten. Gelukkig is onze pakketen man Geert goed in vorm en maakt hij met plezier wat meer pakketjes klaar.

Onze hoevewinkel blijft voorlopig op bestelling werken. Zodra er iets wijzigt, laten we het weten.

Bestellen voor 24u vannacht, is afhalen op woensdag namiddag (14u-18u)


Nieuws

Beste klanten,

Mag ik jou bedanken ?

Gewoon

Omdat ik dat graag wil 

Omdat ik het zo voel 

Niet een beetje 

Maar heel veel

....

Inmiddels ben ik 1 jaar aan de slag op de kollebloem met veel plezier en dit op dinsdagochtend voor het maken van jullie groetepakketten. 

Daar mijn hoofdberoep tuinaanlegger is help ik na de middagpauze graag mee op de boerderij met allerlei taken samen met de boeren en boerinnetjes.

Maar het rare wat ons allemaal overkwam een klein maand geleden was dat we in slaap vielen in de ene wereld en wakker werden in de andere. 

Het werd een pak drukker, want jullie zijn sinds de Corona crisis met veel meer. Het lijkt wel alsof de crisis mensen terug doet nadenken. Aan wat belangrijk is in het leven, zoals gezonde voeding.

Het is alsof de aarde ons een bericht stuurt: “Jullie zijn mijn gasten, niet mijn meesters. Macht & geld zijn waardeloos. Denk eens wat meer aan de lucht, de aarde, het water en de hemel.”

Laten we moedernatuur met beide armen omarmen en met veel respect.

Geert, jullie pakkettenman.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Eikebladsla, Andijvie, Prei, Warmoes van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert

Tussen pakket: Eikebladsla, Andijvie, Prei, Warmoes, rucola van De Kollebloem (VROENTE)

witloof van Vanderhauwert, Knolvenkel van Biofresh

Groot Pakket: Eikebladsla, Andijvie, Prei, Warmoes, hertshoornweegbree van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, Knolvenkel van Biofresh

Borstvoedingspakket: Eikebladsla, Andijvie, Prei, Warmoes, spinazie van De Kollebloem (VROENTE) witloof van Vanderhauwert, Knolvenkel van Biofresh

Gemengd pakket: Eikebladsla, Andijvie van De Kollebloem (VROENTE), witloof van Vanderhauwert, peren van Sinature, appels van Biofresh

Fruitpakket:  appels, avocado, sinaas van Biofresh, peren van Sinature

Recepten

Een vegetarische versie van ‘witloof met ham

Ingredienten: 4 grote of 8 kleine struikjes witloof – 300 g rooktofu – 3 dl bechamelsaus – scheutje (soja)room - 100 g gemalen kaas – 2 eetl. olijfolie – peper – (kruiden)zout

Bereidingswijze: Maak het witloof schoon en stoom het gaar. Snij intussen de tofu in dunne plakjes (max. ½ cm) en kruid de plakjes met peper en zout. Verwarm de olijfolie en bak de tofu in enkele minuten op een vrij hoog vuur aan beide zijden korstig. Maak een bechamelsaus (je kan hiervoor een gedeelte van het stoomvocht van het witloof gebruiken, verder melk en een scheutje (soja)room). Leg het gare witloof in een ingeoliede ovenschotel. Leg de tofuplakjes op het witloof, overgiet met de bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en laat in een voorverwarmde oven (180°C) gratineren.

Pappardelle met andijvie, gekarameliseerde rode ui en hazelnoten

Ingrediënten: 3 rode uien (in stukjes gesneden), halve eetlepel balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie, 300 gram pappardelle (pasta), 75 gram hazelnoten, 400 gram gesneden andijvie, 1 mespunt nootmuskaat

Bereiding: Hiervoor gebruiken we de grill in de oven. Verwarm die alvast voor. Schep in een ovenschaal de ui om met de azijn, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout. Zet de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in ca. 15 – 20 minuten bruin en gaar. Schep regelmatig om.

Rooster de hazelnoten in een koekenpan. Laat even afkoelen en hak ze dan grof.
Kook – als de ui al ruim 10 minuten onder de grill staat – de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een wok en roerbak de andijvie in 3 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Giet de pappardelle af en schep door de andijvie. Schep de pasta en andijvie op de borden en verdeel er de geroosterde ui en hazelnoten over.