Gebruikerslogin

Akkerweetje 20/11/2018- Bestel nu je Bio rundvlees!

TIP: Het is opnieuw zover, de feestdagen zijn in aantocht!
Een tijd waarop we samen vieren, lekker eten en drinken.

Kies dit jaar bewust voor een stukje biovlees.
Vacuüm verpakt in samenwerking met Bioslagerij De Boom.

Diepgevroren pakketten van 5 of 10 kilogram af te halen bij Shari in de winkel op zaterdag 22 december.
Net op tijd voor het feestmenu!

Te bestellen vanaf nu via onderstaande link:
https://www.kollebloem.be/bestelformulier-vlees


Nieuws

Beste klanten,

Met enige trots maak ik sinds 4 oktober deel uit van het Kollebloem-team als stageboerin.

4 oktober is sinds vier jaar een bijzondere dag voor mij. Het is niet alleen de dag waarop mijn lieve mama is overleden, het is ook de dag waarop mijn diep geraakte ziel schuddend werd gewekt. In de vier jaar tussen toen en nu ben ik voor de tweede keer afgestudeerd van de universiteit en ben ik aarzelend en een beetje bang gestart met een 9-to-5-bureaujob als erfgoedconsulent en ruimtelijk planner. Kabbelend op de routine van de job groeide een ontevreden onrust die zes maanden geleden uitmondde in een beslissing om ontslag te nemen. Mijn diploma's waar ik niet warm van word aan de kant te schuiven, en te starten met de opleiding tot biologische boerin van Landwijzer vzw. Deze zes laatste maanden waren waanzin. Een klein vlammetje in mijn binnenste werd opeens een kolkende lavamassa dat mij niet meer loslaat sindsdien (menig slaapuren ten spijt). En het moet nog beginnen! De West-Vlaamse HOESTING om te ondernemen is een hardnekkig verschijnsel. Op 4 oktober vertrok ik dan ook met grote dankbaarheid jegens mama naar mijn eerste stagedag op de Kollebloem.

Ik eindig graag met een tekst van Bram Vermeulen dat uithangt in de eetruimte van de Kollebloem:

"Hoe kwam ik ooit aan het idee
dat ik niet zelf mijn vlucht bepaal
vanaf de bron van mijn bestaan
voert mijn stroom mij mee
verlangen geeft de richting aan

En eenmaal water in de zee
zal ik zien dat mijn rivier
door dat zwervende gevoel hier
juist deze weg moest gaan"


Lieve groeten,
Heleen

PS: jullie kunnen mijn avonturen als boerin in opleiding volgen op de instagram-pagina 'boerin.stagram'.

Aankondigingen

Werkkalender: De Werkkalender voor 2019 is vanaf nu te verkrijgen bij Shari in de winkel.
Kollebloem boek: Vanaf nu te verkrijgen via: https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/het-kollebloem-boek Of via mail naar lindsay@kollebloem.be
Kollebloemfuif: Op 2 maart gooien we opnieuw de beentjes los! Place to be: Wattenfabriek Herzele. Info en kaartenverkoop volgen later. Hou de datum alvast vrij in jullie agenda!
Kerst cadeaumand: Bestel vanaf nu je cadeaumand, kies zelf het gewenste bedrag en Shari zorgt voor een uniek bio  geschenk. https://www.kollebloem.be/hoevewinkel/cadeaumand

Deze week in jullie pakket

Klein pakket: Rammenas, Warmoes, Winterpostelein, Prei van De Kollebloem (VROENTE), waswortel van De Wassende Maan, champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland 
Tussen pakket: Prei, Rammenas, Romanesco, Warmoes Groen van De Kollebloem (VROENTE), waswortel van De Wassende Maan, Ajuin geel, Groene Selder en Champignons kastanje van Bio Brugs Ommeland
Groot Pakket: Prei, Rammenas, warmoes groot van De Kollebloem (VROENTE), waswortel van De Wassende Maan, Ajuin geel van Bio Brugs Ommeland, champignons kastanje en Groene Selder van Bio Brugs Ommeland
Borstvoedingspakket: Wortelpeterselie, Rammenas, Warmoes Groen van De Kollebloem (VROENTE), andijvie van De Zonnekouter (VROENTE), waswortel van De Wassende Maan, Nieuw Zeelandse spinazie van Ourobouros (VROENTE)
champignons kastanje en Groene Selder van Bio Brugs Ommeland
Gemengd pakket:  Prei, Winterpostelein van De Kollebloem (VROENTE), Romanesco van Ourobouros, appels van Billens, Avocado en clementines van Biofresh
Fruitpakket:  Appels van Billens, avocado, clementines, Granaatappel en peren Concorde van Biofresh

Recepten

Wintersalade met witloof en rammenas (lekkernormaal.be)
Ingrediënten: 2 stronkjes witloof, 1 rammenas, 1 appel, 60gr veldsla, 75 ml appelazijn, ½ citroen, 1 eetlepel honing, peterselie, ½ stokje kaneel, peperzout
Bereiding: Maak de dressing: meng de appelazijn, citroensap, honing en het kaneelstokje. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een kwartier inkoken tot je een dikke saus krijgt. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje. Voeg dan de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Was de rammenas en rasp fijn. Was het witloof of roodlof. Verwijder de harde stronk onderaan en snij de bladeren in repen. Was de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne stukken. Snipper de peterselie fijn en was de salade. Meng alle ingrediënten met elkaar en giet de dressing erover. Lekker met gebakken aardappelen of pasta.

Pastasaus van snijbiet (femma.be)
Ingrediënten: Een bussel (warmoes) snijbiet, 2 uien, 3 teentjes knoflook, ongeveer 5 cm verse gember (naar smaak),  2 dl (soja)room, 100 gr geroosterde pijnboompitten,  wat groentebouillon (blokje), olijfolie, muskaatnoot, peper en zout.
Bereiding: Was de warmoes en hak de bladeren en de stelen fijn.
Fruit de gesnipperde uien samen met de geperste knoflook in olijfolie, voeg de geraspte gember toe.
Voeg eerst de stelen van de snijbiet toe, daarna de bladeren. Laat alles zachtjes gaar stoven.
Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Mix alles fijn met een staafmixer en roer er de room onder en een beetje groentebouillon.
Serveer de pastasaus met pasta naar keuze en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.