Gebruikerslogin

Akkerweetje 19/06/2018 - Sint Jansviering - Boekentip

Zondag 24 juni: Sint-Jansviering

Zoals elk jaar vieren we ook dit keer in juni het Sint-Jansfeest op de boerderij, samen met de antroposofische vereniging. Dit keer met bijzondere aandacht voor de preparaten. Wie dit wil leren kennen en deel wil nemen aan het feest, kan zich nog inschrijven.

Op het programma: een ommegang op de akker van de Kollebloem, met muziek en spreuken van Rudolf Steiner, toegelicht door Luc Vandecasteele. Daarna roeren we als gezamenlijk gebeuren het "koehoorn- of hoornmestpreparaat". Dit wordt ingeleid door Koen Dhoore. Afgesloten met een 'Pelgrimstafel'.

Alle info vind je hier:
https://www.kollebloem.be/agenda/2018/sint-jansviering

Boekentip: Heinz Grill

'Voeding en de gevende kracht van de mens. De geestelijke betekenis van de voeding' - Heinz Grill

Te koop in onze hoevewinkel. Een boek om je een heel leven mee te voeden. Naar België gebracht door Peter Vandermeersch van Vegetarische kookschool - De Zonnekeuken. 

Lees hier de recensie van Landwijzer: 
https://landwijzer.be/inspiratie/de-bovenste-plank/voeding-en-de-gevende...


Nieuws

Beste klanten,

Er is weer heel wat beweging geweest op de Kollebloem deze week. 

Het is volop zomer voor de gewassen in de serre. Dat wil dus zeggen dat onze boeren het heel erg druk hebben met oogsten. In jullie pakketten zien jullie de inhoud ook meer en meer klaar worden voor een zomerse barbecue. 

Deze week werd er ook één van grote dankbaarheid. Zo haalden we ruim ons vooropgesteld doel voor de Crowdfunding. We zochten 6.500 euro om het boek tot leven te brengen, maar jullie dachten, dat kan beter, en maakten er 8.425 euro van!

Hiervoor willen we jullie heel erg, uit het diepste van ons hart, danken. Zonder jullie geen Kollebloem boek! We kijken nu vol verwachting uit naar de eerste druk die er zal zijn begin oktober 2018. De centjes die we méér inzamelden, gaan naar het vrij kopen van grond, dus ook daar een dankjewel voor de steun! De Kollebloem kan groeien en bloeien dankzij jullie.

Alleen voor Raymond was de week wat rustiger. Die had een weekje 'vakantie' van het koken en genoot van de lekkere maaltijden die de andere Kollebloemen voor hem maakten. We leerden dat sommigen onder ons een waar kooktalent hebben én dat anderen het beter bij boeren kunnen houden ;-). 

Tot slot willen we jullie warm maken voor een activiteit hier op de Kollebloem komende zondag 24 juni. Dan vieren wij namelijk ons jaarlijks Sint- Jansfeest. Georganiseerd door de werkgroep 'Antroposofie in Gent' en toegankelijk voor wie zin heeft. We starten rond 15 uur en eindigen om 18u met een Pelgrimstafel. Meer info via: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/sint-jansviering.

Op naar een nieuwe week, met nieuwe uitdagingen, nieuwe momenten van vreugde en samenzijn. 

Hopelijk tot snel,

Lindsay

Aankondigingen

Boerderijkampen: Onze gebreveteerde begeleiders Rebecca en Nathalie ontvangen de kinderen (6-12 jaar) dit jaar in augustus. Boerderijkamp 1: 6-10 augustus. 
Boerderijkamp 2: 13-17 augustus.  https://www.kollebloem.be/agenda/2018/boerderijkamp-2018-1
Sint- Jansviering: Zondag 24 juni van 15-18u op De Kollebloem. 
Meer info: https://www.kollebloem.be/agenda/2018/sint-jansviering.

Deze week in jullie pakket

Klein pakket:  Eikebladsla, Warmoes van De Kollebloem (Vroente), Aubergines en tros tomaten van Bio Brugs Ommeland, Bloemkook van Koen Wyers.
Tussen pakket: Eikebladsla, Mosterdblad, Krul Peterselie van De Kollebloem (Vroente), Aubergines, Bussel Wortel en Tros Tomaten van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool van Koen Wyers.
Groot Pakket: Eikebladsla, Mosterdblad, Warmoes van De Kollebloem (Vroente), Aubergines, Bussel Wortel en Tros Tomaten van Bio Brugs Ommeland, Bloemkook van Koen Wyers.
Borstvoedingspakket: Eikebladsla, Mosterdblad, Krul Peterselie van De Kollebloem (Vroente), Knolvenkel, Aubergine, Bussel Wortel en Tros Tomaten van Bio Brugs Ommeland. 
Gemengd pakket: Rabarber en Warmoes van De Kollebloem (Vroente), Tomaten Tros van Bio Brugs Ommeland, Bloemkool van Koen Wyers, Meloen Charantais van Biofresh. 
Fruitpakket:  Rabarber van de Kollebloem (Vroente), Sinaas gewoon, nectarines en meloen Charantais van Biofresh. 

 

Recepten

Warmoes met rijst. 4 personen (ecobioliving)
Ingrediënten: rijst, warmoes, 3 kleine uien, knoflook tl, kruiden (peper, zout, korianderzaad, kurkuma), Tamari, Olie.
Bereiding: Rijst spoelen en in ruim water aan de kook brengen. Ajuin versnipperen. Olie in pan warm laten worden. Ajuin en verse knoflook stoven. Warmoes in reepjes snijden en toevoegen, eventjes laten meestoven. Kruiden toevoegen. Warmoes en rijst door elkaar mengen. Een geutje Tamari erbij mengen. Afkruiden met gemalen korianderzaad en kurkuma.

Bloemkoolkoekjes met een yoghurt basilicumsausje. 4 personen. (Libelle lekker)
Ingrediënten: bloemkool in roosjes, 6 el bloem, 4 el bladpeterselie, 2 el verse basilicum, 1 teentje knoflook, 3 lente uitjes, 1 kl komijnpoeder, 3 eieren, 2 el olijfolie, peper en zout, yoghurt 125gr.
Bereiding: Snij de bloemkool in roosjes. Hak de bladpeterselie en de basilicum, snipper de knoflook en de lente-uitjes. Stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten. Doe de gestoomde roosjes in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg bloem, zout, peper, 3 el gehakte bladpeterselie, de gesnipperde knoflook, de gesnipperde ui, komijn en kerrie toe. Klop de eieren los en roer ze ook door de geprakte bloemkool. Roer goed om. Vorm met een uitsteekvorm (4 cm diameter) koekjes van het bloemkoolmengsel. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant in de hete boter. Leg de bloemkoolkoekjes op de borden. Lepel er wat yoghurtsaus bij en garneer met de resterende bladpeterselie en basilicum.